Hoe vaak moet ik mijn kat ontwormen?

Bij katten vanaf zes maanden is ontworming vier keer per jaar nodig, vooral als een kat veel buiten komt. Heeft uw kat vlooien, of vlooien gehad, dan is ontwormen ook het advies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anicura.nl

Hoe vaak moet je een binnenkat ontwormen?

Tot de leeftijd van 6 maanden, kunt u uw hond of kat het beste maandelijks ontwormen. Daarna kunt u overstappen op het schema van 4 keer per jaar ontwormen. Voor een binnenkat is het voldoende om 1 à 2 keer per jaar te ontwormen, tenzij u vers vlees voert of uw kat vaak muizen vangt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemsedierenvoeders.nl

Wat gebeurt er als je een kat niet ontwormd?

Symptomen van wormen bij de kat

Een niet ontwormd, jong dier met heel veel volwassen wormen in de darmen, kan een darmafsluiting krijgen. In het ergste geval kan een dier hieraan overlijden. Bij longworm staat hoesten op de voorgrond, bij hartworm hartfalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mcvoordieren.nl

Wat zijn de symptomen van wormen bij katten?

Haakwormen geven met name chronische klachten zoals slechte groei, slechte vacht en bloederige diarree. Lintwormen geven meestal weinig klachten. Wel kunnen stukjes lintworm uit de anus kruipen (dit kan jeuk veroorzaken) of in de ontlasting te zien zijn (lijkt op rijstkorreltjes).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenziekenhuizen.nl

Hoe snel achter elkaar ontwormen?

Als je op zoek bent naar een meer algemeen advies, dan is het verstandig om alle honden 4 x per jaar te ontwormen. Dit kan echt verschil maken voor de besmettingsgraad van de omgeving met wormeieren. Daarmee is de kans dat andere dieren en mensen zich besmetten met wormen veel kleiner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medpets.nl

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

22 related questions found

Kan te vaak ontwormen kwaad?

Als er geen teveel aan wormen is, is er geen probleem. Ontwormen als er geen infectie is, heeft dus geen nut. Het kan wel bijwerkingen geven en resistentie in de hand werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degroeneos.nl

Kan teveel ontwormen kwaad?

Teveel ontwormen, zonder noodzaak, kan echt schadelijk zijn voor het lichaam! Symptomen als diarree, (plaatselijke) huidirritaties, jeuk of lusteloosheid komen veel voor na een wormkuur. Voor veulens kan een overdosering van wormmiddelen levensbedreigend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nmlhealth.com

Wat is het beste ontwormingsmiddel voor katten?

Drontal is een betrouwbaar ontwormingsmiddel in tablet vorm. Drontal werkt tegen de meest voorkomende wormsoorten waaronder de lintworm. Er zijn 2 soorten beschikbaar: Drontal Cat en Drontal Large Cat. Drontal Cat wordt gebruikt voor katten tot 4 kg lichaamsgewicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheek.com

Kan een binnenkat ook wormen krijgen?

Alhoewel binnenkatten in vergelijking met buitenkatten een kleiner risico lopen om zich met wormen te besmetten, kan dit wel degelijke gebeuren. Ze besmetten zich dan met wormeieren die ongemerkt met schoenen en tassen het huis zijn binnengekomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sterkliniekamsterdam.nl

Waar kan een kat wormen van krijgen?

Besmetting bij volwassen katten

het opnemen van wormeneitjes van de grond door te rollen, snuffelen in het gras of aan hun poten te likken; het eten van een besmette vlo (lintworm); het eten van besmette poep; via een beet van een geïnfecteerde mug (hartworm).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voormijndier.nl

Kan ik mijn kat zelf ontwormen?

Een van de makkelijkste manieren om de kat te ontwormen is door tabletjes te gebruiken. Die kun je - eventueel fijngemaakt - toevoegen aan het eten. De meeste katten houden namelijk niet zo van tabletjes en op die manier krijg je ze toch naar binnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoedoe.nl

Hoeveel kost het om je kat te ontwormen?

Reguliere dierenartskosten

De gemiddelde kosten voor behandelingen tegen vlooien, wormen en teken kunnen variëren van €50 tot €150 per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Is ontwormen kat nodig?

