Is pinnen in de bus duurder?

Dat een ritje van één halte met de pin duurder is, heeft te maken met het systeem dat openbare vervoerders tegenwoordig hanteren. Waar je eerder met een strippenkaart nog per halte of zones kon reizen, wordt nu een buskaartje enkel voor een bepaald traject, afstand of tijdsduur verkocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Hoeveel kost bus met pinpas?

In de bus is met het OVpay-logo aangegeven welke kaartlezer kan worden gebruikt voor het uitchecken met een contactloze betaalpas. De reis kost hetzelfde als met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Later wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan de betaalpas of creditcard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Is inchecken met pinpas duurder?

"Via de bankpas kunnen we geen korting aanbieden, dus het is voor reizigers die incidenteel met de trein reizen. Abonnementshouders en mensen die met korting kunnen reizen, hebben een OV-chipkaart nodig." Een reis met de bankpas is niet duurder dan een normaal kaartje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Hoeveel kost inchecken met pinpas?

Om in- en uit te checken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel, hoef je niets te activeren. Je kan meteen op deze manier reizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl

Kun je met de pinpas betalen in de bus?

Wel pinnen! Door geen contant geld meer op de bus te accepteren, wordt het veiliger in het openbaar vervoer. Je kunt wel met PIN, de Keolis app of de OV-chipkaart betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keolis.nl

Geen cash meer, maar pinnen in de bus

32 related questions found

Hoe moet ik betalen in de bus?

Op de bussen en trams zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart of met een app op je telefoon. Dat zijn de app van je bank of Apple Pay en Google Pay. De betaling gebeurt concreet door je bankkaart of telefoon tegen een console in het voertuig te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Hoe betaal je in de bus zonder OV?

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Kun je met 0 euro inchecken bus?

Met een persoonlijke OV-Chip-kaart kan je nog inchecken met 0 cent, maar met een anonieme OV-chipkaart moet er nog minimaal 4 euro op staan... Als het saldo onder de 0 cent komt, moet je wel opwaarderen, anders kan je niet meer reizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat gebeurt er als je niet uitcheckt in de bus?

Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Als je twaalf keer niet uitcheckt, blokkeert het systeem je OV-chipkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ret.nl

Hoe moet je inchecken in de bus?

Aan het begin van je reis kun je inchecken door je OV-chipkaart tegen de kaartlezer in de bus aan te houden. De kaartlezer herken je aan het logo van de OV-chipkaart. Als er voldoende saldo of een geldig reisproduct op je kaart staat, geeft de kaartlezer een toegangssignaal. Ook brandt er een groen lampje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Is OV-chipkaart goedkoper dan pinpas?

Niet voor treinreizen

Het tarief voor niet-geregistreerde reizigers die wel met de bankpas betalen, wordt per concessie bepaald door regionale overheden en vervoerders. Voor treinreizen zal geen onderscheid bestaan en liggen de 'lokale tarieven' gelijk aan die van de OV-chipkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ovpro.nl

Hoe bus betalen in Nederland?

In het openbaar vervoer in Nederland reist u met een zogenaamde OV-chipkaart; een soort creditcard die geldig is voor bus, tram, metro en trein. Aangezien er geen aparte OV-chipkaart voor toeristen is, kunt u het beste gebruik maken van een 'anonieme' OV-chipkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op holland.com

Waarom moet je minimaal 20 euro op je OV?

Dan zou er toch meer dan EUR 20 op moeten staan om in te kunnen checken? Bij het inchecken wordt 20 euro instaptarief ingehouden. NS communiceert daarom dat er minimaal 20 euro aan saldo op de kaart moet staan. Maar omdat het saldo tot vier euro negatief mag zijn, is in de praktijk minimaal 16 euro nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op community.ns.nl

Hoeveel moet er op je OV staan om in te checken bus?

Om op saldo te kunnen reizen moet je voor een reis met de bus minimaal €4 op je OV-chipkaart hebben staan. Dit is het instaptarief, je kunt dit zien als een soort borg. Als je uitcheckt krijg je het instaptarief weer terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Hoe controleert conducteur pinpas?

Hoe werkt de controle door de conducteur? Dit werkt hetzelfde als met een OV-chipkaart. Een conducteur scant je betaalpas en kan zien of, waar en wanneer je bent ingecheckt. Hij ziet verder geen persoonlijke (bank)gegevens zoals saldo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl

Hoe controleert conducteur OV-chipkaart?

De conducteur controleert je net zoals hij of zij dat doet met de OV-chipkaart. Alleen wordt nu niet je OV-chipkaart gescand maar je betaalpas, creditcard, mobiele telefoon of smartwatch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op androidworld.nl

Wat kost een busrit met de OV-chipkaart?

De totaalprijs voor reizen op saldo met OV-chipkaart/OVpay bestaat uit een basis- + kilometertarief. Het basistarief wordt € 1,08. Het kilometertarief voor RRReis wordt € 0,196.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rrreis.nl

Kan je met Apple pay inchecken in de bus?

Inchecken in het OV met Apple Pay

Omdat Apple Pay een digitale versie van je betaalpas is, kun je deze ook gebruiken om in- en uit te checken in het openbaar vervoer. Activeer je Apple Pay betaalkaart en houdt je iPhone of Apple Watch tegen de incheckzuil op het station, in de bus, metro of tram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appletips.nl

Kun je je saldo ophalen in de bus?

Zo werkt het

Je ontvangt direct een e-mail met de boodschap dat je je abonnement, kortingskaart of saldo kunt ophalen bij een ophaalpunt. Ga naar een bushalte waar een bus rijdt die een ophaalpunt heeft. Als de bus is gestopt houd je je OV-chipkaart 3 seconden tegen het ophaalapparaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Wat is goedkoper reizen met OV of kaartje?

Een enkele reis met de OV Chipkaart is iets goedkoper dan een papieren enkeltje. Hierdoor zijn twee enkeltjes OV Chipkaart even duur als een papieren retourtje. Dus de OV Chipkaart is nooit duurder dan papieren kaartjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat als je geen OV-chipkaart hebt?

Als je een e-ticket gebruikt, kun je reizen zonder OV-chipkaart. Handig als je zo nu en dan gebruik maakt van het openbaar vervoer. Hoe je het e-ticket meeneemt, kies je zelf. Je kunt of het e-ticket laden in de NS-app, of je kunt het geprint meebrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl

Kan ik een OV-chipkaart kopen in de bus?

De chipkaart koopt u in de bus of tram, bij de chauffeur of kaartverkoper. Reist u met de trein of metro, dan koopt u het kaartje voordat u instapt bij de automaat van de trein- of metrovervoerder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Hoe kan ik een buskaartje kopen?

Kies uit:
  1. ticket of 10-rittenkaart via de app.
  2. ticket via sms: sms DL naar 4884.
  3. contactloos betalen op bus of tram.
  4. tickets en 10-rittenkaarten kan je kopen via: een ticketautomaat aan de halte. bij een extern voorverkooppunt. via de Payworld Xpress eShop. in onze Lijnwinkels.
  5. koop of verleng je abonnement online.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.delijn.be

Waar kan ik een buskaartje kopen?

Supermarkten zoals Albert Heijn en Plus. Tabakspeciaalzaken zoals Primera, AKO en Readshop. Bruna's. Servicebalies van OV bedrijven zoals GVB, Arriva en Connexxion.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ovshop.nl

Hoe lang is een buskaartje geldig?

Het kaartje is maximaal 60 minuten geldig. Je mag binnen die tijd overstappen. Het kaartje is maximaal 90 minuten geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op u-ov.info