Hoe straf je een konijn?

Met liefde en geduld kan de menselijke verzorger het konijn leren wat acceptabel is en wat niet. De enige effectieve manier om een konijn ongewenste gewoontes af te leren is met positieve bemoediging en slechts vriendelijk verbieden, zoals spuiten met een plantenspuit en een flinke: @Nee!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe kun je een konijn corrigeren?

Leid je konijnen af

De beste manier om konijnen iets af te leren is door ze af te leiden en ze de slechte gewoonte te laten vergeten. Bijvoorbeeld: konijnen die op de bank springen en daar gaan plassen, moeten belet worden op de bank te springen. Dit lukt door de bank bijvoorbeeld een tijd lang te barricaderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe leer je een konijn knagen af?

Laat je hand rustig op de plek waar die is en wacht tot je konijn weer rustig is. Zo leert hij dat het bijten niet helpt en krijgt hij de kans om te merken dat je handen niet zo eng of vervelend zijn als hij dacht. Praat vriendelijk en rustig tegen hem als hij rustig blijft en niet bijt, en geef hem iets lekkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kids.licg.nl

Waar schrikken konijnen van?

Het is soms lastig om te bepalen of een konijn angstig is, omdat bepaalde zintuigen zoals het gehoor van konijnen veel beter zijn dan dat van de mens. Hij kan dus schrikken van dingen die u zelf bijvoorbeeld niet kunt horen, zoals heel hoge geluiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Hoe pak je een konijn op?

Schuif uw ene hand onder zijn borst met uw duim langs zijn zij. Leg uw andere hand om zijn achterwerk heen, uw pink net boven de staart. Leg eventueel uw onderarm van die hand langs het konijn zodat u de voorkant van het konijn iets tegen uw arm aan kunt drukken om extra steun te geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Hoe til je een konijn op?

35 related questions found

Wat betekent het als een konijn gaapt?

Gapen ----> Ik heb lekker gelegen of geslapen. Ik ben gestrest. Gekke sprongen maken (binkies) -----> Ik ben helemaal blij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnenproblemenopgelost.nl

Hoe herken je stress bij een konijn?

Symptomen van stress bij het konijn zijn:
  • Plat op de buik liggen.
  • Een poot optillen.
  • Bijten.
  • Grote ogen of de ogen wijd openen.
  • Spullen kapot maken.
  • Stampen met de achterpoten.
  • Opengesperde neusgaten.
  • De neus beweegt snel op en neer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Waar kan een konijn niet tegen?

Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Hoe weet je of een konijn boos is?

Stampen: met achterpoten stampen: Andere konijnen waarschuwen voor gevaar. Of je konijn voelt zich beledigd of is boos. Kwispelen: dit doen konijnen bij opwinding, bijvoorbeeld als ze honger hebben en (bijna) voeding krijgen. Ze kunnen dit ook doen uit irritatie/frustratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Wat betekent het als een konijn springt?

Dat wil zeggen dat jouw langoortje een topdag heeft. Zo'n sprongetjes heten 'binkies' en je kan ze terecht vreugdesprongen noemen. Jawel, konijnen springen letterlijk van vreugde een gat in de lucht! Wil je je konijn altijd zo gelukkig houden, zorg dan dat je hem genoeg uitdagingen geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Kan een konijn jaloers zijn?

In de eerste plaats denken we dan vooral aan angst en blijdschap, maar een konijn kan ook boosheid, verdriet (zoals bij het verlies van een maatje) en zelfs jaloezie voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denijnerij.nl

Hoe kun je zien of een konijn eenzaam is?

- Een eenzaam konijn wordt soms hyperactief of boos. Let op of hij aan tapijten of meubels gaat knagen, of wanneer hij buiten verblijft aan de tralies of het hout van het hok knaagt. - Wanneer een konijn eenzaam is, kan hij ook zijn eigen vacht kaal gaan plukken of zich uit verveling gaan overeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deklompdierenartsen.nl

Kan een konijn aanvoelen of je verdrietig bent?

