Kan de politie in je telefoon kijken?

Als een verdachte wordt aangehouden is de politie bevoegd om alle voorwerpen 'die kunnen dienen om de waarheid aan de dag te brengen' in beslag te nemen. De mobiele telefoon valt hier in principe ook onder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elhannouche.nl

Kan de politie meekijken op je telefoon?

Kan politie je telefoon aftappen? Ja, de politie heeft deze bevoegdheid, maar moet hiertoe wel toestemming hebben gekregen van de rechter-commissaris. Daarnaast moet het gaan om een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van 4 jaar of meer, en moet het ter bescherming zijn van de rechtsorde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-strafrechtadvocaat.nl

Hoe kraakt de politie je telefoon?

Ten slotte kan de politie (of het NFI) telefoons soms 'kraken'. Soms is dit heel eenvoudig, door de toegangscode te raden. In andere gevallen worden bepaalde kwetsbaarheden in de software van de telefoon gebruikt om de versleuteling uit te schakelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cybercrimeadvocaten.nl

Waarom pakt politie telefoon af?

De telefoon wordt door de politie meestal in beslag genomen om onderzoek te doen. Op basis hiervan wil de politie bewijs proberen te verzamelen in de strafzaak, bijv. Voor getapte gesprekken of zendmastgegevens hoeft de telefoon niet in beslag genomen te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strafrechtelijk-beslag.nl

Wat mag de politie wel en niet doen?

De politie mag de brieven niet lezen en ook niet meeluisteren als je met je ouders praat. Je mag niet samen met meerderjarige verdachten (dus ouder dan 18 jaar) naar de luchtplaats of vervoerd worden. Meisjes en jongens zijn ook altijd apart van elkaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Phone tracked 🔥: 7 signalen dat je telefoon gehacked is en hoe jij het kan voorkomen!

38 related questions found

Wat mogen agenten niet?

geweld gebruiken; onderzoek verrichten in een woning met een huiszoekingsbevel; telefoon tappen; personen observeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat mag je zeggen tegen de politie?

Volgens het onderzoek kunnen de woorden “pannenkoek”, “wijsneus” of “koekenbakker” wel redelijk veilig tegen een agent gezegd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vangesseladvocaten.nl

Kan de politie je WhatsApp lezen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Hoe kan ik zien of mijn telefoon wordt afgeluisterd?

Enkele voorbeelden: de batterij loopt snel leeg zonder dat je het toestel gebruikt, er is hoog datagebruik, je krijgt notificaties die je niet verwacht, het toestel voelt heet aan, het herstart op onverwachte momenten, enz. Staan er onbekende apps of programma's op je toestel? Bekijk de lijst van apps op je telefoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op safeonweb.be

Kan de politie WhatsApp berichten terughalen?

Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Hoe kan je zien of politie afluisteren?

Hoe kijkt de politie mee als ze info tapt?
  • Door telefoongesprekken af te luisteren.
  • Door elektronische communicatie af te tappen. Denk aan WhatsAppberichten, sms-berichten en internetverkeer zoals downloads, videogesprekken en internetfora.
  • Door personen te volgen op sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Hoe lang mag de politie je telefoon tappen?

De politie mag niet langer dan vier weken afluisteren of tappen. Als we iemand langer willen afluisteren, dan moeten we toestemming vragen aan de officier van justitie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan politie Signal afluisteren?

Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan politie meekijken op internet?

We kunnen als politie niet zien of iemand bezig is met het hacken van een account of dat iemand voor de twintigste keer een mailtje stuurt met een bedreiging. In dat soort gevallen kunnen we alleen maar in actie komen als er melding of aangifte van gedaan wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Kan politie Signal meelezen?

Zelfs Signal zelf kan de berichten die zijn gebruikers versturen niet meelezen. Dat maakt het voor politie en federale inlichtingendiensten bijzonder moeilijk om mogelijk verdachte groeperingen en extreme berichten te onderscheppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op techpulse.be

Wat doet ## 21?

Is *#21# bellen om inkomende telefoontjes direct door te schakelen naar je voice mail. Als iemand dan belt, gaat hij meteen naar je voicemail. Je moet hem dan wel weer even uitzetten als je wel weer bereikbaar wil zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan een telefoon getraceerd worden?

Een telefoon kan op meerdere manieren getraceerd worden. De meest gebruikte manieren zijn op basis van GPS en Bluetooth. Vrijwel elke telefoon is tegenwoordig voorzien van GPS en Bluetooth. Lees hieronder hoe beide methodes precies werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.gsmpunt.nl

Wat hoor je als je wordt afgeluisterd?

Als een telefoonoproep afgetapt wordt, krijg je vaak achtergrondgeruis. Dit komt meestal in de vorm van een echo, statisch geruis of klikjes. Deze kunnen natuurlijk ook door interferentie veroorzaakt worden, of door een slechte verbinding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op computertaal.info

Kan iemand meelezen op je telefoon?

Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op androidplanet.nl

Kan de politie meekijken op telegram?

De versleutelde berichten die via de geheime chat worden verstuurd kunnen bovendien niet afgeluisterd worden door bijvoorbeeld te politie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpngids.nl

Wie houd mij in de gaten op WhatsApp?

Kan je zien of iemand op je Whatsapp kijkt? Je kunt op geen enkele manier zien wie jouw WhatsApp in de gaten houdt. WhatsApp heeft die functie simpelweg niet ingebouwd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezaak.nl

Wat gebeurd er als je politie uitscheld?

Volgens artikel 267 in het wetboek van strafrecht is het beledigen van een persoon strafbaar. Ook wanneer jij bijvoorbeeld een politieagent (ambtenaar) uitscheldt voor bijvoorbeeld 'sukkel' dan is dit strafbaar. Als de politieambtenaar dit beledigend vindt, zal hij of zij je aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat kun je doen als de politie niets voor je doet?

Wilt u aangifte doen, maar wil de politie niet meewerken? Dat is erg vervelend. De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen. Als u vindt dat de politie niet meewerkt bij uw aangifte, kunt bij de politie zelf een klacht indienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleombudsman.nl

Hoe ver mag de politie gaan?

Het roept de vraag op hoe ver de politie daarin mag gaan. Op basis van de politiewet mogen agenten enkel online gegevens vergaren, mits geringe inbreuk wordt gemaakt op de persoonlijke levenssfeer. Die bevoegdheid is breed en het grijze gebied groot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Wat als je de deur niet open doet voor politie?

Als je de politie niet vrijwillig toestemming geeft je woning te betreden, zal de rechter moeten onderzoeken of er ten tijde van het binnentreden bij de politie voldoende verdenking was om tegen jouw wil je woning te betreden. Soms wordt de verdenking ter zake van hennepteelt door de politie onvoldoende “opgeplust”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pgmcg.nl