Hoe lang kun je clotrimazol gebruiken?

Meestal is voor een huidinfectie een kuur van 2 tot 6 weken voldoende. Tussen de tenen kan een langere kuur nodig zijn. Als u na 2 weken geen verbetering ziet, moet u de arts raadplegen. Verder is het belangrijk te voorkomen dat de schimmelinfectie terugkeert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoe vaak mag je clotrimazol gebruiken?

Als u de vaginale crème op de schaamlippen gebruikt of als de partner ook een schimmelinfectie op de penis heeft, is de kuur voor beiden minimaal 7 dagen. Houd er rekening mee dat dit een kuur is. Stop de kuur niet in de tussentijd en maak hem af. Als u te vroeg stopt kan de schimmelinfectie terugkeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoe vaak mag je canesten GYNO gebruiken per jaar?

Hoe vaak mag ik Canesten Gyno Balance gebruiken? Je gebruikt Canesten Gyno Balance 7 aaneensluitende dagen. Zijn na deze 7 dagen de klachten nog niet over, neem dan contact op met je huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op canesten.nl

Hoe lang mag je canesten GYNO gebruiken?

Naast de inwendige behandelingen kun je aanvullend en uitwendig Canesten Gyno (6-daagse) crème gebruiken als je veel last hebt van bijvoorbeeld jeuk of een branderig gevoel. Alle producten van Canesten Gyno zijn even effectief bij een vaginale schimmelinfectie, dankzij de werkzame stof clotrimazol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op canesten.nl

Hoe vaak mag je Canesten herhalen?

Hoe lang moet Canesten gyno tablet worden gebruikt? U moet de voorgeschreven kuur altijd afmaken. De klachten waarvoor u wordt behandeld, kunnen terugkomen als u de kuur niet afmaakt. Als de klachten niet over zijn na een behandeling kan deze worden herhaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geneesmiddeleninformatiebank.nl

How to Treat a Yeast Infection

42 related questions found

Hoe lang geen seks na schimmelinfectie?

Als het gebied rondom je vagina rood en gezwollen is, is seks niet verstandig. Probeer dan een pauze in te lassen met betrekking tot geslachtsgemeenschap totdat deze symptomen zijn verdwenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op canesten.nl

Hoe lang duurt het voor een schimmelinfectie over is?

Om een vaginale infectie te voorkomen: 6 maanden lang 1 keer per week. Schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel of ringworm: de kuur duurt 2 tot 6 weken. Pityriasis versicolor: een kuur duurt 2 tot 4 weken. Schimmelnagels: de kuur duurt 3 tot 12 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat gebeurt er als je een schimmelinfectie niet weg gaat?

Wat kan ik doen als de ontsteking door schimmel vaak terugkomt? Ga naar uw huisarts als de klachten steeds terugkomen. De huisarts bekijkt samen met u of er een oorzaak is waardoor u steeds een ontsteking door schimmel krijgt. Misschien slikt u bijvoorbeeld vaak medicijnen tegen bacteriën (antibiotica).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat gebeurt er als je een schimmelinfectie niet behandelt?

Maar soms heb je pech en krijg je een schimmelinfectie. Als het om een huidinfectie gaat, kan dit meestal niet veel kwaad. Maar soms dringt een schimmel het lichaam binnen en dan kan er een levensbedreigende infectie ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pfizer.nl

Wat als Canesten niet werkt?

Als u bemerkt dat Canesten gyno 1 tablet te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Raadpleeg een arts indien de klachten langer dan 7 dagen aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op db.cbg-meb.nl

Is clotrimazol een antibiotica?

Clotrimazol is een antischimmelmiddel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is beter miconazol of clotrimazol?

Advies. Als behandeling van hinderlijke klachten van vulvovaginale candidiasis zijn lokale en orale antimycotica even effectief. Vanwege minder kans op bijwerkingen heeft lokale behandeling met miconazol de voorkeur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmacotherapeutischkompas.nl

Kun je Canesten Gyno ook overdag inbrengen?

Eenmaal daags - 's avonds voor het slapen gaan - één tablet gedurende zes opeenvolgende dagen zo diep mogelijk in de vagina inbrengen (zie paragraaf 6.6 Gebruiksaanwijzingen/verwerkingsinstructies). Het inbrengen van de tablet kan het beste in rugligging plaatsvinden, met enigszins opgetrokken en gespreide benen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geneesmiddeleninformatiebank.nl

Wat te doen tegen terugkerende schimmelinfectie?