6) Konijnen communiceren veel met lichaamstaal

Ze kunnen boos zijn, gespannen, bang, gestresst, vrolijk, verdrietig: net als wij!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Kan een konijn iemand missen?

Vooral konijnen kunnen, net zoals wij mensen, rouwen – en ze kunnen in die tijd vaak stiller zijn dan normaal. Zij moeten – net als wij – het verlies van hun maatje verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Wat moet je doen als je konijn niet opgepakt wil worden?

Een konijn is een prooidier, dat zorgt ervoor dat hij altijd alert is en op zijn hoede. Als hij wordt opgepakt, betekent dit in de natuur meestal dat hij wordt opgegeten. Als hij door ons wordt opgepakt, maakt je konijn dezelfde associatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekkenaupark.nl

Hoe kun je een konijn laten wennen?

Laat hem zoveel mogelijk met rust, doe kalm. Praat veel tegen hem en als je voer geeft, doe dat dan rustig. Pak hem niet steeds uit de kooi, maar aai hem door het deurtje in de zijkant, terwijl hij in de kooi is. Aai hem alleen als hij naar je toe komt, anders moet hij eerst nog wennen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe kan je een konijn blij maken?

Een lege ren is een saaie ren, waarin je konijn zich zal vervelen. Speelgoed in de vorm van takken om aan te knagen, een buis om doorheen te gaan, een grote kei of boomstronk om op te zitten zijn een paar voorbeelden van dingen die je konijn stimuleren en zijn onderzoekingsdrang prikkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalstoday.nl

Wat doet een konijn als hij blij is?

Wanneer konijnen ontspannen zijn, zie je dit vaak aan de houding waarin ze liggen. De meest herkenbare houdingen van een ontspannen konijn zijn: Liggen als een bolletje met de voor- en achterpootjes onder het lichaam verstopt. Liggen met de zowel de voor- als achterpoten gestrekt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl

Wat als een konijn languit ligt?

* Ligt hij languit gestrekt op de buik, met de poten naar achteren, dan bedoelt hij dat hij zich relaxed en veilig voelt, dat hij ligt te rusten en nu liever even niet gestoord wil worden. * Ook languit op de zij liggen betekent dat hij zich veilig en prettig voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Waar word een konijn graag geaaid?

De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig. Geef het konijn altijd de mogelijkheid om bij je weg te lopen. Een konijn dat geen vluchtmogelijkheid heeft zal zich gestresst voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl

Wat moet je doen als je konijn je aanvalt?

Leg je hand rustig op de rand van de opening en beweeg niet.

Mocht je konijn uitvallen naar je hand, trek deze dan niet terug, maar laat hem liggen en beweeg niet. Trek je je hand weg dan gaat hij alleen maar denken dat het aanvallen werkt en zal het gedrag niet minder worden maar mogelijk verergeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrouwendier.nl

Waarom mogen konijnen geen brood?

Wat mogen konijnen niet eten

Geef uw konijn geen brood. Wij horen het helaas nog regelmatig dat konijnen brood, cracker en koekjes mee mogen eten. Dit is ontzettend slecht voor de darmen van uw konijn, waar hij zelfs chronische diarree aan kan overhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.dierspecialist.nl

Wat vind een konijn niet leuk?

De meeste konijnen vinden oppakken en knuffelen niet leuk. Ze kunnen dan krabben en bijten en zelfs hun eigen rug breken als ze spartelen bij het optillen. Door veel tijd aan het konijn te besteden en er rustig mee om te gaan, kan het wel tam worden en leren dat aaien prettig kan zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierinfo.be

Hoe maak je een konijn rustig?

Tijd om te wennen

Zet de kooi op een rustige plaats in huis. Laat je konijn eerst aan alle geluiden en mensen om hem heen wennen, terwijl hij in de kooi blijft. Praat tegen hem en geef hem door de tralies heen zijn eigen voer of wat lekkers. Pas als hij wat meer gewend is, kun je het dier in een ren laten lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op edupet.nl

Wat doet een konijn s nachts?

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlet.nl