Hoe lang duurt het voordat retinol werkt?

Geduld is de sleutel. Hoewel Retinol zeer wordt aangeprezen als een krachtig ingrediënt, kan het tot twaalf weken van consistent gebruik duren om positieve resultaten te zien. Je huid heeft enkele weken nodig om zich aan te passen aan het ingrediënt en er op cellulair niveau op te reageren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bothcos.com

Kan ik retinol elke dag gebruiken?

Je huid moet altijd even wennen aan retinol, gebruik het daarom ook niet meteen elke dag. Bouw het gebruik langzaam op en begin met het gebruiken van één keer per werk. Wanneer je huid gewend is, kun je het product om de dag gebruiken en uiteindelijk dagelijks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheekenhuid.nl

Hoe lang en hoe vaak retinol gebruiken?

Begin met het gebruik van één keer per week, dan om de andere dag en uiteindelijk dagelijks. Breng Retinol 's nachts aan om irritatie door blootstelling aan de zon te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dermalogica.nl

Wat doet retinol met je gezicht?

Retinol is een vorm van vitamine A, een erg belangrijke vitamine als het gaat om de gezondheid van de huid. Vitamine A verbetert de huidstructuur en vermindert de tekenen van voortijdige huidveroudering. De huidvernieuwing wordt versneld en rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken worden vervaagd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dermarolling.nl

Hoeveel procent retinol is effectief?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat retinol percentages vanaf 0,01% zichtbaar effectief zijn tegen meerdere tekenen van huidveroudering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paulaschoice.nl

HOW LONG IT TAKES TO SEE RESULTS FROM YOUR RETINOID @DrDrayzday

38 related questions found

Wat mag je niet combineren met retinol?

Ascorbinezuur is instabiel en heeft een pH-waarde nodig die lager is dan 3, 5 om door de huid te worden opgenomen. Je zou dus zeggen, retinol en vitamine C doen het niet goed samen, omdat de pH-waarde waarbij ze beide goed gedijen geen match geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op careforskin.nl

Hoelang moet je huid wennen aan retinol?

De huid moet in het begin zeker zes tot acht weken wennen aan retinol. Even doorbijten dus! De huidtherapeut kan de juiste instructies geven waardoor je het minste ongemak zult ervaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidzorghouten.nl

Hoe lang moet retinol intrekken?

Wacht met opbrengen tot je huid helemaal droog is. Wanneer Retinol gemengd wordt met water kan dit voor irritatie zorgen. Laat Retinol 15 minuten intrekken voordat je je dagcrème aanbrengt. Wees consistent, gebruik voor minimaal 6 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boozyshop.nl

Wat is beter Hyaluron of retinol?

Huidveroudering bestrijden: retinol of hyaluronzuur? Retinol is doeltreffender bij de bestrijding van rimpels, maar eerlijk gezegd moet u ze allebei gebruiken! Ze zijn allebei heel nuttig en doeltreffend, maar hebben een andere uitwerking op de huid en kunnen in dezelfde huidverzorgingsroutine worden gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lookfantastic.nl

Waarom werkt retinol niet?

Cosmetica met retinol zijn zonder recept te verkrijgen. Dit is een populair ingrediënt in antirimpelcrèmes, maar helaas aanzienlijk minder effectief dan tretinoïne. Retinol is erg instabiel (kan slecht tegen licht en zuurstof) en daar komt bij dat het ook irriterend kan werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dr-jetskeultee.nl

Welke leeftijd beginnen met retinol?

Idealiter wil je tussen je twintigste en dertigste een anti-aging crème gaan dragen. Vanaf wanneer welke anti-aging crème: een retinol is geweldig om mee te beginnen, rond de leeftijd van 25 jaar. Dit is het moment waarop de eerste tekenen van schade door de zon en rimpels zichtbaar kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vichy.nl

Is retinol goed voor pigmentvlekken?

Er zijn een aantal pigmentvlekken crèmes en ingrediënten die heel goed kunnen helpen tegen een vlekkerige huid. Plan vooruit met Retinol en Retin A (vitamine A-zuur), vormen van vitamine A. Naast het verminderen van donkere vlekjes helpt deze beschermende antioxidant om toekomstige donkere vlekken te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skinceuticals.nl

Wat is de beste retinol?

Beste Retinol serum
 • The Inkey list – Retinol serum. Dit retinol serum verbeterd de uitstraling en gelijkmatigheid van de huid, en zorgt voor een heldere en egalere teint. ...
 • The Ordinary – Retinol 0.2% in Squalane. ...
 • Medik 8 – Intelligent Retinol 3TR. ...
 • La Roche-Posay – Redermic Retinol B3. ...
 • Paula's Choice – Retinol serum.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op choosebeauty.nl

Waarom prikt retinol?

Huid moet wennen aan hoge concentratie ingrediënten

Als je start met een product met hoge concentraties van deze werkzame ingrediënten, kan je huid een lichte tinteling of prikkeling geven. Die reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dr-jetskeultee-skincare.nl

Hoe smeer je retinol?

Smeer enkel 's avonds en start (vooral bij roodheid, droogheid of tintelingen) met 1 à 2 keer per week, na het reinigen, tonen en exfoliëren. Belangrijk daarbij is dat je de oogcontouren vermijdt. Meestal komt retinol in een serum waarover je nog een hydraterende crème smeert om in te sluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op feeling.be

Welke volgorde retinol?

De beste volgorde van je skincare
 • Stappenplan. Of je er nu een simpele routine op na houdt of graag veel tijd besteedt aan de producten die je aanbrengt, de volgorde is van groot belang. ...
 • Stap 2: Toner (of essence) ...
 • Stap 3: Serum. ...
 • Stap 4: Oogcrème. ...
 • Stap 5: Moisturizer. ...
 • Stap 6: Retinol. ...
 • Stap 7: Olie. ...
 • Stap 8: Zonnebrandcrème.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fashionchick.nl

Heb ik retinol nodig?

Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van retinol. Hoeveel je ervan nodig hebt, hangt af van je huidtype, je eventuele huidproblemen en de mate waarin je huid retinol verdraagt. Je kunt het best beginnen met een product met een lager percentage retinol en dit opbouwen om te zien hoe je huid erop reageert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paulaschoice.nl

Heb je retinol nodig?

Retinol in je skincare routine bevordert de huidstructuur, een goed retinol serum of crème kan er zelfs voor zorgen dat rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jan-magazine.nl

Wat na retinol?

Een voorgeschreven retinolproduct (of retinoïde) gebruik je als volgt in je huidverzorgingsroutine 's avonds: Gebruik je reiniger, toner en exfoliant met AHA of BHA zoals je gewend bent. Breng vervolgens het voorgeschreven product aan. Als je een brightening product gebruikt, breng dat dan aan ná de retinoïde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paulaschoice.nl

Kan retinol overdag?

Je mag retinol niet overdag smeren

Het is belangrijk dat je bij retinol ook dagelijks zonnebrandcrème gebruikt. Klinische studies hebben aangetoond dat retinoïden de MED – minimale erythema doseringen, de hoeveelheid UV-licht die je kunt opnemen voordat de huid verbrandt – van de menselijke huid niet verlagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laroche-posay.nl

Waarom moet retinol in de koelkast?

Vitamine C en retinoïden (retinol ofwel vitamine A) zijn warmte- en lichtgevoelig. Dit betekent dat ze sneller afbreken en oxideren als ze worden bewaard op plaatsen met veel licht of warmte. Dit is de reden waarom de meeste vitamine C- en retinoïde serums zijn verpakt in donkere flesjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vichy.nl

Kan je retinol in de ochtend gebruiken?

IN DE OCHTEND VITAMINE C EN IN DE AVOND RETINOL

Met het ophelderende effect van vitamine C is het ingrediënt optimaal om in de ochtend aan te brengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.comfortzoneskin.com

Welke nachtcreme combineren met retinol?

Retinol werkt het beste in combinatie met vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur, ceramiden en SPF.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lofficiel.be

Hoe retinol aanbrengen?

Gebruik 's avonds, na het aanbrengen van je reiniger en toner, een hoeveelheid ter grootte van een erwt en breng het aan op de huid van je gezicht en hals. Bouw het gebruik rustig op. In het begin niet vaker dan drie keer per week en niet tegelijk met je exfoliant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paulaschoice.nl

Kan je 2 serums over elkaar gebruiken?

Breng een serum altijd aan op een gereinigde huid. Na een toner (als je die gebruikt) en voor een dag- of nachtcrème. Serums mengen voor je ze aanbrengt doe je beter niet, want dan kunnen ze elkaars werking verminderen. Breng ze dus liefst één voor één aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.be