Ga naar je huisarts als de klachten vaker dan 3 keer per jaar terugkomen. Samen met de huisarts zoek je uit of er een oorzaak is waardoor je steeds een ontsteking door schimmel krijgt. Misschien slik je bijvoorbeeld vaak medicijnen tegen bacteriën (antibiotica). Of misschien heb je diabetes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe kom je van een schimmelinfectie af?

Bij een schimmelinfectie is behandeling met een antischimmelmedicijn in de vorm van een vaginale crème, tablet of zetpil meestal voldoende. Maar als de infectie vaak terug komt, kan de arts antischimmelmedicijnen om in te nemen voorschrijven. Voorbeelden zijn fluconazol en itraconazol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat kun je zelf doen aan een schimmelinfectie?

De klachten van een vaginale schimmelinfectie gaan vaak vanzelf na 2 weken weer over. Heb je veel last van de jeuk, pijn en afscheiding? Dan kan je de infectie ook makkelijk zelf behandelen met een vaginale crème, tablet of capsule. Hierdoor wordt de celwand van de schimmel beschadigd, waardoor deze afsterft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Waarom heb ik zo vaak schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie ontstaat wanneer de vaginale flora is verstoord. Dit kan onder andere komen door te veel of te grondig wassen van de vagina met bijvoorbeeld zeep of vaginale douches of het dragen van synthetisch ondergoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op canesten.nl

Waar kan een schimmel niet tegen?

Schimmels houden niet van frisse lucht, maar wel van vochtige plekken. Check daarom of je voldoende lucht tegen vochtproblemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Hoe lang anti schimmel crème gebruiken?

De antischimmelmedicijnen beschadigen de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft. De ontsteking verdwijnt meestal binnen 2 weken. Soms kan het 3 weken duren totdat de ontsteking over is. Meestal is een antischimmelmedicijn in een crème voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serviceapotheek.nl

Kan een schimmelinfectie maanden duren?

De ziekte kan chronisch worden, met aanslepende periodes van koorts, gewichtsverlies, misselijkheid en buikklachten. Bij patiënten met een verminderde weerstand (door aids, chemotherapie) kan de schimmel uitzaaien in heel het lichaam. De incubatieperiode bij coccioidomycose is 1 tot 3 weken, bij blastomycose 3 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Kun je je ziek voelen van een schimmelinfectie?

Wanneer deze schimmel actief is in het menselijk lichaam, kan hij vervelende klachten veroorzaken. Denk aan vermoeidheid, darmklachten en jeuk. Omdat de klachten heel uiteenlopend zijn en ook een andere oorzaak kunnen hebben, wordt lang niet altijd ontdekt dat er sprake is van een schimmelinfectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leefpuurnatuur.nl

Hoe voelt een schimmelinfectie?

Een ontsteking in de vagina door schimmel is niet erg en niet besmettelijk. Klachten zijn jeuk, wit slijm zonder geur, pijn bij plassen en pijn bij het vrijen. De klachten kunnen vanzelf overgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe weet je zeker dat je candida hebt?

Symptomen van candida in je vagina

jeuk in je vagina. witte afscheiding zonder geur, soms brokkelig. je vagina is rood, gezwollen en pijnlijk. pijn of een branderig gevoel, soms alleen bij het plassen of seks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Hoe ziet een schimmelinfectie eruit?

Bij huidschimmel heeft u 1 of meer plekken met schilfers (velletjes) op uw huid. Het komt door een schimmel of een gist. U kunt plekken hebben op uw gezicht, nek, borst, buik of rug. Ook kunt u plekken hebben op uw voeten of in de huidplooien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat mag je niet eten met Candida?

Om een toename van gisten, zoals candida, te voorkomen, kun je het candida dieet volgen. Het candida dieet komt in grote lijnen overeen met het zetmeelarm dieet. Dat betekent dat je niet alleen brood en tarwe producten moet weglaten, maar dat je ook granen, zoals pasta, muesli en rijst, beter kunt vermijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op darmklachten.nl