Kan je allergisch zijn voor glijmiddel?

Iemand kan allergisch zijn voor een stof in het condoom zelf of voor het glijmiddel of poeder dat er tijdens het productieproces op wordt aangebracht. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een allergische reactie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Kan glijmiddel irriteren?

Op sommige glijmiddelen kan je allergisch reageren op één van de ingrediënten met jeuk als gevolg. Als je regelmatig last hebt van een vaginale schimmelinfectie kies je beter voor een glijmiddel zonder glycerine. Merk je toch irritatie op, spoel je dan goed af met lauw water, zonder zeep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pazzox.nl

Kan je allergisch zijn voor glijmiddel op waterbasis?

Glijmiddelen op water- of glycerinebasis worden in het algemeen goed door het lichaam verdragen. Ze zijn zonder gevaar voor het condoom maar drogen snel uit. De glijmiddelen op siliconenbasis zorgen voor een langere smering maar houden het risico in van jeuk en allergie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op safe-pocket.com

Hoe voelt latexallergie?

Hoe kun je het herkennen? De allergische reactie wordt uitgelokt door direct contact met latex op de huid of slijmvliezen. De meest voorkomende symptomen zijn jeuk, handeczeem, tranende ogen, waterige neusloop en kortademigheid. Een levensbedreigende situatie is mogelijk, maar zeldzaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat is beter glijmiddel op waterbasis?

Het grootste voordeel van een glijmiddel op waterbasis is dat deze in combinatie met alle soorten condooms en seksspeeltjes te gebruiken is. Zo kan je altijd zorgeloos je gang gaan. Afhankelijk van de kwaliteit van het glijmiddel plakt glijmiddel op waterbasis niet, daardoor voelt het natuurlijk aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

VRAAGINA: Alles over glijmiddel

41 related questions found

Welke glijmiddel kan je het beste gebruiken?

1. EasyGlide Waterbasis Glijmiddel. Met ruim +3100 5 sterren reviews op EasyToys.nl is er momenteel geen beter glijmiddel dan het glijmiddel op waterbasis van EasyGlide. Wat ons betreft, is dit het beste glijmiddel van 2023 voor de meeste mensen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op top-x.nl

Waar op letten bij glijmiddel?

De hoofdregel is dat glijmiddel op waterbasis het meest zekere alternatief is. Een lubricant op waterbasis is geschikt in combinatie met latexcondooms en met silicone speeltjes. Een glijmiddel op silicone basis is echter niet te gebruiken in combinatie met een speeltje gemaakt van silicone.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.nl

Hoe veilig is Durex?

Alle Durex condooms hebben dit keurmerk en zijn daarom veilig en betrouwbaar in gebruik. Iedereen weet dat je condooms moet gebruiken ter voorkoming van en soa of ongewenste zwangerschap. Om het beste gevoel te geven heeft Durex een aantal dunne condooms ontwikkeld die een fijner gevoel geven tijden het vrijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op durexshop.nl

Is Durex latex vrij?

Durex Nude Latex Free-condooms zijn gemaakt van polyisopreen, een materiaal dat geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor latex, zodat iedereen kan blijven genieten van prettige seks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amazon.nl

Hoe lang duurt latexallergie?

De klachten ontstaan binnen een tiental minuten tot enkele uren na directe contact van de huid of slijmvliezen met latex . a. Contact-urticaria: jeuk, branderigheid, roodheid en zwelling van de huid (met name op de handruggen en pols), klachten die na 1 of 2 uur weer spontaan verdwijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidarts.com

Kan je allergisch zijn voor je partner?

Conclusie. Een allergie voor seks bestaat niet. Wel kun je tijdens seks een allergische reactie krijgen op de huidschilfers en lichaamssappen van je bedpartner. Daarom bestempelen we dit als een feit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenvandaag.avrotros.nl

Wat moet er niet in glijmiddel zitten?

Wat er vooral niet in ons glijmiddel zit: parfum, sulfaat, parabenen en siliconen. De meeste glijmiddelen bevatten die wel. Jammer, want parfum en sulfaat drogen de huid uit en parabenen beïnvloeden onze hormonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op timeforaia.com

Wat is beter glijmiddel op waterbasis of siliconen?

Bovendien kan het je condoom beschadigen of zelfs kapotmaken. En dat is het laatste dat je wilt. Gebruik daarom altijd glijmiddel op - bij voorkeur - siliconenbasis. Op waterbasis kan ook, alleen die droogt wat sneller uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Waarom heet Durex Durex?

Durex staat voor "Durability, Reliability, and Excellence", wat betekent Duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitmuntendheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is rode Durex?

Rood. Durex Thin Feel (De nieuwe naam van Durex Fetherlite. De kleur van de wrapper is daarbij aangepast naar rood.) Durex Thin Feel Extra Lube (De nieuwe naam van Durex Elite / Feel Sensual / Intimate Feel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op postcondooms.nl

Welke Durex is de beste?

Classic condooms

Deze Durex condooms zijn gemaakt van transparant natuurlijk latex en hebben een prettige geur. Ben je op zoek naar een condoom dat geschikt is voor iedere situatie, dan is het classic condoom de beste keuze voor jou.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

Is Durex beter dan Kruidvat?

De Inspecteur doet een test. Het verschil in prijzen tussen de verschillende merken condooms is gigantisch. Voor een exemplaar van Durex betaal je drie keer zoveel als voor een condoom uit het Kruidvat of Albert Heijn. Als je een latex vrij condoom wilt, betaal je zelfs vier keer meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Is een condoom 100 procent?

Betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid van een condoom als anticonceptiemiddel is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Bij juist gebruik is de kans op een zwangerschap tussen de 2 en 5%. De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Is een condoom 100% veilig?

Als je een condoom goed gebruikt, beschermt het goed tegen zwangerschap en soa's. De kans op een soa of zwanger worden is dan klein. Van de 1000 paren die het mannencondoom op de juiste manier gebruiken, worden per jaar 10 tot 50 vrouwen toch zwanger. Bijvoorbeeld doordat het condoom scheurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Heb je glijmiddel nodig?

Normaliter scheidt de vagina bij seksuele opwinding zelf vocht af, en komt er voorvocht uit de penis, waardoor een natuurlijk glijmiddel aanwezig is. Bij een deel van de mensen is er vaginale droogte, waardoor een glijmiddel nodig kan zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is beter vaseline of glijmiddel?

Vaseline als glijmiddel is een no-go

Het lost namelijk niet op in water en kan daardoor moeilijk worden weggewassen. Verder beschadigt de olie in vaseline de latex van condooms en seksspeeltjes. Ook veroorzaakt het puistjes en irritaties. Wees verstandig en gebruik géén vaseline als glijmiddel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ze.nl

Waarom zou je glijmiddel gebruiken?

Glijmiddel kan de seks een stuk fijner en minder pijnlijk maken. Hoe vochtig je vagina wordt, hangt af van hormone schommelingen. Het kan dus zijn dat hij droog blijft, ook al ben je opgewonden. Vooral penetratie kan dan erg pijnlijk zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vriendin.nl

Kun je shampoo als glijmiddel gebruiken?

Zepen, shampoos, crèmes en dergelijke zijn een absolute no-no voor het gebruik als glijmiddel. Als je ooit hebt geprobeerd zeep in je urinekanaal te krijgen, weet je waarschijnlijk waarom. Dat prikt vreselijk. Dat komt omdat zepen en crèmes een heel andere pH-waarde hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op australian-bodycare.nl

Kun je vaseline op je eikel doen?

Als de verkleving iets loslaat, dan ontstaat er een soort schaafwond op de eikel. Hier kunt u wat Vaseline op smeren. Het herstelt dan vanzelf binnen een paar dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijnstate.nl

Kan je tandpasta gebruiken als glijmiddel?

Het kan de huid bijvoorbeeld sterk irriteren. Realiseren mensen zich dan niet dat er bleekmiddel in veel van die producten zit?" Ook als glijmiddel is tandpasta totaal niet geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op panorama.nl