Hoe weet je dat je op de zwarte lijst staat?

Om te checken of jouw naam op de zwarte lijst staat vermeld, kan je surfen naar de website van de Nationale Bank. Daar zie je overzicht van alle gegevens die op jouw naam staan geregistreerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kredietadvies.be

Hoe lang kan je op de zwarte lijst staan?

Wanneer je jouw schuld hebt geregulariseerd, moet de kredietgever dit aan de kredietcentrale melden. Je gegevens worden dan nog één jaar bewaard op de zwarte lijst. Als je er niet in slaagt om jouw schulden binnen een jaar af te betalen, dan zal je 10 jaar op de zwarte lijst blijven staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topcompare.be

Hoe kom je van de zwarte lijst af?

Als u als consument geschrapt wilt worden van de zwarte lijst van wanbetalers, dan hoeft u zelf geen stappen bij de Centrale te ondernemen. Na vereffening van uw schuld is de kredietgever namelijk wettelijk verplicht om de betaling binnen 8 dagen aan de Centrale voor kredieten aan particulieren te melden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat betekent op de zwarte lijst staan?

Staat je naam namelijk op de zwarte lijst dan betekent dit dat je als wanbetaler staat genoteerd in een database die door alle financiële instellingen kan worden geraadpleegd. Een lening aangaan wanneer je op de zwarte lijst staat, wordt er daardoor niet makkelijker op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kredietadvies.be

Kan je je laten schrappen van de zwarte lijst?

Mocht je vinden dat je helemaal onterecht op de lijst staat, kan je dat per brief motiveren aan de CKP om je van de zwarte lijst te laten schrappen. Je kan er ook voor naar de loketten van de Nationale Bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hypotheekwinkel.be

STAGIAIRES LUCHTEN ANONIEM HUN HART OVER LINDA: ‘BLAD STAAT OP ZWARTE LIJST’

30 related questions found

Hoe weet je of je schulden hebt?

Waar vind je je schulden? Als je niet meer precies weet waar je schulden hebt, kan het Bureau Krediet Registratie (BKR) je hierbij helpen. Je kunt opvragen welke schulden op jouw naam geregistreerd staan. Het BKR registreert persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, bezit van creditcards en klantenkaarten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nibud.nl

Kan je een huis kopen als je op de zwarte lijst staat?

In het geval van een hypothecaire lening, kan dit enkel indien je reeds eigenaar bent van een woning. Heb je een problematische vermelding op de zwarte lijst en wil je een nieuw huis aanschaffen? Dan zijn hier helaas geen mogelijkheden toe. In dat geval kun je alleen onderhands lenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op immokrediet.be

Waar kan ik geld lenen om schulden te betalen?

Kredietbanken verstrekken leningen om schulden af te lossen: saneringskredieten. De aanvraag daarvan verloopt via de gemeentelijk schuldhulpverlening. Met saneringskredieten worden alle schuldeisers in één keer aan het begin van het traject afgelost.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nvvk.nl

Heb ik schulden bij de Nationale Bank?

Met een elektronische identiteitskaartlezer of de itsme-app kan u online nagaan welke gegevens op uw naam geregistreerd zijn bij de Centrale voor kredieten aan particulieren. De authenticatie gebeurt via CSAM, de toegangspoort tot de e-diensten van de overheid en garandeert een hoog veiligheidsniveau.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nbb.be

Wat zijn de grijze en zwarte lijst?

De grijze lijst bevat algemene voorwaarden waarvan wordt vermoed dat deze onredelijk bezwarend zijn. Het verschil tussen de zwarte lijst en de grijze lijst is, dat bij de zwarte lijst geen tegenbewijs door de gebruiker van de algemene voorwaarden mogelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op axiusadvocaten.nl

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel leningen mag je hebben volgens de 1/3 regel

Deze regel stelt dat je maximaal 1/3 van je netto inkomen aan leningen mag besteden. Ben je samenwonend of gehuwd dan mag je beide netto-inkomens natuurlijk bij elkaar optellen en daar 1/3 van nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kredietadvies.be

Waar kan ik geld lenen zonder bank?

Een kredietbeurs is een bemiddelaar tussen particulieren en iedereen die op zoek is naar een lening zonder bank. U leent dus geld van particulieren, waarbij de voorwaarden voor het krijgen van de lening in veel gevallen gunstiger zijn dan bij de bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lening.com

Hoe lang sta je op zwarte lijst autoverzekering?

Sta je eenmaal op de zwarte lijst, dan blijven je gegevens meestal vijf jaar staan. Na deze vijf jaar wordt je registratie automatisch verwijderd. Als je op de zwarte lijst staat in verband met een negatief aantal schade vrije jaren, dan kunnen je gegevens na 15 maanden al van de zwarte lijst worden verwijderd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekering.nl

Wat na 10 jaar zwarte lijst?

Hoelang blijft u op de lijst? U blijft maximaal 10 jaar geregis-treerd, vanaf de datum waarop de kredietinstelling de NBB verwittigd heeft van de wanbetaling. Wanneer u de wanbetaling aanzuivert, wordt deze termijn teruggebracht tot 1 jaar vanaf de regularisatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusmagazine.knack.be

Wat gebeurt er als ik mijn rekeningen niet betaald?

Maak daarvoor een afspraak met een schuldhulpverlener van de afdeling Schuldhulpverlening van uw gemeente. Bel met het gratis telefoonnummer 0800 – 8815, zij verbinden u door met de gemeentelijke schuldhulpverlening. U kunt het adres van uw gemeente ook vinden op deze pagina van overheid.nl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtwijzer.nl

Kan schulden niet betalen?

Lukt het niet om zelf uw schulden te betalen? Meld u dan aan voor schuldhulpverlening van uw gemeente. Als u voldoet u aan de voorwaarden, start u met een vrijwillig 'minnelijk schuldentraject'. Uw schuldhulpverlener maakt dan afspraken met uw schuldeisers over het betalen van de schulden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Hoelang blijft melding Nationale Bank?

Hoelang blijft mijn melding op de nationale bank? Je melding blijft 1 jaar op de nationale bank, gerekend vanaf het moment dat het bedrag waarvoor de melding is genoteerd, is terugbetaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kredietanalyse.be

Welke bank doet geen BKR toetsing?

Alle banken doen een BKR-toetsing. Dit zijn ze volgens de wet ook verplicht en is uiteindelijk ook in je eigen belang. Want anders loop je het risico dat je de lening mogelijk niet kunt terugbetalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Wie kan mij helpen met mijn schulden?

Schuldhulpverlening. Voor gratis advies en hulp bij het oplossen van uw schulden gaat u naar uw gemeente. Elke gemeente heeft hiervoor een eigen regeling. De gemeente kan u bijvoorbeeld helpen met een minnelijk akkoord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wie kan mij helpen aan geld?

De gemeente helpt mensen met schulden niet alleen met financiële problemen. Ook helpt zij bij problemen die daarmee te maken hebben. Bijvoorbeeld problemen om werk te vinden of problemen binnen het gezin. Gemeenten besteden de hulp aan mensen met schulden soms uit, bijvoorbeeld aan een kredietbank of stadsbank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan ik een huis kopen met een negatieve BKR?

Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt, is het afsluiten van een hypotheek vaak mogelijk. Een minimale voorwaarde is dan wel dat de lening is afbetaald en/of er een herstelcode vermeld staat. In dit geval komt er een H van herstel bij de codering te staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eigenhuis.nl

Wat als je geen woning kunt vinden?

Dan kan je contact opnemen met de huurdersbond. Zij geven juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders. Ze wijzen je op je rechten en plichten en helpen je bij het oplossen van je huurvraag. Je kan steeds contact opnemen met de huurdersbond van de regio waar je huurwoning gelegen is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caw.be

Kun je een huis kopen als je schulden hebt?

Hypotheek met schulden: kan dat? Je kunt een hypotheek afsluiten als je (BKR-geregistreerde) schulden hebt. Maar schulden en andere financiële verplichtingen hebben invloed op je hypotheek. Een hypotheekverstrekker houdt rekening met deze kosten, zodat je een hypotheek krijgt die bij je financiële situatie past.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snsbank.nl

Welke schulden moet je eerst aflossen?

Bij de lawinemethode los je je schuld met de hoogste rente als eerste af. Je schuld met de laagste rente komt als laatste aan de beurt. Het werkt zo: Zet al je schulden op een rij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fuckdiestudieschuld.nl

Welke schulden kunnen niet worden kwijtgescholden?

Toch worden een aantal schulden uitgesloten van de kwijtschelding. Het gaat hierbij om onderhoudsgelden, schulden die een schadevergoeding inhouden ten gevolge van door een misdrijf veroorzaakte lichamelijke schade en de schulden van een gefailleerde die overblijven na het sluiten van het faillissement.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jubel.be