Kan je in de bus met je telefoon betalen?

Op steeds meer plekken in Nederland kun je nu in- en uitchecken in het OV met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Je betaalt het normale OV-chipkaarttarief. Vanaf 28 september 2022 kan het in alle bussen van Arriva en Hermes in Brabant!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravo.info

Kan ik contactloos betalen in de bus?

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Een kaartje kopen in de bus met je contactloze betaalpas en mobiel kan al. Nu kun je ook in- en uitchecken met je contactloze betaalpas en creditcard, evenals met je betaalpas op je mobiel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arriva.nl

Kan je met je telefoon inchecken OV?

Treinreizigers bij de NS kunnen voortaan inchecken met een bankpas, creditcard of een smartphone. Hiermee wordt een tweede klas reis voor het volle tarief geactiveerd. Abonnementshouders en mensen die met korting willen reizen, blijven voorlopig een OV-chipkaart of los kaartje nodig hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dtvnieuws.nl

Hoe kan je betalen in de bus?

De OV-chipkaart is dé manier van reizen met het openbaar vervoer. Je gebruikt deze kaart overal in Nederland in de trein, bus, metro en tram. Met de Keolis app kun je reizen met je telefoon en heb je altijd je vervoerbewijs binnen handbereik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keolis.nl

Hoe betaal je in de bus zonder OV?

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

OVpay: in- en uitchecken in het OV met je betaalpas

39 related questions found

Kan je zonder saldo in de bus?

Check in en uit met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Handig als je af en toe met het OV reist. Zo hoef je geen los kaartje te kopen of saldo op je OV-chipkaart te zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Wat als je geen OV-chipkaart hebt?

Als je een e-ticket gebruikt, kun je reizen zonder OV-chipkaart. Handig als je zo nu en dan gebruik maakt van het openbaar vervoer. Hoe je het e-ticket meeneemt, kies je zelf. Je kunt of het e-ticket laden in de NS-app, of je kunt het geprint meebrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl

Hoeveel kost een los kaartje in de bus?

Gewijzigde tarieven per 1 januari

Van de kaartjes te koop in de bus wijzigt het tarief van het RITkaartje, per 1 januari kost deze €2,45 of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de afstand. Een Kidskaartje kost in 2022 € 1,20, een DAGkaart € 12,- en een Meermanskaart € 18,50.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rrreis.nl

Hoe bus betalen in Nederland?

In het openbaar vervoer in Nederland reist u met een zogenaamde OV-chipkaart; een soort creditcard die geldig is voor bus, tram, metro en trein. Aangezien er geen aparte OV-chipkaart voor toeristen is, kunt u het beste gebruik maken van een 'anonieme' OV-chipkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op holland.com

Hoeveel geld moet op je OV staan voor de bus?

Om op saldo te kunnen reizen moet je voor een reis met de bus minimaal €4 op je OV-chipkaart hebben staan. Dit is het instaptarief, je kunt dit zien als een soort borg. Als je uitcheckt krijg je het instaptarief weer terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connexxion.nl

Hoe betaal je OV met telefoon?

Wil je OVpay gebruiken met een Android-telefoon? Zorg er dan voor dat je bankrekening gekoppeld is via Google Wallet, Googles digitale portemonnee-app. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden. Goed om te weten: wanneer je met een smartphone of smartwatch incheckt wordt het reisbedrag direct afgeschreven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op androidplanet.nl

Kan ik mijn OV op mijn iPhone zetten?

Je kunt een openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op je iPhone of Apple Watch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Hoe kan je betalen met je telefoon?

Dit werkt als volgt:
  1. open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon.
  2. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen)
  3. controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pin.nl

Hoe koop je een kaartje in de bus?

Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 9292.nl

Wat gebeurt er als je niet uitcheckt in de bus?

Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Als je twaalf keer niet uitcheckt, blokkeert het systeem je OV-chipkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ret.nl

Kun je met 0 euro inchecken bus?

Met een persoonlijke OV-Chip-kaart kan je nog inchecken met 0 cent, maar met een anonieme OV-chipkaart moet er nog minimaal 4 euro op staan... Als het saldo onder de 0 cent komt, moet je wel opwaarderen, anders kan je niet meer reizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat kan een conducteur zien als die je OV scant?

Als een conducteur in de bus, tram, metro of trein de kaartjes komt controleren, wordt jouw bankpas gescand. De controleur kan dan alleen zien of en waar je bent ingecheckt. Ook kan de controleur zien wat de recente check-ins of check-uit zijn. Ze zien geen verdere gegevens van je betaalpas of creditcard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ovpro.nl

Hoe duur is een buskaartje 2023?

Basistarief. Het totale tarief voor het reizen met de OV-chipkaart bestaat naast een kilometertarief ook uit een basistarief, dat elke reiziger aan het begin van de reis per bus, tram of metro betaalt. Dit basistarief is in heel Nederland gelijk en gaat in 2023 omhoog van €1,01 naar €1,08.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op over.gvb.nl

Hoeveel kost inchecken met pinpas?

Om in- en uit te checken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel, hoef je niets te activeren. Je kan meteen op deze manier reizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl

Waar kan ik een buskaartje kopen?

Supermarkten zoals Albert Heijn en Plus. Tabakspeciaalzaken zoals Primera, AKO en Readshop. Bruna's. Servicebalies van OV bedrijven zoals GVB, Arriva en Connexxion.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ovshop.nl

Wat kost een anonieme OV-chipkaart kopen?

Zowel de persoonlijke als de anonieme OV-chipkaart kost overal in Nederland 7,50 euro. Schaf je een persoonlijke OV-chipkaart aan via een aanvraagformulier (verkrijgbaar via RET Servicepunten) en betaal je direct aan de balie, dan betaal je daar 8 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ret.nl

Kan je met pinpas inchecken OV?

Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ovpay.nl

Hoe kan je gratis met de bus?

Kinderen tot 4 jaar reizen in het openbaar vervoer altijd gratis mee. Dit geldt voor heel Nederland. In heel Brabant is dit t/m 11 jaar. Per betalende reiziger van 12 jaar of ouder, die reist met een geldig vervoerbewijs, mogen gratis maximaal twee kinderen in de leeftijd 4 -11 jaar meereizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravo.info

Hoeveel moet er minimaal op je OV kaart staan?

Reis je zonder abonnement? Zorg dat er minimaal € 20,00 saldo op je OV-chipkaart staat om te kunnen reizen. Heb je een NS-abonnement waarmee je op saldo reist (geen NS Flex)? Dan moet je minimaal € 10 op je OV-chipkaart hebben staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ns.nl