Kan de politie verwijderde berichten terughalen?

Inmiddels is duidelijk dat de politie door de kroongetuige verwijderde chatgesprekken heeft kunnen terughalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Kan politie WhatsApp berichten opvragen?

Chatdiensten als WhatsApp en Signal zijn standaard versleuteld en dat zou aftappen onmogelijk maken voor politie en inlichtingendiensten. De overheid onderzoekt nu de voor- en nadelen van een eventuele verplichte achterdeur in de chatapps.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan politie WhatsApp aftappen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Kan de politie je berichten lezen?

Ook de berichten van WhatsApp, de meest gebruikte app om berichten te sturen, zijn versleuteld. De politie kan niet zomaar meelezen, zelfs eigenaar Facebook zelf kan dat niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Kan politie telegram aftappen?

Daarnaast kunnen op Telegram grote groepen worden aangemaakt met 200.000 deelnemers. De versleutelde berichten die via de geheime chat worden verstuurd kunnen bovendien niet afgeluisterd worden door bijvoorbeeld te politie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpngids.nl

Zo kan je verwijderde WhatsApp-berichten toch lezen!

19 related questions found

Kan de politie meekijken op je telefoon?

Kan politie je telefoon aftappen? Ja, de politie heeft deze bevoegdheid, maar moet hiertoe wel toestemming hebben gekregen van de rechter-commissaris. Daarnaast moet het gaan om een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van 4 jaar of meer, en moet het ter bescherming zijn van de rechtsorde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-strafrechtadvocaat.nl

Kan politie in je telefoon kijken?

Nadat een smartphone (rechtmatig) is ontgrendeld heeft de politie in beginsel toegang tot alle informatie op het apparaat. De gemiddelde smartphone bevat informatie over locaties en bezigheden van een verdachte. Op die manier kan er een enorme hoeveelheid privégegevens worden uitgelezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elhannouche.nl

Kan politie meekijken op internet?

We kunnen als politie niet zien of iemand bezig is met het hacken van een account of dat iemand voor de twintigste keer een mailtje stuurt met een bedreiging. In dat soort gevallen kunnen we alleen maar in actie komen als er melding of aangifte van gedaan wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat kan de politie van je zien?

De politie registreert allerlei gegevens om haar taken goed uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld telefoonnummers en meldingen. U kunt de politie vragen welke gegevens over u zijn vastgelegd. En aan wie de politie de gegevens verstrekt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe kun je zien of je wordt afgeluisterd?

Een afgeluisterde telefoon vertoont meestal bepaalde tekenen die u waarschuwen dat iemand meeluistert met uw gesprekken, uw berichten onderschept of op een andere manier uw mobiele gegevens bekijkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avg.com

Kan politie Signal meelezen?

Zelfs Signal zelf kan de berichten die zijn gebruikers versturen niet meelezen. Dat maakt het voor politie en federale inlichtingendiensten bijzonder moeilijk om mogelijk verdachte groeperingen en extreme berichten te onderscheppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op techpulse.be

Hoe tapt de politie je telefoon?

Door elektronische communicatie af te tappen. Denk aan WhatsAppberichten, sms-berichten en internetverkeer zoals downloads, videogesprekken en internetfora. Door personen te volgen op sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kun je WhatsApp berichten terughalen zonder back up?

Verwijderde whatsapp berichten terughalen zonder back-up Samsung. Heb je een Samsung telefoon of een andere telefoon van Android? Dan kun je je WhatsApp geschiedenis terughalen met een file manager. Deze kun je downloaden in de Play Store.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele2.nl

Wat gebeurt er met verwijderde WhatsApp berichten?

Verwijderde WhatsApp berichten kun je op een Android mobiel herstellen via een Google Drive backup. Dit kan alleen als je WhatsApp backups hebt laten maken. Als er géén backup is gemaakt dan is het niet mogelijk om de verwijderde Whatsapp berichten te herstellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webwijzer.nl

Wat doet WhatsApp met gerapporteerde berichten?

Als je iemand rapporteert, gebeurt het volgende: WhatsApp ontvangt de laatste vijf berichten die door de gerapporteerde gebruiker of groep naar jou zijn verzonden. Deze persoon of groep wordt hiervan niet op de hoogte gebracht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op faq.whatsapp.com

Hoe lang mag politie afluisteren?

De politie mag niet langer dan vier weken afluisteren of tappen. Als we iemand langer willen afluisteren, dan moeten we toestemming vragen aan de officier van justitie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan je appen met de politie?

Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kun je aangeven in welke taal je wilt communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan ik aangifte tegen mij inzien?

Aangiftes van diefstal, vernieling of zakkenrollen volgt u via Mijn Politie. Dat is de persoonlijke, vertrouwde online omgeving van de politie. Als u inlogt op Mijn politie ziet u de laatste stand van zaken van uw aangifte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Hoeveel kansen bij politie?

Aspirant-politieagenten mogen voortaan tot 5 keer deelnemen aan selectieprocedure. Wie niet slaagt voor de selectieprocedure bij de geïntegreerde politie, mag voortaan nog vier keer herkansen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Kan iemand mijn surfgedrag zien?

Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpndiensten.nl

Kan de politie een Iphone kraken?

Ten slotte kan de politie (of het NFI) telefoons soms 'kraken'. Soms is dit heel eenvoudig, door de toegangscode te raden. In andere gevallen worden bepaalde kwetsbaarheden in de software van de telefoon gebruikt om de versleuteling uit te schakelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cybercrimeadvocaten.nl

Hoe lang duurt een onderzoek van de politie?

De politie mag u maximaal negen uur vasthouden voor bij voorlopige hechtenisfeiten en maximaal zes uur bij niet voorlopige hechtenisfeiten. Dit onderzoek kan bestaan uit verhoren, het afnemen van vingerafdrukken of het achterhalen van uw identiteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat kan de politie met een IMEI nummer?

De politie heeft Imei nodig om een sms-bombardement af te vuren op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de gsm op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Hoe lang duurt inbeslagname telefoon?

Een uur geen smartphone is een kriem. Wat te denken van een inbeslagname waarbij het niet ongebruikelijk is dat de (abonnements)smartphone 6 tot 8 weken weg is!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vangesseladvocaten.nl

Wat mag de politie wel en niet doen?

De politie mag de brieven niet lezen en ook niet meeluisteren als je met je ouders praat. Je mag niet samen met meerderjarige verdachten (dus ouder dan 18 jaar) naar de luchtplaats of vervoerd worden. Meisjes en jongens zijn ook altijd apart van elkaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl