Hoeveel water moet een konijn per dag drinken?

Hoeveel water een konijn drinkt verschilt per konijn. Het ene konijn drinkt maar 5 ml op een dag en het ander konijn 100 ml per kilo lichaamsgewicht. Dit verschil heeft een aantal oorzaken. Het ene konijn krijgt meer groenvoer dan het andere konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op basicvets.nl

Hoeveel water drinkt een konijn per dag?

Normaal drinkt een konijn rond de 50 tot 100 ml water per kg lichaamsgewicht. Wanneer spreken we van veel drinken en plassen (PU/PD) …. Als een konijn meer dan 100 ml water per kg lichaamsgewicht drinkt dan spreken we van te veel drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekmarnixstraat.nl

Kan een konijn 2 dagen zonder water?

Een konijn mag dus nooit zonder water zitten, als een konijn 24 uur niets te drinken heeft, dan komt hij in de problemen omdat vochttekort ontstaat. Door vochttekort kan een konijn ook stoppen met eten. Hierdoor komt het dier in een razendsnelle cirkel omlaag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe weet je of je konijn genoeg drinkt?

Een konijn heeft per etmaal minstens 50 ml. water per kg lichaamsgewicht nodig, wanneer het konijn niet genoeg wil/kan drinken is het nodig dat de dierenarts onderhuids vocht toedient. Een konijn met vochttekort wordt slap en apathisch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoeveel ml drinkt een konijn?

Vers drinkwater heeft het konijn ook dagelijks nodig. Dit kan in een bakje of eventueel in een drinkfles. Een konijn drinkt relatief veel (200-300 ml), dit is net zo veel als een kleine hond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenklinieklemmer.nl

Hoeveel water moet je per dag drinken? | Hoe zit dat?

28 related questions found

Hoe konijn water geven?

De Drinkfles voor knaagdieren

De meest bekende manier van water geven is wel de drinkfles. Deze is eenvoudig te bevestigen in een traliekooi en geeft de dieren de hele dag door toegang tot hun drinken. Een drinkfles is ook erg hygiënisch, daar er geen vuil ik kan komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl

Hoe lang kan een konijn zonder water?

Een konijn mag nooit zonder water zitten. Heeft het dier 24 uur niets te drinken gehad dan komt het in de problemen en ontstaat vochttekort. Door vochttekort kan een konijn ook stoppen met eten. Hierdoor komt het dier in een razendsnelle cirkel omlaag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalhome.nl

Kunnen konijnen uit een bakje water drinken?

Vrijwel elk konijn kan zonder problemen drinken uit een waterbak, een waterfles is echter niet voor elk konijn geschikt. Drinkt jouw konijn weinig kan dit een teken zijn dat hij of zij te veel moeite moet doen bij de fles en je beter kunt kiezen voor een waterbak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierplezier.nl

Kan een konijn zonder drinken?

Dit verhaal stamt uit de tijd dat konijnen voornamelijk gras gevoerd werden. Gras bevat enorm veel vocht, waardoor de waterbehoefte van een konijn sterk vermindert. Een konijn mag nooit zonder water zitten, heeft het dier 24 uur niets te drinken gehad dan komt het in de problemen en ontstaat vochttekort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvangkaatjekeutel.nl

Hoe vaak water verversen konijn?

Een gemiddelde is 50 tot 100 ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag, maar dat kan makkelijk meer zijn. Zorg dus dagelijks voor onbeperkt en schoon drinkwater. Konijnen die veel groente eten, drinken over het algemeen minder water. Vooral in gras zit veel vocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnerlei.nl

Kan een konijn alleen van hooi leven?

In principe kan een konijn overleven op alleen hooi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekdewaalsprong.nl

Hoe drinkt een konijn water?

Konijnen blijken een sterke voorkeur te hebben voor wateropname uit open drinkbakjes. Daarnaast verhoogt het gebruik van drinknippels het risico op een te lage wateropname.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenwelzijnsweb.nl

Kunnen konijnen 1 dag zonder brokken?

