Hoeveel procent zakt voor theorie-examen?

Obscure cursussen. Steeds meer cursisten hebben moeite met het theorie-examen. In 2002 lag het slagingspercentage op 56 procent, nu is het al jaren net iets boven de 40 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Ongeveer 6 procent doet een eerste poging en haakt dan definitief af ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Hoeveel procent slaagt in 1 keer voor theorie?

Vroeger was theorie nog een kleine hobbel die je moest nemen op weg naar je praktijkexamen, tegenwoordig is het een col van de buitencategorie. Het slagingspercentage lag in 2022 op een schamele 36 procent. Dat was tien jaar geleden 46 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op limburger.nl

Hoe vaak zakken mensen voor theorie?

Het slagingspercentage van het theorie examen auto ligt al jarenlang verrassend laag. Vaak wordt er gemakkelijk over het examen gedacht. Helaas is kennis van de verkeersregels hebben niet voldoende om te slagen voor het theorie examen auto. Het slagingspercentage ligt op slechts 50 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op theorieexamenoefenen.nl

Hoeveel procent moet je halen voor theorie-examen?

Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoe vaak over theorie?

"Drie of vier keer doen over je theorie-examen is best normaal tegenwoordig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Auto theorie examen oefenen - CBR strikvragen theorie examen

30 related questions found

Wat zijn zware fouten op theorie-examen?

Er zijn 5 zware “foutpunten” vragen en 45 lichte “foutpunten” vragen. Bij zware fouten worden er 5 punten afgetrokken en bij een lichte fout is dat 1 punt. Onder zware fouten vallen vragen van de derde of vierde graad van de wegcode en snelheidsovertredingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op directslagen.be

Wat te doen als je steeds zakt voor theorie?

Vervelend dat je gezakt bent voor je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. Je kan een herexamen reserveren nadat de uitslag van het vorige examen is verwerkt. Dat gebeurt binnen 24 uur na je examen. Zodra je het uitslagformulier per e-mail hebt ontvangen, kan je reserveren via Mijn CBR of via je opleider.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Wat als je 4 keer zakt voor theorie-examen?

Dan krijg je een speciaal examen

Als je 4 keer binnen 5 jaar zakt voor je rijexamen, doe je daarna een speciaal examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou. En je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we 'nader onderzoek rijvaardigheid'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Is theorie moeilijker geworden?

Het eerste struikelblok is het theorie examen auto. Want al jaren blijkt dat het examen moeilijker is dan van tevoren gedacht. Daardoor is het slagingspercentage ook maar onder de 50 procent. Sterker nog: het percentage ligt al jaren rond de 40 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op theorieexamenoefenen.nl

Hoeveel mensen mag het CBR laten slagen?

Hoor je wel eens dat er een maximum aantal kandidaten mag slagen op een dag? Dat is gelukkig niet zo. Het CBR bepaalt niet hoeveel mensen er wel of niet mogen slagen. Als je veilig aan het verkeer kunt deelnemen, laat de examinator je slagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoe lang moet je leren voor je theorie-examen?

Hoe lang moet ik leren? We raden je aan om ongeveer een week de tijd te nemen om 's avonds te leren en in het weekend examens te oefenen. Op die manier leer je het snelste je theorie voordat je het CBR theorie-examen kunt doen. Let op: dit is een advies voor een gemiddelde cursist.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op itheorie.nl

Hoe lang om theorie te leren?

Hoeveel uur per week? Gemiddeld genomen zit je goed als je ongeveer 2 maanden voor het theorie-examen start met leren en te oefenen. Kies een moment uit dat je niet moe bent en je gedachten er goed bij kan houden. Belangrijk hierbij is dat je niet teveel in 1 keer wilt leren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oefenen-theorie-examen.nl

Waarom zakken er zoveel mensen voor hun rijexamen?

Redenen die je vaak hoort terugkomen van zakkers zijn: Kijkgedrag, voorzichtig rijden, bijzondere verrichtingen, plaats op de weg en faalangst. Het 'overdreven' kijken zoals veel mensen zeggen is hierbij veruit de meest voorkomende reden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op free2drive.nl

Wat is moeilijker theorie of praktijk?

Als je goed kunt leren dan is de theorie veel makkelijker (en in een paar dagen in je hoofd te krijgen) dan de praktijk. Zoals hierboven ook beschreven is, moet je in de praktijk rekening houden met onverwachte situaties waar je voor die tijd geen rekening mee kunt houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Welk CBR heeft het hoogste slagingspercentage?

De slagingspercentages voor het eerste auto-examen variëren sterk per examencentrum. De CBR-locatie in Rotterdam heeft met 36,1 procent het laagste slagingspercentage van Nederland; Maastricht scoort het beste met 63,4 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolpro.nl

Hoe haal je je theorie in 1 keer?

Voor het herhalen kun je de gemaakte samenvatting gebruiken. Herhalen geeft een gevoel van veiligheid; na meerdere malen herhalen zal je ervaren dat je de stof aan kunt en beheerst. Ook kun je de geleerde stof herhalen door een aantal oefen theorie-examens te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op theorieexamenoefenen.nl

Wat is de zwarte lijst CBR?

Het CBR gaat vanaf de zomer kandidaten extra stimuleren om goed voorbereid op het rijexamen te verschijnen. Want twee keer zakken, betekent dat kandidaten op een 'zwarte lijst' komen en maanden moeten wachten op een nieuwe kans om het felbegeerde roze kaartje te bemachtigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autovisie.nl

Wat als je voor de 2e keer zakt?

Ben je twee keer achter elkaar gezakt voor je eindexamen op de middelbare school? Dan beslist de school wat er gaat gebeuren. Soms wordt besloten dat het beter is om naar een andere school te gaan. De wet verbindt in elk geval geen consequenties aan zo'n situatie, dus het is niet verplicht dat je van school af moet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examenbundel.nl

Hoeveel procent slaagt tweede keer theorie-examen?

Waar vorig jaar 49,9 procent van de kandidaten de eerste keer voor de theorietoets slaagde, was het percentage bij een herkansing nog maar een magere 40,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBR die VerkeersPro heeft opgevraagd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolpro.nl

Kan je auto lessen zonder theorie?

Je hoeft niet geslaagd te zijn voor het theorie-examen auto om rijlessen in een auto te volgen. Wel moet je voor het theorie-examen zijn geslaagd als je het praktijkexamen of een tussentijdse toets gaat doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Wat als je niet slaagt voor theorie?

Als u 2 keer niet geslaagd bent, moet u een theorieopleiding van 12 uur volgen in een erkende rijschool(PDF bestand opent in nieuw venster). Na die theorielessen krijgt u een getuigschrift van de rijschool. Dat moet u afgeven in het examencentrum als u voor de derde keer het theorie-examen aflegt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel kost 12 uur theorieles?

Theorieles in de rijschool is 12 uur en kost al snel 140 euro. Voor praktijklessen kun je kiezen hoeveel uur je wil, bijvoorbeeld 2, 6 of 20 uur. Eén uur kost gemiddeld 70 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Hoeveel kost direct slagen?

Het examen kost 16 euro. Deze kosten dien je zelf te betalen aan het examencentrum. Indien je toch niet zou slagen voor het examen betaal je slechts 25 euro (administratiekosten) om nog een keer deel te nemen aan de workshop. LET OP: Enkel als je binnen 4 weken terugkomt betaal je 25,- voor de workshop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op directslagen.be

Hoeveel keer theorie rijbewijs B?

Na tweemaal niet slagen voor het theorie-examen van de categorie B, kunt u echter enkel een nieuw theorie-examen afleggen op vertoon van een attest dat bewijst dat u 12 uur theoretisch onderricht volgde bij een erkende rijschool. Indien u opnieuw tweemaal niet slaagt, dient u geen nieuw attest voor te leggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boetecalculator.be