Heeft Vattenfall nog vaste contracten?

Dat ligt eraan of je al klant van ons bent. Ben je al klant, dan vind je vanaf 1 juni 2023 een aanbod in Mijn Vattenfall. Hier sluit je zelf eenvoudig je vaste contract af. Ben je nog geen klant, dan vind je op onze website aanbiedingen voor een vast contract voor 1 jaar of 3 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Heeft Vattenfall al jaarcontracten?

Vattenfall is de enige van de grote energieleveranciers die nog geen vaste contracten aanbiedt. Woordvoerder Hidde Kuik zegt dat Vattenfall daar per 1 juni mee zal komen, dus wanneer de nieuwe opzegregels ingaan. Nu kunnen nieuwe klanten bij Vattenfall nog alleen voor variabele tarieven kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat als je energiecontract afloopt Vattenfall?

Wat gebeurt er als ik mijn contract niet verleng? Wanneer je geen nieuw contract met ons afsluit, verlengen we automatisch naar een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt dat opzeggen wanneer je wilt, maar je zit in ieder geval geen moment zonder stroom of gas. Je betaalt dan voor het variabele tarief van dat moment.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Welke energieleverancier geeft nog vaste contracten?

Zo is het bij onder meer Essent, Budget Energie en Vandebron mogelijk een jaarcontract te nemen. Andere energiebedrijven, zoals Eneco, United Consumers en GreenChoice, bieden voorlopig alleen nog een vast contract van een half jaar aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energievergelijk.nl

Hoelang is een vast contract bij Vattenfall?

Kies je een variabel energie contract of een vast contract? Een vast energie contract sluit je af tot bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Gedurende die tijd verandert je leveringstarief voor gas of stroom niet. Dat is fijn als je zekerheid wilt over je maandelijkse energie uitgaven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Wat is het verschil tussen een vast en variabel tarief? | Vattenfall Nederland

19 related questions found

Kan ik nog een vast contract krijgen voor energie?

Als u voor een vaste periode zeker wilt weten welke prijs u betaalt voor uw energie, kunt u een vast contract afsluiten. Bijvoorbeeld voor 1 of 3 jaar. De leverancier moet tijdens die periode energie leveren voor de afgesproken prijs. Ook als de prijs op de energiemarkt in de tussentijd hoger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Kan Vattenfall vast contract opzeggen?

Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan kost opzeggen niets. In Mijn Vattenfall vind je de einddatum van je contract. Is die er niet, dan heb je een variabel contract.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Kan energieleverancier contract wijzigen van vast naar variabel?

Kan mijn energieleverancier eenzijdig mijn vast contract aanpassen naar een variabel contract? Dat kan niet voor contracten of elementen in je contract van bepaalde duur (bijvoorbeeld bij een prijsgarantie van 1 of 2 jaar).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op news.economie.fgov.be

Is het verstandig te wisselen van energieleverancier?

Wat je op dit moment het beste kunt doen, is afhankelijk van je type contract. Vast contract dat nog lang niet afloopt: Waarschijnlijk heb je lagere energietarieven afgesproken dan de marktprijzen van dit moment. Je kunt dus beter niet overstappen, maar lekker gaan genieten van je (relatief) lage energierekening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandebron.nl

Waarom bij Vattenfall blijven?

Blijven Loont voor klanten die blijven

Je krijgt Blijven-Loont korting als je stroom én gas of stroom én warmte van ons afneemt. Heb je Blijven Loont, dan start je met 10% korting. Daarna loopt je korting elk jaar op met 5%. Tot een blijvend voordeel van 25%, zolang je klant blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Wat te doen als je vaste energiecontract afloopt?

Je kunt je huidige contract automatisch laten omzetten in een variabel contract of je stelt zelf een nieuw vast energiecontract samen bij je huidige energieleverancier. Een andere mogelijkheid is overstappen naar een andere energieleverancier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pure-energie.nl

Is Vattenfall duur?

De tarieven voor bestaande klanten zijn per 1 juli 2023: € 0,39 per kWh stroom en € 1,33 per m3 gas. Dit was voorheen € 0,48 per kWh stroom en € 1,83 per m3 gas. De nieuwe tarieven zijn in ieder geval voor 3 maanden geldig. De tarieven van Vattenfall liggen dus onder het prijsplafond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Wat als je een vast energiecontract hebt prijsplafond?

