Hoe lang gaat een conifeer mee?

Als je ervoor zorgt dat de coniferen in jouw tuin op de juiste manier verzorgd worden, kun je dus nog heel lang van hun stijlvolle voorkomen en de beschutting die ze bieden blijven genieten. Sommige coniferen kunnen namelijk wel meer dan duizend jaar oud worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen.net

Waardoor gaan coniferen dood?

Wanneer er een tekort aan magnesium is ontstaan in de grond waarin de coniferenhaag staat, kunnen er bruine plekken in de haag ontstaan. Je herkent het magnesiumgebrek doordat de bruine plekken zich vooral onderin en in het midden van de plant bevinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen-bestellen.nl

Kan een bruine conifeer weer groen worden?

Soms wordt een conifeer zelfs helemaal bruin. Het goede nieuws is dat coniferen die door aanhoudende droogte bruin geworden zijn in de meeste gevallen wel kunnen herstellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haagplanten.net

Hoe oud kan een coniferenhaag worden?

Wordt een conifeer als haag gebruikt kan hij ook geen echte boom worden, toch zijn er soorten die ondanks die haag, toch wel 80 jaar of zelfs ouder kunnen worden. Vooral de Taxus is hier bekend om, maar als de Taxus gewoon tot een boom kan groeien kan hij wel 2000 jaar oud worden!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat te doen als coniferen bruin worden?

Is de coniferenhaag nog deels groen, dan raden we u aan om de bruine takken te verwijderen en de groene delen met enkele centimeters te snoeien. Daarnaast raden we u in alle gevallen aan om de coniferen te bemesten. Wanneer ze namelijk leiden aan magnesiumgebrek dan kan dat tot bruinverkleuring leiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haag-planten.nl

Hoe snoei je een Conifeer? | TUINPLEZIER

30 related questions found

Hoe vaak moet een conifeer water?

Coniferen water geven

De plant kunnen een klein deel van de voedingsstoffen uit regenwater halen, maar zeker bij droge periodes moet u de plant 2 of 3 keer per week water geven. Doe dit vooral in de eerst jaren, want wanneer ze zijn volgroeid hebben ze minder water nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwekerijklein.nl

Kunnen coniferen goed tegen droogte?

Alle conifeerachtigen zijn sterke planten die over het algemeen erg goed kunnen omgaan met droge- en/of natte periodes. Het weer wordt steeds extremer. Er kan in een korte tijd veel regen vallen, maar we hebben ook te maken met extreme droogte. Er gebeurt veel met onze coniferen in een extreem droge periode.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lepona.nl

Hoe weet je of een conifeer dood is?

Er kan wel maanden overheen gaan voordat de schade hiervan zichtbaar wordt. Wat u dan ziet gebeuren, is dat de takken van de conifeer eerst wat lichtgroen/geel worden en gaan hangen. Daarna zullen de takken van de coniferen bruin worden en dood gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mroza.nl

Wat gebeurt er als je coniferen niet snoeit?

De beste snoeitijd is mei/juni, en in september een tweede maal. Niet later snoeien dan september anders krijgt de haag te weinig tijd om zich te herstellen voordat hij de winter ingaat. Houdt u van strakke hagen of heeft u een snelgroeiende conifeer? Dan kunt u gerust vaker snoeien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op directplant.nl

Hoe hoog mag een conifeer zijn?

Hoogte erfafscheiding

Een schutting, muur of hek naast en achter een huis mag maximaal 2 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter. Voor bomen en heggen geldt geen maximale hoogte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Kan conifeer in de zon?

Coniferen houden van de zon; het liefst staan ze op een plek in de volle zon of in halfschaduw. Volledig in de schaduw kan de groei van uw conifeer belemmeren. Houd dus in de gaten waar in uw tuin de zon het meest schijnt en neem dat mee in uw overweging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen-bestellen.nl

Hoe verzorg je een conifeer?

Coniferen worden één of twee keer per jaar gesnoeid: na de IJsheiligen, en eventueel nog een tweede keer in augustus of september. Als er later gesnoeid wordt herstelt de conifeer zich onvoldoende voordat de winter invalt. Wordt pas eind juni gesnoeid dan is één snoeibeurt voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appeltern.nl

Hoe oud wordt een Thuja?

Er zijn exemplaren bekend die tot 800 jaar oud zijn. Thuja's worden dan ook nog wel eens voor klimaatonderzoek gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinplanten.nl

Kunnen coniferen tegen natte grond?

Coniferen kunnen nog veel slechter tegen natte grond dan de gemiddelde loofplant. Hierdoor wordt een strakke coniferenhaag in een tuin met een bodem waar veel water in blijft staan een lastig karwei. Populaire haagconiferen, zoals de taxus, de thuja en de leylandii, vallen dan stuk voor stuk af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haagplantenkopen.be

Is conifeer giftig voor dieren?

Coniferen zijn giftig voor de meeste dieren, maar niet voor elke diersoort. Zo kunnen vogels de besjes van de taxus wel zonder problemen eten. Dat komt omdat de maag van een vogel het omhulsel van de pit intact laat, waardoor de stof taxine niet in hun systeem terecht kan komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen-bestellen.nl

Hoe coniferen water geven?

Ga echter geen volledige waterplassen vormen, want dat is te veel van het goede. Dus, hoe kunt u een Conifeer water geven: • Tweemaal per week in een droge periode. Direct op de kluit water geven. Zorgen dat het water niet zijwaarts afstroomt, maak eventueel een klein kuiltje om de kluit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haag-heg.nl

Welke maand mag je coniferen snoeien?

De beste snoeitijd zijn de maanden mei, juni of september. Snoei niet later dan september en ook niet te laat in september wanneer er vroege nachtvorst voorspelt is. Uw coniferen hebben tijd nodig om zich te herstellen voor de winter intreedt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haag-heg.nl

Kan conifeer tegen vorst?

Ga coniferen niet toppen in de volle zon of met vorst en snoei niet tot op het kale hout, want dan loopt een conifeer niet meer uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen-bestellen.nl

Wat is de sterkste conifeer?

De Thuja occidentalis Brabant ( westerse levensboom ) is een van de makelijkste en sterkste coniferen, deze thuja wordt veel als haagplant gebruikt omdat hij snelgroeiend is en zeer goed te snoeien .

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwekerijonline.nl

Waarom worden coniferen geel?

Wanneer de coniferen geel verkleuren, duidt dit vaak op magnesiumg-of voedingebrek. Gebruik bij voorkeur een organische meststof (in plaats van kunstmest). Een organische meststof verbetert het bodemleven in uw tuin aanzienlijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coniferen-bestellen.nl

Wat is de beste conifeer?

Volgens ons is Thuja plicata 'Martin' de beste groene Thuja. Het is de Thuja die het mooist groen blijft in de winter, met de meest volle groei en de beste wortelkluit. Wat duurzaamheid betreft is het zeker de beste Thuja, ook na vele jaren van snoeien blijft deze Thuja-haag er prachtig uit zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op marechal.be

Hebben coniferen kalk nodig?

Geef geen kalk of beendermeel. Coniferen houden namelijk van een grond die licht zuur is. In het voorjaar kan je speciale coniferenmest gebruiken. Daarin zit alles wat ze nodig hebben (inclusief sporenelementen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenvanbijons.be

Hoe kan je droogte vermijden?

Water besparen buiten en in de tuin
  1. Voorkom uitdroging van de bodem door het gazon te mulchen, en te harken/hakken in de moestuin.
  2. Planten en bloemen op het terras? ...
  3. Geef gericht water in plaats van de hele tuin te besproeien. ...
  4. Beter één keer per week langdurig water geven, dan elke dag kortstondig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vmm.be

Wat is de beste grond voor coniferen?

Grond voor coniferen

Coniferen kunnen goed groeien op zandgronden, het is echter wel zaak om bij de aanplant te zorgen voor voldoende humus in de grond. Ze zullen dan minder snel last hebben van droogte, omdat de grond meer water vast kan houden en de wortels beter ontwikkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pokon.nl