Een konijn kan geen dag zonder eten. Als de darmen stil komen te liggen doordat er geen voeding verteerd wordt ontstaat er zeer snel gas in de buik van een konijn. Dat doet erg veel pijn, waardoor het konijn niet wil eten, er meer gas ontstaat enz. Dit kan al na enkele uren vasten optreden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beaphar.nl

Hoeveel keer per dag plast een konijn?

Een gezond konijn produceert wel 300-350 keutels per dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bunnybunch.nl

Kunnen konijnen regenwater drinken?

Waterbehoefte konijn

Dat kan misschien zo zijn bij (wilde) konijnen die fulltime buiten lopen en onbeperkt gras en planten kunnen eten en regenwater kunnen drinken. Maar in alle andere gevallen moet een konijn beschikken over vers water, ook als het groenvoer krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpkv.net

Waarom drinkt mijn konijn niet?

Als je ziet dat jouw konijn plotseling niet meer drinkt, dan kan er iets aan de hand zijn. Komt hij lusteloos over en zit hij veel in een hoekje van zijn kooi? Dan kan hij ziek zijn. Als hij ook niet meer eet en amper nog keutels produceert, drinkt hij niet door een darmprobleem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverzekering-vergelijken.nl

Hoe lang kan je een konijn alleen laten?

Dus, als je overdag's werkt, vindt hij het niet erg om in de kooi te blijven, als dat beslist noodzakelijk is. Maar hij moet er een paar uur per dag uit, zowel om zijn pootjes te strekken als om het sociale contact met jou. Hoe langer de tijd is dat een konijn in de kooi moet doorbrengen, hoe groter de kooi moet zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoeveel keer per dag moet een konijn eten?

Een konijn jonger dan 7 maanden mag zoveel droogvoer eten als hij wil. Konijnen ouder dan 7 maanden mogen maximaal 25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 's morgens en 's avonds. Dit lijkt heel weinig, maar is meer dan voldoende voor een gemiddeld konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheker.nl

Hoe vaak moet je een konijn eten geven?

Konijnen eten voornamelijk hooi, biks en verschillende groenten. Konijnen zijn planteneters. Vezels zijn daarom ontzettend belangrijk, die zitten bijvoorbeeld veel in hooi. Geef je konijn gerust dagelijks onbeperkt vers hooi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Wat doe je in een konijnen wc?

Omdat konijnen van nature ook erg schone dieren zijn, doen ze hun behoefte vaak al in een bepaalde hoek. Zet het bakje hier neer en doe er eventueel al wat oude keutels in. Omdat konijnen graag wat eten tijdens het poepen, kan je een hooiruifje naast het bakje zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Waarom moet je 2 konijnen nemen?

Een konijn is een gezelschapsdier en is gewend om in groepen te leven. Dit betekent dat het niet graag alleen is. Als u niet veel thuis bent is het dus beter om 2 konijnen te nemen. Een konijn alleen is maar alleen en dit kan leiden tot het ontstaan van gedragsafwijkingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekwilhelminapark.nl

Wat in wc voor konijnen?

Konijnen doen hun behoeft graag waar het zacht is. In de natuur zoeken ze ook altijd een zacht hoop grond/zand op. Door extra veel (absorberend) bodembedekker in het toiletje toe doen en heel weinig in het hok dan is de keuze van het konijn om op het toilet te zitten, omdat het daar zacht is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Kan een konijn kou vatten?

Konijnen zijn goed bestand tegen kou. Je moet je konijn niet later dan augustus/september buiten zetten, zodat hij een wintervacht kan aanmaken. Krijg je een konijn later in het jaar, dan maakt hij waarschijnlijk niet voldoende wintervacht aan en kun je hem in de winter niet buiten zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op discus.nl

Is banaan goed voor konijnen?

Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad. Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com