Vast contract

Het prijsplafond geldt alleen als jouw energietarief boven de de waarden van het prijsplafond uitkomt. Het maakt daarbij niet uit hoeveel je verbruikt. Als je vaste contract volgend afloopt gelden de tarieven en verbruikslimieten in het prijsplafond weer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energievergelijk.nl

Wie is duurder Vattenfall of Eneco?

Het laagste tarief van Vattenfall ligt er al zo'n 0,60 euro per boven, terwijl de toptarieven van Eneco en Oxxio er met bijna 2 euro bovenuit steken. Het is dus zaak om vooral niet meer dan 1.200 kuub gas te verbruiken, want daarboven betaal je niet 1,45 euro maar het variabele tarief van je energieleverancier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Wat is op dit moment de beste energieleverancier?

In 2022 is Greenchoice door overstappers en Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gaslicht.com

Wat is goedkoper Vattenfall of Essent?

Op de pagina energietarieven vind je de actuele prijzen die Essent en Vattenfall hanteren. Opvallend is dat deze twee qua prijzen heel dicht bij elkaar liggen. Op de eindstreep is Vattenfall net iets goedkoper, al scheelt het niet veel en kan dit per kwartaal wisselen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enargie.nl

Wie is momenteel de duurste energieleverancier?

Bij de duurste energieleverancier (Eneco) ligt het tarief in het modelcontract bijvoorbeeld nog op 3,064 euro per m3. Terwijl je bij Budget Energie voor hetzelfde gas ruim de helft minder betaalt: 1,391 euro per m3.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energievergelijk.nl

Is Vattenfall een goede energieleverancier?

Reviews van energieleverancier Vattenfall

Helaas na jaarcontract op variabel tarief geraakt terwijl de prijzen steeds worden gewijzigd. Na controle blijkt dynamisch contract van ANWB zeer veel goedkoper per maand inclusief belastingen. Zijn afzetters. Klantenservice geeft zelfs toe dat het niet klopt daar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan een vast energiecontract opengebroken worden?

Gelukkig is het antwoord hierop: niet! Energiemaatschappijen mogen in geen enkel geval hogere tarieven rekenen of je dwingen over te stappen. Zo oordeelde ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM): “Het zomaar stoppen of aanpassen van een energiecontract met vaste tarieven is niet toegestaan.”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumind.nl

Hoe weet je of je vast of variabel energiecontract hebt?

Hoe weet ik of ik een vast of variabel contract heb, en wat houdt een variabel contract in? Dat zie je op je factuur. Staat er bij 'Duur van je contract', 'TOP Vast' dan heb je een vast contract. Staat er 'TIP variabel', heb je een variabel contract.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op totalenergies.be

Wat gebeurt er met energie vast contract?

Een vast energiecontract is een overeenkomst voor een bepaalde tijd. Hiermee stem je in met een contract voor een bepaalde periode. Vast contract voor energie wordt door verschillende energieleveranciers aangeboden in periodes van een 1, 2, 3 jaar en een enkeling zelfs van 5 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Wat betekent een contract voor onbepaalde tijd bij energieleverancier?

Een zakelijk contract voor onbepaalde tijd betekent dat uw contract geen specifieke einddatum heeft. Daardoor heeft u de mogelijkheid om op ieder moment het contract op te zeggen en een nieuw energiecontract af te sluiten zonder dat u het risico loopt om een opzegvergoeding te moeten betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op minder.nl

Wat als je geen energie contract afsluit?

Als je geen contract hebt afgesloten voor je nieuwe woning, neemt de netbeheerder (het bedrijf dat de leidingen en kabels beheert) tijdelijk de levering van gas en stroom over. De netbeheerder zal je een brief sturen waarin staat dat je een nieuwe energieleverancier moet kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gaslicht.com

Heeft Vattenfall vaste tarieven?

Wil je graag zekerheid van je tarieven, dan hebben we goed nieuws: vanaf 1 juni 2023 bieden we weer vaste contracten aan. Hiermee zet je je leveringstarieven vast voor een periode van 1 of 3 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl