Kun je schadevrije jaren overdragen aan je kind?

Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden en staan dus op die naam. Schadevrije jaren kun je dus niet overdragen aan iemand anders, ook niet aan je zoon of dochter. Rijd je regelmatig in een auto die is verzekerd op naam van iemand anders? Zorg dan dat je als regelmatige bestuurder op de polis staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Kan je schadevrije jaren overnemen van ouders?

Als de zoon of dochter in een auto reed, die door één van de ouders was verzekerd, kan je als ouder de schadevrije jaren overdragen aan je kind. Dit speelt, als “het kind” zelf een autoverzekering op eigen naam wil afsluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op depremievergelijker.nl

Kan ik de auto van mijn zoon verzekeren?

Als ouder is het niet mogelijk om de auto op naam van je kind te verzekeren. Het is wel mogelijk om je kind als regelmatige bestuurder toe te voegen aan de verzekering die op je eigen naam staat. Hiervoor betaal je echter meestal een hogere premie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekering.nl

Kan je een autoverzekering overnemen?

Als je wegens overlijden de auto erft van je ouders en je wilt de schadevrije jaren overnemen, meld je dit bij de verzekeraar. Bij sommige autoverzekeraars is het mogelijk om de autoverzekering over te nemen. Bij andere verzekeraars is dit niet mogelijk. In dat geval neem je je eigen opgebouwde schadevrije jaren mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pricewise.nl

Wie krijgt de schadevrije jaren?

Elk jaar dat je niet claimt of geen schade rijdt, bouw je 1 schadevrij jaar op. Deze telling geldt niet voor bijvoorbeeld bromfietsen, scooters, brommobielen of snorfietsen. Claim je 1 of meer autoschades die je zelf hebt veroorzaakt? Dan verlies je meestal 5 schadevrije jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Schadevrije jaren: hoe werkt dat ook alweer?

36 related questions found

Hoeveel korting krijg je met 5 schadevrije jaren?

Na de schade val je terug naar 5 schadevrije jaren krijg je nog 72 procent korting op je premie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Wat gebeurt er met schadevrije jaren bij overlijden?

Vanaf 2022 kunnen door een overledene opgebouwde schadevrije jaren worden overgedragen aan de partner die achterblijft. Dit geldt in elk geval voor alle verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusonline.nl

Hoe zet je je autoverzekering over?

Heb je al een auto maar ruil je die in voor een andere auto? Dan moet je je autoverzekering overschrijven. Als je bij dezelfde autoverzekeraar wilt blijven kun je je verzekeraar of tussenpersoon bellen om de wijziging door te geven. Je huidige autoverzekering loopt dan verder, maar voor een nieuw kenteken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Kan een autoverzekering op 2 namen?

Bij een autoverzekering kun je altijd maar één hoofdbestuurder opgeven. Dit is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Dit is vaak de verzekeringsnemer, maar kan ook jouw partner zijn. Het is dus niet mogelijk om de autoverzekering op twee namen te zetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Kun je schadevrije jaren opbouwen zonder eigen auto?

Wil je schadevrije jaren opbouwen, dan is het dus nodig een autoverzekering op naam te hebben staan. Het voertuig zelf mag op je partners naam staan. Verzekeraars zien samenwonende stellen namelijk als één. Zodoende kun je schadevrije jaren opbouwen zonder een auto op naam te hebben staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkopeautoverzekering.nl

Kan je je auto op je ouders naam zetten?

Je bent verplicht een auto te verzekeren op naam van degene die er het meeste in rijdt. Doe je dat niet en zet je de verzekering op naam van je vader of moeder? Dan pleeg je fraude. Hiervoor kun je een boete krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Hoe auto overnemen van ouders?

Zo moet je bij de overname van een ouder je geboorteakte afhalen bij de gemeente, een geschreven verklaring van akkoord of bewijs van overlijden hebben van de ouders, manuele inschrijving bij de DIV regelen. Veel geloop en geregel dus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kantoorheyman.be

Kan je een auto verzekeren als hij niet op je naam staat?

Als je een auto hebt, moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Het is niet mogelijk dat jij de auto verzekert, terwijl op papier iemand anders de eigenaar is. Een auto verzekeren die niet op jouw naam staat, is bij geen enkele verzekeraar mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Kan je schadevrije jaren afkopen?

Het is mogelijk om negatieve schadevrije jaren af te kopen. Je kunt dit doen tot 1 jaar na de schadedatum. Je betaalt dan alsnog zelf voor de schade, waardoor je het terugvallen in schadevrije jaren voorkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Wie bouwt schadevrije jaren op regelmatige bestuurder?

Schadevrije jaren opbouwen als regelmatige bestuurder

De verzekeringsnemer bouwt de schadevrije jaren op. Wanneer er een andere regelmatige bestuurder op de polis vermeld staat, worden er geen schadevrije jaren opgebouwd door hem of haar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Hoeveel schadevrije jaren raak je kwijt?

Elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er één schadevrije jaar bij. Claim je geen, één of meer schades in een verzekeringsjaar? Dan val je terug naar het aantal schadevrije jaren zoals in de tabel staat. Bij 4 of meer schades val je altijd terug naar -5 schadevrije jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nn.nl

Hoeveel auto's mag je op je naam verzekeren?

De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Is de kentekenhouder ook de eigenaar van de auto?

Het kenteken van de auto staat op naam van de eigenaar van de auto, de kentekenhouder genaamd. De eigenaar van de auto is degene die ook als verzekeringnemer de autoverzekering aanvraagt. De regelmatig bestuurder kan vervolgens iemand anders zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekeringen.nl

Wie mag er in een verzekerde auto rijden?

Het maakt niet uit wie achter het stuur zit tijdens het ongeval: uzelf of iemand aan wie u de auto uitleent. Heeft u een All Risk autoverzekering? Dan is schade aan andermans auto én uw eigen auto verzekerd. Het maakt niet uit wie achter het stuur zit tijdens het ongeval: uzelf of iemand aan wie u de auto uitleent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Hoe lang zit je vast aan een autoverzekering?

Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering? Een nieuwe autoverzekering heeft meestal een contract van 1 jaar. Na de eerste verlenging ga je over naar een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt dan dagelijks je autoverzekering opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Wie heeft de goedkoopste autoverzekering?

De allergoedkoopste autoverzekering is op dit moment een WA autoverzekering bij Centraal beheer. Deze heeft in juni een premie van €11,77 per maand voor een Toyota Yaris (kenteken NT-379-T). Hierbij gaan we uit van postcode 8917 ER (Leeuwarden) en iemand van 65 jaar die 15 schadevrije jaren heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopsteautoverzekering.net

Kan ik Roy data inzien?

Kan ik Roy-data inzien? Je kunt niet zelf Roy-data inzien, alleen autoverzekeraars hebben toegang tot deze database. Je schadevrije jaren opvragen kun je het beste bij je autoverzekeraar doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Hoe lang blijven schadevrije jaren staan?

Hoelang zijn mijn schadevrije jaren geldig? Bij de meeste verzekeraars zijn je schadevrije jaren 3 jaar geldig. Alleen bij verzekeraar ZLM is dat korter, schadevrije jaren zijn daar maar 2 jaar geldig. Bij ABN AMRO, Inshared en Allianz Direct zijn schadevrije jaren 4 jaar geldig en bij Aegon zelfs 5 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Kun je schadevrije jaren meenemen naar een andere verzekering?

Je opgebouwde schadevrije jaren kun je meenemen naar een nieuwe autoverzekeraar. Hiervoor heb je een royementsverklaring nodig van je huidige verzekeraar. De royementsverklaring is een schriftelijke document waarmee jij je schadevrije jaren kunt bewijzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geencentteveel.nl

Hoe lang blijven negatieve schadevrije jaren staan?

Hoe lang blijven negatieve schadevrije jaren staan? Je negatieve schadevrije jaren vervallen over het algemeen (net als positieve schadevrije jaren) als je drie jaar geen autoverzekering meer hebt. Sommige verzekeraars kijken 4 of 5 jaar terug. Bij deze vervallen de negatieve schadevrije jaren dus pas later.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl