Is glasvezel aanleggen gratis?

Het aanleggen van glasvezel door KPN NetwerkNL is over het algemeen gratis, wanneer een hele wijk aangesloten wordt. Ligt er al glasvezel in jouw wijk, maar niet naar jouw huis? Dan zijn de aansluitkosten over het algemeen voor jouw rekening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wie betaalt de aanleg van glasvezel?

Je betaalt niets voor een glasvezelaansluiting. Je betaalt wel abonnementskosten voor internet, tv en bellen aan een provider. Je kiest altijd zelf welk abonnement je wilt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpnnetwerk.nl

Is glasvezel aansluiting gratis?

De glasvezelaansluiting zelf is gratis. Maar als u wilt profiteren van de voordelen zoals supersnel en stabiel internet, dan moet u een abonnement afsluiten bij één van de beschikbare providers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gratisglasvezelaansluiting.nl

Wat kost een KPN glasvezel aansluiting?

KPN Netwerk sluit je woning gratis aan op het open glasvezelnetwerk. Het aansluiten kost je dus niets. De enige voorwaarde? Dat je toestemming geeft zodat we jouw woning kunnen aansluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpnnetwerk.nl

Is het verstandig om glasvezel te nemen?

Overstappen is niet noodzakelijk, maar glasvezel is wel het meest toekomstbestendige netwerk van dit moment. De snelheden zijn hoger, de up- en downloadsnelheden zijn gelijk en er is weinig ruis op de lijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetten.nl

Alles over glasvezel - Tips en advies (Consumentenbond)

26 related questions found

Wat zijn de nadelen van glasvezel?

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar

Beschikbaarheid is (nog) het belangrijkste nadeel van glasvezel. Waar vrijwel elke wijk en elk bedrijventerrein inmiddels DSL heeft, geldt dat nog niet voor glasvezel. Het is een nieuw netwerk dat letterlijk per woning of bedrijfsgebouw wordt aangelegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eurofiber.com

Kun je glasvezel aansluiting weigeren?

U mag de glasvezelaansluiting weigeren. Houdt er dan rekening mee dat uw aanbieder het abonnement dat u nu heeft misschien niet meer kan leveren. Als u later alsnog een glasvezelaansluiting wilt, betaalt u waarschijnlijk aansluitkosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Is glasvezel gratis bij KPN?

Als je al internet van KPN hebt, zetten wij je huidige internet abonnement vaak gratis over op glasvezel zodra dit beschikbaar komt op jouw adres. In sommige gevallen betaal je wel een eigen bijdrage voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpn.com

Is KPN glasvezel duurder dan kabel?

Duurder abonnement

Een glasvezelabonnement is vaak duurder dan een (vergelijkbaar) abonnement bij een dsl- of kabelprovider. Je hebt dan wel sneller internet. Ook zijn de up- en downloadsnelheid altijd gelijk, wat bij kabel en dsl niet zo is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wie sluit glasvezel aan in de meterkast?

Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoeveel kost het aanleggen van glasvezel?

Deze kosten variëren tussen de €150 en €1.500, met een gemiddeld van €600 per aansluiting. Woon je in een buitengebied, ook dan is de aansluiting in dit geval kosteloos maar betaal je gemiddeld wel wat meer voor de aansluiting. Denk hierbij aan €450 en €1.800 per aansluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kosten-glasvezel.nl

Is glasvezel gratis bij Ziggo?

Nee, als er bij je in de buurt glasvezel wordt aangelegd, is het nooit verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen. De glasvezelaansluiting wordt meestal gratis aangeboden door de provider of de netwerkbeheerder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Hoelang duurt glasvezel aanleggen in huis?

Het aanleggen van glasvezel is een lang traject, dit kan tussen de 3 en 6 maanden duren. Dit komt namelijk omdat de glasvezelkabel eerst in de straat aangelegd wordt en tot aan het huis gebracht wordt. Daarna wordt de kabel door de buitenmuur naar binnen geboord. Hier moet een speciaal modem geplaatst worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op providercheck.nl

Hoe komt de aansluiting van glasvezel in je huis?

Meestal is dat in de meterkast. Zodra de glasvezelkabel is doorgetrokken van de straat naar je woning, komt er een glasvezelmonteur langs. Hij installeert de glasvezelaansluiting op het afgesproken punt. Het is belangrijk dat je thuis bent zodra we langskomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpnnetwerk.nl

Hoe duur is glasvezel per maand?

Wat kost glasvezel internet? Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van je wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op breedbandwinkel.nl

Wat is beter Ziggo of glasvezel?

Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is beter Ziggo of KPN?

Verschillen KPN en Ziggo

Wat televisiekwaliteit betreft doet KPN Glasvezel het iets beter (7,9) dan KPN DSL (7,7). Ziggo scoort een 7,7. Qua storingsmeldingen voor tv zitten KPN en Ziggo dit kwartaal dicht bij elkaar: 12% (KPN Glasvezel en KPN DSL) en 13% voor Ziggo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is wifi ook sneller met glasvezel?

Is je wifi sneller via glasvezel? Met glasvezel in huis heb je zeker het snelste internet. Maar de internetsnelheid die binnenkomt op je glasvezelaansluiting bepaalt niet de sterkte van het wifisignaal. Je huidige internetverbinding kan wel je maximale wifi-snelheid beperken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijk.nl

Wat is beter kabel of glasvezel?

De up- en downloadsnelheid is bij glasvezelinternet hetzelfde, waardoor iets versturen even snel gaat als iets downloaden. Bij een kabel- en dsl-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager. Glasvezel is handig als je vaak grote bestanden, zoals foto's en video's verstuurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan Ziggo op glasvezel van KPN?

Ziggo levert niet via de glasvezel van KPN. In de toekomst wordt Ziggo wel stabieler met de Docsis 3.1 techniek die op de coax kabel komt voor de internetverbinding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op community.ziggo.nl

Is KPN glasvezel sneller dan Ziggo?

KPN-klanten zijn beter af met een abonnement via glasvezel. Een glasvezelverbinding is sneller en stabieler, met minder vertraging (lage ping). Vooral de uploadsnelheid blijft opmerkelijk ver achter bij Ziggo vergeleken met KPN.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijk.nl

Hoe herken je glasvezel in meterkast?

Zo herken je een glasvezelaansluiting in je huis

Het glasvezelaansluitpunt is een vierkant, wit kastje van zo'n 10 centimeter. Deze vind je in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je woning binnenkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpnnetwerk.nl

Wat als ik geen toestemming geef voor glasvezel?

Als je geen toestemming geeft, sluiten we je woning niet aan op het glasvezelnetwerk. Je mist dan de kans op een gratis aansluiting. Wil je later alsnog glasvezel? Dan kost het misschien geld, omdat er speciaal voor jou werkzaamheden plaatsvinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op glaspoort.nl

Wie legt glasvezel aan voor KPN?

Eigenaar glasvezel beslist

Sommige partijen bieden daarom beide diensten aan: aanleggen én leveren. Dit zijn bijvoorbeeld: KPN Netwerk NL, Delta Fiber, E-Fiber en SKV in Veendam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op solcon.nl