Volwassen katten hebben vaak minder last van wormen dan kittens. Toch is ontwormen ook dan nodig. Het advies is om je kat iedere 2 tot 6 maanden te ontwormen met een middel dat zowel spoel- als lintwormen bestrijdt. Dit is onder meer afhankelijk van of je kat regelmatig buiten komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yarrah.com

Hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen?

Hoe vaak de kattenbak schoonmaken? Elke dag de ontlasting en de urine uit de bak scheppen. Om de dag een klein laagje kattengrit toevoegen. Elke twee weken alleen de volledige kattenbakvulling verversen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe vaak moet ik mijn kat ontvlooien?

Het is belangrijk om uw kat het hele jaar door te ontvlooien. De werkingsduur kan per ontvlooiingsmiddel verschillen. Laat u daarom altijd goed adviseren over het vlooienmiddel. Veel middelen moeten maandelijks gebruikt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anicura.nl

Kun je tegelijk ontwormen en ontvlooien?

Kan ontwormen en ontvlooien van de kat tegelijk? Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Als de larve een volwassen vlo is geworden en uw kat deze binnenkrijgt, kan hij of zij ook besmet worden met lintworm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-dierenkliniek.nl

Kan een mens wormen krijgen van een kat?

Mensen kunnen een mens-specifieke lintworm krijgen door het eten van besmet vlees dat niet goed is bereid. Ook kunnen lintwormen van een kat of hond op de mens worden overgebracht als we bijvoorbeeld een geïnfecteerde vlo binnenkrijgen, al is dat zeer ongebruikelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mypetandi.elanco.com

Kunnen katten wormen overdragen aan mensen?

Ze leven in het lichaam van de kat en nemen daar voedingsstoffen op of ze verstoren lichaamsfuncties. Ze zijn daardoor schadelijk voor de gezondheid van de kat en bovendien kunnen sommige wormen besmettelijk zijn voor de mens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetis.be

Wat gebeurt er na ontwormen?

Een wormmiddel heeft een korte werkingsduur (gemiddeld 24-48 uur). Met een wormmiddel worden de op dat moment aanwezige wormen, eitjes en/of larven gedood. Enkele dagen na de behandeling kan je hond of kat dus opnieuw besmet raken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beaphar.nl

Hoe snel werkt Ontwormingspil kat?

Na 24 uur heeft je kat dus geen levende wormen meer in zijn darmen, na een aantal dagen zullen ook geen besmettelijke eitjes meer uitgepoept worden. Ontwormen met druppels in de nek duurt vaak wat langer, veelal rond de 4 weken. Dit is de tijd die de middelen nodig hebben om bestaande besmettingen te bestrijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierennieuws.nl

Hoeveel tijd tussen Wormenkuur kat?

Voor binnenkatten volstaat het vaak om 1 tot 2 x per jaar te ontwormen tegen spoelwormen. Buitenkatten moeten minimaal 4 x per jaar ontwormd worden tegen spoelwormen, of vaker als ze veel jagen. Katten met vlooien moeten ook worden behandeld tegen lintwormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medpets.nl

Hoe vaak ontvlooien en ontwormen kat?

Bij katten vanaf zes maanden is ontworming vier keer per jaar nodig, vooral als een kat veel buiten komt. Heeft uw kat vlooien, of vlooien gehad, dan is ontwormen ook het advies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anicura.nl

Kun je ziek worden van wormen?

Wormen bij mensen ontstaan door besmetting van dier op dier, dieren op mensen of andersom, of mens op mens. Bekende symptomen zijn buikpijn, misselijkheid, diarree of jeuk rond de anus. De behandeling van wormen bestaat uit antiwormmiddelen (medicijnen) en hygiëne-adviezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Hoe kom ik snel van wormen af?

Het medicijn heet mebendazol. U koopt het bij de drogist of apotheek. U heeft geen recept nodig. Mebendazol doodt de wormpjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je gevoelig zijn voor wormen?

Vooral kleine kinderen zijn gevoelig voor het oplopen van een besmetting met wormpjes omdat jonge kinderen nogal eens de neiging hebben om speelgoed etc. in hun mond te steken waarop de wormeitjes aanwezig kunnen zijn. Hoe deze eitjes hier komen leest U iets verder in deze folder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op davinciclinic.be