Hoeveel mag je auto waard zijn bijstand?

€ 3.350,00 heeft u geen recht op kwijtschelding. Als uw auto of auto's wel meer waard zijn dan € 3.350,00 dan telt deze niet mee als u die specifieke auto absoluut niet kunt missen door: ziekte, invaliditeit of uw beroep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bwbrabant.nl

Hoeveel mag je auto waard zijn met een bijstandsuitkering?

Een auto of motor met een waarde tot maximaal € 4.500 wordt beschouwd als algemeen gebruikelijk. Indien de waarde meer bedraagt dan € 4.500 wordt de meerwaarde aangemerkt als vermogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lokaleregelgeving.overheid.nl

Welke auto mag je in de bijstand?

Als je een bijstandsuitkering hebt of aanvraagt, mag je niet te veel eigen vermogen hebben. En een auto kan tellen als vermogen. Woon je in Amsterdam en is je auto meer waard dan €3.500,-, dan telt het als vermogen. In Groningen telt een auto die meer waard is dan dan €4.500,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bijstandsblues.nl

Kan ik een auto kopen met uitkering?

Het uitgangspunt bij het bepalen van het vermogen bij een aanvraag voor bijstand levensonderhoud is dat alle bezittingen met de schulden worden gesaldeerd. De waarde van een auto telt in beginsel ook mee en de eigenaar zal het bezit ervan dus op het aanvraagformulier aan de gemeente moeten opgeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op binnenlandsbestuur.nl

Hoeveel mag je auto waard zijn voor kwijtschelding?

Volgens de kwijtscheldingsregels mogen mensen een auto hebben met een waarde van maximaal € 2.269. Hebben zij een duurdere auto, dan krijgen zij geen kwijtschelding. De gemeente gaat er dan vanuit dat zij genoeg geld hebben om de belasting te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleombudsman.nl

Harry kan al dertig jaar prima rondkomen van een bijstandsuitkering

42 related questions found

Hoeveel spaargeld mag je hebben in de bijstand 2023?

Onderstaand een overzicht van het vermogen dat de verschillende groepen mogen hebben om nog in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering: Gehuwden/samenwonenden en alleenstaande ouders € 15.210,- Alleenstaanden € 7.605,- Voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is een auto eigen vermogen?

Vermogen is de waarde van uw bezittingen min uw schulden. Wat u wel en niet als vermogen moet meetellen, is hetzelfde als bij uw belastingaangifte. Spaargeld, aandelen en een vakantiehuis in Nederland of het buitenland tellen bijvoorbeeld mee. Maar het huis waarin u woont en uw auto tellen níét mee als vermogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Heeft de gemeente inzage in je bankrekening?

De rechtbank Haarlem heeft op 12 november 2020 bevestigd dat gemeenten niet ongelimiteerd bankafschriften van bijstandontvangers mogen opvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwadvocaat.nl

Wat mag wel en niet in de bijstand?

u moet er alles aan doen om benodigde kennis en vaardigheden te verkrijgen en te behouden; u moet meewerken aan de ondersteuning die uw gemeente u oplegt of aanbiedt gericht op arbeidsinschakeling; u moet ervoor zorgen dat uw kleding, persoonlijke verzorging of gedrag het krijgen van werk niet belemmert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kun je met een uitkering een auto leasen?

Uitkering of bijstand en private lease

De meeste leasemaatschappijen weigeren dit omdat je inkomen dan niet stabiel is. Ontvang je AOW? Hiermee kan je wél private leasen, omdat de AOW een stabiele bron van inkomsten is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op athlon.com

Hoe lang kun je in de bijstand zitten?

Heeft u een WWB uitkering en houdt u zich aan alle voorgestelde voorwaarden en eisen, zit er geen limiet op de duur van een WWB uitkering. Het moet dan wel terecht zijn, dat u geen werk heeft of kunt vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uitkering-aanvragen.com

Wat mag de sociale recherche?

Wat mag de sociale recherche wel en niet. Dat is een goede vraag. In beginsel is de sociale recherche vrij om alle onderzoeksmiddelen in te zetten als u wordt verdacht van uitkeringsfraude. Maar ook om uw recht op een bijstandsuitkering vast te stellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sociaalverhaal.com

Hoe weet je de dagwaarde van een auto?

Hoe doe je het? De dagwaarde van je auto wordt berekend door de nieuwwaarde van je auto te verminderen met het bedrag dat je auto minder waard is geworden door bijvoorbeeld ouderdom of slijtage. Ben je benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Dan kun je terecht bij ANWB of bij Bovag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekering.nl

Wie controleert de sociale dienst?

Wij controleren op verschillende manieren of een uitkering terecht wordt verstrekt. Dat doen wij door: Uw gegevens te controleren. Wij controleren alle informatie die u doorgeeft zoals uw woonadres, uw financiële gegevens en uw werkgegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op socialedienstdrechtsteden.nl

Wat valt er allemaal onder bijzondere bijstand?

Bijzondere bijstand is een uitkering waarmee u extra en bijzondere kosten kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een operatie, een bril, verhuizing of een schoolkamp van een kind. Deze uitgaven kunt u niet betalen uit eigen inkomen of vermogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan de politie mijn bankrekening zien?

De Politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Financial Intelligence Unit (FIU) en bijzondere opsporingsdiensten mogen voor het uitoefenen van bepaalde taken identificerende persoonsgegevens bij banken en betaaldienstverleners vorderen of opvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op security.nl

Kan iemand mijn bankrekening leeghalen?

Ja, dat kan. Het is zeker niet fraudevrij. Via telefonisch bankieren kan je bij veel banken geld overmaken naar een andere rekening. Dus iemand anders kan ook misbruik maken van jouw toegangscode en ibannummer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iban.nl

Hoe kom je uit de bijstand?

U kunt uit de bijstand uitkering komen, doordat u geen recht meer op een bijstand uitkering heeft. In dit geval zal de gemeente een beëindigingsbesluit nemen, vanaf de datum van dit besluit ontvangt u dan geen uitkering meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uitkering-aanvragen.com

Hoeveel vermogen auto mag je hebben?

Hoeveel PK of kW je maximaal kunt verzekeren verschilt per autoverzekeraar. De ene verzekeraar is strenger dan de andere. De ene verzekeraar stelt de grens op 75 kW, terwijl de andere een grens heeft op 85 kW. Wanneer de auto meer dan 100 kW heeft, wordt het lastig om deze te verzekeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lastenvrij.nl

Hoeveel geld mag je op je rekening hebben zonder belasting te betalen?

Tot €57.000 geen belasting

In 2023 is de vrijstelling € 57.000. In 2022 was dit nog € 50.650. Voor partners geldt een dubbele vrijstelling: €114.000 in 2023. Boven deze bedragen ga je belasting over je vermogen betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijzeringeldzaken.nl

Wat is vermogen van mijn auto?

Wilt u weten hoeveel PK uw auto heeft? Kijk dan eens op de achterkant van uw kentekenbewijs. Als het goed is staat daar het vermogen in kW vermeld. Dat kunt u vervolgens zelf omrekenen naar PK, bijvoorbeeld via een online calculator.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Hoeveel gaat de bijstand omhoog in juli 2023?

De daglonen van de uitkeringen WAO/WIA, WW en ZW worden aangepast met de stijging van het brutominimumloon per maand, en zullen dus per 1 juli aanstaande eveneens met 3,13% worden verhoogd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl