Kan ik na 2026 nog een cv-ketel kopen?

Een cv-ketel verwarmt jouw woning met aardgas. Dat is door de stijgende energieprijzen niet alleen duur, maar ook slecht voor het klimaatprobleem. We gaan daarom onze woningen in 2050 anders verwarmen. Het kabinet kondigde afgelopen voorjaar aan dat huishoudens vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketel meer mogen kopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hier.nu

Wat voor ketel na 2026?

Vanaf 2026 minstens hybride warmtepomp verplicht bij cv-ketel vervanging. Het kabinet heeft aangekondigd dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Huiseigenaren zijn vanaf dat moment verplicht om bij de vervanging van de cv-ketel over te stappen op een duurzaam alternatief ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiewacht.nl

Kan ik in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Ja, je kunt in 2023 nog een CV-ketel kopen. Tot minstens 2026 zal het mogelijk zijn om een standaard CV-ketel te kopen. Na 2026 kan het zo zijn dat er extra eisen worden gesteld aan deze aankoop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verbouwkosten.com

Heeft het zin om mijn cv-ketel te vervangen?

Omdat er dus weinig warmte verlies is kan u wel tot €350,- per jaar besparen op uw energiekosten. Uiteindelijk is het vervangen van uw cv-ketel een investering die snel is terugverdient. In de meeste gevallen is een nieuwe cv-ketel al binnen 5 jaar terugverdient en zijn de overige levensduur jaren pure winst voor u!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loodgieter-expert.nl

Kan ik mijn cv-ketel vervangen door een warmtepomp?

Het meest gebruikte alternatief voor de cv-ketel is momenteel de hybride warmtepomp. Deze kleine elektrische warmtepomp (van 30 x 30 x 60 cm) wordt naast de hr-ketel geplaatst en wordt gezien als een tussenstap. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis en de cv-ketel springt bij indien nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Cv-ketel van 20 jaar oud in woning: vervangen of niet?

42 related questions found

Heeft een warmtepomp nog wel zin?

Een warmtepomp is nog steeds rendabel, ook met de hogere energieprijzen. Je zult je investering nog steeds binnen een aantal jaar terugverdienen. Is een warmtepomp goedkoper dan gas? Met de juiste isolatie en verwarming is een warmtepomp goedkoper dan gas, zelfs met de stijgende elektriciteitsprijzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verbouwkosten.com

Is warmtepomp zuiniger dan cv-ketel?

Rendement en COP van een Warmtepomp

Want voor één deel elektriciteit heb je 5 delen warmte. Dat is 5,6 keer beter dan het rendement van een Cv-ketel op gas. Anders gezegd, een warmtepomp is 5,6 zuiniger dan een Cv-ketel op gas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaatexpert.com

Welk jaar geen cv-ketel meer?

Een cv-ketel verwarmt jouw woning met aardgas. Dat is door de stijgende energieprijzen niet alleen duur, maar ook slecht voor het klimaatprobleem. We gaan daarom onze woningen in 2050 anders verwarmen. Het kabinet kondigde afgelopen voorjaar aan dat huishoudens vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketel meer mogen kopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hier.nu

Hoe lang nog cv op gas?

De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door over te stappen op duurzame energie. Daarom kunt u vanaf 2050 in principe niet meer koken op gas of stoken op aardgas. Dan kan dit alleen nog met duurzame installaties. Voor de aankoop van deze installaties kunt u subsidie krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoelang nog cv-ketel?

De rol van de CV-ketel is nog niet uitgespeeld

In elk geval tot 2026: vanaf 2026 ben je namelijk verplicht om een duurzame toevoeging te installeren, naast je nieuwe CV-ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atagverwarming.nl

Kan ik subsidie krijgen voor nieuwe cv-ketel?

In Nederland kan je geen subsidie op een nieuwe CV- of HR-ketel krijgen. Je kan de investering in een nieuwe verwarmingsketel (en andere werken aan de verwarmingsinstallatie) enkel goedkoop financieren dankzij de Energiebespaarlening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verwarminginfo.nl

Welke cv-ketel 2023?

Top 5 van de best geteste cv-ketels in 2023 door de consumentenbond:
  • Intergas Xtreme 36 CW5.
  • Intergas Xtreme 30 CW4.
  • Remeha Calenta 28C ACE CW4.
  • Remeha Tzerra Ace 28c CW4.
  • Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF CW5.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiewacht.nl

Wat is beter Remeha of Intergas?

Een cv-ketel van Intergas komt als Beste uit de Test. Een solide en momenteel iets goedkoper alternatief is een ketel van Remeha. NB.: Er kwamen meer cv-ketels als Beste uit de Test.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat kost een Hybrid ready cv-ketel?

De prijs van een hybride cv-ketel

Over het algemeen kun je voor een hybride systeem zonder cv-ketel rekenen op een prijs rond de € 4.700. Voor een hybride warmtepomp met nieuwe cv-ketel begint de prijs bij € 6.000. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt - als je woning geschikt is - rond de 10 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engie.nl

Is hybride warmtepomp verplicht?

Wordt de hybride warmtepomp verplicht voor iedereen? Nee, volgens de huidige plannen wordt de hybride warmtepomp niet verplicht in de volgende gevallen: Voor appartementen en monumenten. Bij een terugverdientijd langer dan 7 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eigenhuis.nl

Welk jaar warmtepomp verplicht?

In 2030 zijn miljoenen woningen en gebouwen verduurzaamd en worden ze duurzaam verwarmd. Daarom worden vanaf 2026 eisen verscherpt aan de efficiëntie van verwarmingsinstallaties. Daarbij wordt de (hybride) warmtepomp de norm voor het verwarmen van onze woningen, winkels, scholen en kantoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is de beste en zuinigste cv-ketel?

Een hr-ketel is de zuinigste ketel die er is (hr staat voor hoog rendement). Bij alle aanbieders staan de hr-ketels als eerste keuze genoemd. Je kunt ze ook herkennen aan Energielabel A voor verwarming en warm water of aan het label Gaskeur HR. Een hr-ketel kost gemiddeld € 2.100, inclusief installatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Kunnen alle huizen van het gas af?

De overheid wil dat alle woningen en bedrijven stapsgewijs van het aardgas afgaan. Het is nu dus nog niet verplicht, maar het is wel de bedoeling dat er in 2050 niemand meer is die zijn huis nog met aardgas verwarmt. Wil je toch gas blijven gebruiken, dan kan dat natuurlijk: met groen gas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Wat kost een nieuwe cv-ketel inclusief installatie?

De gemiddelde montagekosten liggen rond de €500,- tot €900,-. De kosten voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie liggen dus rond de €2.000,- tot €13.000,-, afhankelijk van het type ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvketel-nu.nl

Kan een cv-ketel 20 jaar mee?

Een cv-ketel gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Het is verstandig om uw cv-ketel na deze periode te vervangen, omdat het apparaat dan niet meer het optimale rendement behaalt. Met een nieuwe cv-ketel bespaart u op uw stookkosten. Cv-ketels worden ook steeds zuiniger en daarmee is een nieuw model beter voor het milieu.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op asndokkum.nl

Welke cv-ketel voor de toekomst?

Intergas Xtreme 36 CW5

De Intergas Xtreme 36 CW5 is de best geteste CW5 ketel van 2023, met een testscore van 7,9. De ketel levert veel warm water, zodat je dagelijks kunt genieten van een heerlijke stortdouche of het gebruik van een bad. Daarnaast is deze ketel extra zuinig in het gebruik van tapwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvtotaal.nl

Wat vervangen bij nieuwe ketel?

Het kabinet heeft aangekondigd dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Het is dan niet meer toegestaan om de oude cv-ketel te vervangen voor een nieuwe ketel. Vanaf dat moment is een hybride warmtepomp verplicht bij de vervanging van de oude cv-ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kemkens.nl

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Voor een hybride warmtepomp heb je doorgaans voldoende aan 5 tot 7 (extra) zonnepanelen. Bij de all-electric warmtepomp doe je er verstandig aan zeker 7 tot 9 (extra) zonnepanelen te installeren. Daarmee ben je in principe verzekerd van een volledige compensatie voor de hogere vraag naar elektriciteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soly.nl

Waarom je geen warmtepomp moet nemen?

Geen warmtepomp kopen

je in een flatgebouw met blokverwarming woont. je je woning niet voldoende geïsoleerd krijgt. je bij het kiezen van een luchtwarmtepomp onvoldoende ruimte hebt voor het plaatsen van een buitenunit, zonder geluidsoverlast voor buren of jezelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eigenhuis.nl

Is het rendabel om warmtepomp zonder zonnepanelen?

Dus ook zonder zonnepanelen gaat je energierekening al omlaag door het plaatsen van een (hybride) warmtepomp. Grofweg heeft een warmtepomp voor elke m3 gasbesparing zo'n 2-3 kWh nodig. Bij een gasprijs van € 1,40 en elektriciteit € 0,40 scheelt elke bespaarde m3 gas dan tussen de € 0,20 en € 0,60.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiepionier.nl