Kun je 5 jaar chlamydia hebben?

Als vrouw merkt u vaak niets van een chlamydia-infectie. Er zijn dan helemaal geen of alleen vage klachten. Daardoor kan het gebeuren dat u lang blijft doorlopen met een chlamydia-infectie, soms wel jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Kan je al jaren chlamydia hebben?

Hoelang blijft chlamydia in het lichaam zonder behandeling? Een infectie met chlamydia wordt door het lichaam zelf 'opgeruimd' (geklaard). De helft van de urogenitale infecties is na 1 jaar verdwenen, bijna alle infecties zijn na 3 jaar weg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Wat gebeurt er als je lang chlamydia hebt?

Zoals pijn of een branderig gevoel bij het plassen, een veranderde afscheiding bij vrouwen of afscheiding uit de plasbuis bij mannen. Een chlamydia-infectie kan vervelende gevolgen hebben, zoals chronische buikpijn en verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen en bijbalonsteking bij mannen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan een soa later tot uiting komen?

Hoelang duurt het voor je merkt dat je een soa hebt? Dat verschilt van soa tot soa. Gonorroe kan zich al na enkele dagen manifesteren, terwijl hepatitis B en genitale wratten soms pas na een half jaar kunnen aangetoond worden. De meeste soa's zijn na 3-4 weken aantoonbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Hoe lang na besmetting klachten chlamydia?

Incubatietijd: Bij klachten: 1-3 weken. Voor LGV 5 weken. Besmettelijke periode: Onduidelijk, waarschijnlijk lang. Maatregelen: Bron- en contactopsporing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lci.rivm.nl

How to treat CHLAMYDIA...Doctor O'Donovan explains!

41 related questions found

Kan chlamydia uit zichzelf genezen?

Chlamydia kan vanzelf overgaan. Ook als je geen medicijnen slikt. Je kunt wel erge klachten krijgen. Bijvoorbeeld ontstekingen die niet meer overgaan, waardoor je pijn in je buik houdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Kan het lichaam zelf chlamydia opruimen?

Chlamydia-infecties komen relatief veel voor onder jongeren en jong volwassenen. Soms ruimt het lichaam de infectie zelf op, in andere gevallen kan een chlamydia-infectie tot complicaties leiden. Bij vrouwen uit zich dat bijvoorbeeld in een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en soms zelfs in onvruchtbaarheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan je partner chlamydia hebben en jij niet?

Dat is omdat je niet altijd chlamydia krijgt na seks met iemand die het heeft. Je sekspartner kan dus chlamydia hebben en jij niet. En als jij het niet hebt, dan kun je er beter ook geen medicijnen voor slikken. Medicijnen hebben namelijk nadelen en bijwerkingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je een soa altijd overgedragen?

Omdat het virus na het verdwijnen van de blaasjes aanwezig blijft, is ook daarna altijd overdracht aan andere personen mogelijk. Deze kans is het grootst de eerste drie maanden na de eerste blaasjes, maar ook korte tijd voor en na een nieuw optreden is er kans op besmetting van de seksuele partner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catharinaziekenhuis.nl

Wat als chlamydia niet weg gaat?

Contact opnemen met de huisarts bij chlamydia

als je wilt starten met antibiotica; als de klachten na behandeling niet weggaan of terugkomen; als je na de behandeling onveilige seks hebt gehad met een besmette / onbehandelde partner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artsenzorg.nl

Heb ik ooit chlamydia gehad?

In het kort. Tijdens een verkennend vruchtbaarheidsonderzoek wordt er met een bloedtest gekeken of er afweerstoffen zijn tegen chlamydia. Als deze antistoffen gevonden worden, dan heb je waarschijnlijk vroeger een infectie met chlamydia gehad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Kan je 2 keer chlamydia?

Heb je vaker chlamydia? Dan wordt de kans dat je als vrouw minder vruchtbaar wordt snel groter. Zorg daarom dat je chlamydia niet opnieuw oploopt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Kan chlamydia chronisch worden?

Indien tijdig behandeld, is genezing zonder sequelen mogelijk. Als de diagnose en de behandeling echter uitblijven, kan Chlamydia chronische ontstekingen veroorzaken die onder andere kunnen leiden tot onvruchtbaarheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Kan een soa van zelf weg gaan?

Als je denkt een SOA te hebben, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk zeker te weten. Een SOA gaat namelijk niet vanzelf over! Hoe eerder je je laat behandelen, hoe beter. Je kan dan geen anderen meer besmetten en de kans om andere SOA's er bij te krijgen wordt minder groot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fonkelzorg.nl

Wat gebeurt er als je niks doet tegen een soa?

Onbehandelde soa kunnen ernstige gevolgen hebben

Zo kan een onbehandelde syfilisinfectie schade toebrengen aan de organen. Vrouwen met chlamydia of gonorroe lopen een verhoogd risico op verminderde vruchtbaarheid, onvruchtbaarheid en op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vzinfo.nl

Kan een gynaecoloog zien of je een soa hebt?

In overleg met uw huisarts maakt u een afspraak op de polikliniek Gynaecologie vanwege een verdenking op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). De gynaecoloog zal door onderzoek achterhalen of bij u sprake is van een soa, om welke seksueel overdraagbare aandoening het gaat en een behandeling voorstellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op martiniziekenhuis.nl

Wat is erger gonorroe of chlamydia?

Gonorroe komt veel minder vaak voor dan chlamydia. Vrouwen hebben niet altijd klachten. Als er wel klachten zijn, is vaak sprake van vieze, overvloedige afscheiding uit de vagina. Ook andere klachten, zoals beschreven bij chlamydia, kunnen voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tergooi.nl

Kun je chlamydia krijgen door wc bril?

Een SOA kun je niet oplopen via een (vieze) WC-bril. Een SOA loop je op via seksueel contact, waarbij er direct contact is tussen de slijmvliezen en lichaamsvloeistoffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stadskliniek.nl

Hoeveel procent van de bevolking heeft chlamydia?

Chlamydia is de meest voorkomende soa. Vorig jaar hadden meer dan 20.000 bezoekers van de centra seksuele gezondheid een chlamydia-infectie (14,3 procent). Het percentage vrouwen en heteroseksuele mannen met chlamydia is voor het eerst sinds jaren stabiel. Voor homomannen ligt dat percentage al jaren op 10 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe ziet je afscheiding eruit als je chlamydia hebt?

Vaak is het een beetje waterig en heb je het nadat je bent opgestaan. Ook plassen kan pijn doen of branderig voelen. Meisjes kunnen ook vocht uit hun vagina hebben. Dat is normaal, maar als je chlamydia hebt komt er meer vocht uit of ziet het er anders uit dan normaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sense.info

Welke soa lijkt op chlamydia?

Gonorroe (druiper)

Gonorroe is een bacteriële soa. Ze lijkt op chlamydia. Symptomen van gonorroe zijn enigszins vergelijkbaar met die van chlamydia. Vaak zijn de klachten echter Page 4 4 iets heftiger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dijklander.nl

Kan je chlamydia krijgen met dezelfde partner?

Je partner kan een soa hebben zonder het te weten

Je partner kan ook een virus hebben waar je later een soa door krijgt. Dat je partner geen klachten heeft, betekent niet dat jij ook geen klachten krijgt. Het kan dus zijn dat jullie allebei een soa hebben, maar jij wel klachten hebt en je partner niet. Of andersom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Wat merkt een vrouw van chlamydia?

Vrouwen merken meestal niks van chlamydia. De helft van de mannen merkt ook niks. Je kunt het dus hebben zonder dat je het weet. En het ook ongemerkt aan anderen doorgeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat voor buikpijn bij chlamydia?

Symptoom 7: Pijn in de onderbuik

Meestal heeft het niets met een SOA te maken. Een opstijgende chlamydia of gonorroe infectie kan echter leiden tot een ontsteking in het kleine bekken, waar eileiders en eierstokken bij betrokken kunnen zijn. Dit kan een oorzaak zijn voor pijn in de onderbuik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soazorg.nl