Kun je met dasty dweilen?

Re: Dasty ontvetter
Ik zou er niet mee dweilen maar het er even opspuiten, kort intrekken en dan eerst met droge doek of vochtige vaatdoek weghalen want het schuimt anders enorm als je er met natte dweil over gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zegmaaryes.nl

Wat kan je allemaal schoonmaken met dasty?

Waar en hoe te gebruiken. Dasty Ontvetter Classic is het ideale product voor de schoonmaak van zeer vervuilde oppervlakken zowel voor binnen als buiten. Ideaal voor minerale soorten vuil (verbrande olie, fijnstof etc.)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibrazakelijk.nl

Waar kun je het beste mee dweilen?

Voor veel vloeren is agressief schoonmaakmiddel geen goed idee, dus kun je beter allesreiniger of afwasmiddel gebruiken. En hoewel er uitzonderingen bestaan, raken de meeste soorten vloeren beschadigd van groene zeep of middelen met citroen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Welk schoonmaakmiddel gebruik je om de vloer te reinigen?

Voor keramische tegelvloeren, laminaatvloeren, marmoleum of pvc vloeren kan prima een allesreiniger gebruikt worden. Ook huis- tuin- en keukenmiddeltjes, die vaak al in de gootsteenkast staan kunnen effectief zijn: een sopje met soda maakt schoon en ontvet en een scheut schoonmaakazijn ontkalkt het oppervlak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Kan dasty op laminaat?

3. Dasty Gel voor Hout en Laminaat is specifiek voor het reinigen van hardhout en laminaat vloeren. Het reinigt, hydrateert, zorgt voor een langer behoud van de oorspronkelijke glans en laat een aangename geur achter. Daarnaast is het ook te gebruiken voor deuren, omlijstingen, luiken, trappen en plinten van hout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibra.nl

Er is een DASTY fanclub 😱

25 related questions found

Waarom is dweilen met koud water beter?

Waarom? Eigenlijk is het heel simpel. “Wanneer het water warm is, verdampt het sneller en blijven de zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen op de vloer komen en de vloer gaat plakken.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waar kan ik het beste mijn laminaat mee dweilen?

Schoonmaken met groene zeep of allesreiniger laat je vloer er na verloop van tijd dof uit zien en veroorzaken strepen. Dit wil je natuurlijk vermijden. Gebruik dus uitsluitend een mild schoonmaak product bestemd voor laminaat om je vloer te dweilen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laminaat.nl

Hoe krijg je de vloer echt schoon?

Tips voor het reinigen van de vloer
 1. Begin droog, eindig vochtig. De vloer kun je beter in meerdere 'fases' schoonmaken. ...
 2. Gebruik een goede bezem. Vrijwel elk huishouden heeft een bezem. ...
 3. Kies de juiste wiper voor droge oppervlakken. ...
 4. Ga voor een goede dweil. ...
 5. Eindig nooit nat. ...
 6. Stoomreiniger voor harde vloeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wonen.nl

Hoe reinig je best je vloer?

Voer wekelijks uit voor een stalend schoon huis!
 1. Opruimen en stofzuigen. Begin met opruimen en stofzuigen. ...
 2. Maak een sopje. Maak nu een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. ...
 3. Wring de dweil goed uit. ...
 4. Dweil de vloer. ...
 5. Spoel de dweil tussendoor frequent uit. ...
 6. Droog de vloer na of laat drogen aan de lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Hoe krijg je je vloer het beste schoon?

Gebruik lauwwarm water dat je hebt laten koken. Doe een scheut azijn in het water. Je kan ook een speciale tegelreiniger of een neutrale allesreiniger gebruiken. Spoel en dweil na het gebruik van schoonmaakmiddel de vloer na met schoon water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsbureau.be

Hoe krijg je een glanzende vloer?

Eens in de maand dweilen met Boenzeep kan al voldoende zijn om glans terug te brengen. De boenzeep voedt de steen, waardoor deze minder gevoelig wordt voor beschadigingen en dus slijtage. Ook wordt de kleur en structuur van de steen weer terug gehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderhoudshop.nl

Kan je de vloer dweilen met wasmiddel?

Ook voor het dweilen van de vloer komt wasmiddel perfect van pas. Je hebt hier slechts een heel klein scheutje, ongeveer één theelepel, voor nodig. Vul de rest van je dweilemmer met heet water, zoals je dat bij je normale schoonmaakmiddel voor de vloer ook zou doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Kan je de vloer dweilen met schoonmaakazijn?

Gebruik dan schoonmaakazijn. Dit natuurlijke goedje uit grootmoeders keukenkastje doet het supergoed in de strijd tegen kalk. Op vinyl- en tegelvloeren is azijn het meest efficiënt. Je kunt ook eerst de tegels voorbehandelen met azijn, door dit aangelengd met water op de tegels te spuiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aldi.nl

Kun je ramen schoonmaken met dasty?

DASTY RUITEN & OPPERVLAKKEN is een schoonmaakmiddel voor het reinigen van glas, ramen, spiegels, kristallen voorwerpen, autoruiten, roestvrij stalen oppervlakken en voor alle afwasbare oppervlakken. Het vangt stof effectiever op dan alleen een droge doek, en verwijdert vlekken en vuil van alle oppervlakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibra.nl

Hoe goed is dasty?

"Als je iets wil ontvetten, is Dasty het enige middel wat goed werkt", vertelt hij aan EditieNL. "Het is niet alleen bij huisvrouwen populair; ook motorrijders gebruiken het bijvoorbeeld voor kettingen. En zeilers zijn er gek op."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan dasty op natuursteen?

Zamarra: Natuursteen is erg gevoelig voor zuren (zoals azijn) en ook voor sterke schoonmaakmiddelen als Dasty. Dit geeft doffe etsplekken. U kunt deze plekken behandelen met een plukje staalwol en daarna polijsten met een polijstmiddel voor natuursteen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Kun je de vloer dweilen met Ajax?

Vijand #2: een lekkere frisse allesreiniger!

Ajax, Andy, Sorbo, azijn, groene zeep. Ze ruiken allemaal heerlijk fris, maar voor de afwerking van je vloer zijn ze funest. Door hun ontvettende werking halen ze juist wat van de beschermlaag af. Het is bij het dweilen noodzakelijk om de vloer te voeden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thewoodstore.nl

Kan je de vloer dweilen met allesreiniger?

Niet doen! Vooral niet op houten vloeren. Voor veel oppervlakken in huis is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parketmeester.nl

Hoe vaak moet je je huis dweilen?

Gemiddeld zou je twee keer per week moeten dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Hoe moet je een vloer dweilen?

De vloer dweilen doe je namelijk het liefst met koud water. Waarom? Warm water verdampt sneller dan koud water, waardoor zeep- en schoonmaakresten op de vloer achter kunnen blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.be

Is dweilen echt nodig?

Voor vloeren die dagelijks veel te verduren krijgen zoals vloeren van restaurants, uitgaansgelegenheden, winkels, overheidsgebouwen, gezondheidsinstellingen, sportzalen en dergelijke locaties is dweilen dan ook een achterhaalde methode die eigenlijk niet meer toegepast behoort te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frissekater.nl

Kan je met wasverzachter dweilen?

Ook een combinatie van middelen is geen goed idee. Zeker agressieve middelen zoals bleek en chloor maar ook azijn raden wij af. Daarbij lees je ook wel eens dat wasverzachter voor een goed resultaat zorgt, waarschijnlijk ruikt de vloer dan lekker, maar schoon is het zeker niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supershineonline.nl

Wat mag je absoluut niet doen wanneer je je laminaat wil onderhouden?

Een vaak voorkomende fout bij het onderhouden van laminaat is de vloer reinigen met allesreiniger. Geen goed idee! Het zorgt er namelijk voor dat je vloer er na een tijdje erg dof gaat uitzien. Ook groene zeep is om dezelfde reden af te raden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Wat is de beste laminaat reiniger?

Een goed middel om een laminaatvloer schoon te maken is een beetje schoonmaakazijn gemengd met water. Gebruik vervolgens een dweil of microvezeldoek om de vlekken op de vloer te verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op praxis.nl

Kan je laminaat dweilen met Dreft?

Bij het dweilen kun je ook een paar druppels Dreft door het water roeren. Dit is geschikt voor laminaat, pvc, keramiek, vinyl, kurk en linoleum. Een scheutje Dreft reinigt deze vloeren goed en laat geen sporen achter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl