Kun je water uit de regenton drinken?

In principe mag een consument zelf drinkwater maken van regenwater. Het is in de wetgeving niet verboden om water uit de sloot of uit een regenton te drinken. Je mag vaak ook grondwater oppompen en dat opdrinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drinkwaterplatform.nl

Is regenwater veilig om te drinken?

Regenwater gebruiken om van te drinken, te koken, te douchen of te baden? Dat raden we ten zeerste af. Regenwater kan besmet zijn met bacteriën. Het water dat je hiervoor gebruikt, moet voldoen aan de wettelijke normen voor drinkwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vmm.be

Hoe regenwater zuiveren tot drinkwater?

Om van regenwater drinkwater te maken moet het water op een aantal manieren worden gezuiverd. Het opgevangen water wordt door een pomp eerst door een grove vuilfilter gepompt. Daarna passeert het langs een fijnere vuilfilter en een filter met actief kool, waar kleine verontreinigingen zich aan binden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterverzachter-gids.be

Wat kun je doen met water uit regenton?

Dit water kan je voor de volgende dingen gebruiken:
  1. Het water geven van de planten. Planten zijn dol op regenwater en het bespaart je ook nog eens heel wat dure liters uit de kraan.
  2. Het wassen van de auto. ...
  3. Het schoonspuiten van de tuin. ...
  4. Het houden van een waterballonnengevecht. ...
  5. Het bijvullen van de vijver.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op damespraatjes.nl

Hoe maak je zelf drinkbaar water?

Een effectieve en veilige manier om water veilig te kunnen drinken is door het te koken. Door water ongeveer 5-10 minuten laat koken worden bacteriën, protozoa en virussen gedood. Deze methode kost wel meer tijd omdat u eerst een vuur moet maken (outdoor) en u een pan of beker nodig hebt waarin u kunt koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rampenrugzak.nl

Drinkwater uit de regenton - TOEKOMSTMAKERS

35 related questions found

Kun je van regenwater drinkwater maken?

Volgens het RIVM is regenwater niet schoon genoeg om zo als drinkwater te gebruiken. Het heeft geen constante kwaliteit en moet eerst gezuiverd worden. Ook is de hoeveelheid regenwater die via daken wordt opgevangen, niet genoeg om een gezin het hele jaar voldoende drinkwater te bieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan je regenwater opvangen en drinken?

Ja, het is zeker mogelijk om drinkwater te maken van regenwater. Maar eenvoudig is het niet. Technisch is het haalbaar, maar er zijn regelmatig analyses nodig om er zeker van te zijn dat de zuivering in orde is. Die analyses zijn kostbaar, maar wel echt noodzakelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drinkwaterplatform.nl

Hoe houd je water in regenton schoon?

Om uw regenton een grondige schoonmaakbeurt te geven, hoeft u enkel het regenwater in uw regenton te lozen en de buitenkant te wassen met een waterslang of zeepwater en een grove borstel (indien toegankelijk) en de binnenkant te reinigen met een hete oplossing of ontsmettingsmiddel voor de tuin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuistuinieren.nl

Is regen schoon water?

Regenwater is van zichzelf heel schoon. Als het over de grond of bijvoorbeeld daken stroomt kan het regenwater soms te vies worden voor de grond of het oppervlaktewater. Het is belangrijk dat je het regenwater schoon houdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op riool.info

Hoeveel geld bespaar je met een regenton?

Met een regenton bespaar je tot wel 7000 liter water per jaar – er valt jaarlijks heel veel regenwater en dat vang je zo makkelijk op. Je kunt met een regenton regenwater opvangen voor je planten bijvoorbeeld. Of je wast er je auto gratis mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op praxis.nl

Wat gebeurt er als je regenwater drinkt?

Nooit doen: regenwater drinken dat op de grond ligt

Een zinkoverdosis veroorzaakt misselijkheid en diarree. Als je op lange termijn te veel zink binnenkrijgt, dan kan dat onder andere leiden tot bloedarmoede en een verzwakt immuunsysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Is regenwater schoner dan kraanwater?

Aangezien regenwater als bron minder opgeloste verontreinigingen bevat dan grondwater en oppervlaktewater, produceert Hemel(s)Water schoner water dan leidingwater, zo blijkt uit laboratioriumonderzoek van het geleverde water in Ecodorp Boekel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op installatie.nl

Kun je regenwater filteren?

Om regenwater drinkbaar te maken, dien je het eerst grondig te zuiveren. Via een regenwatersysteem kan dat met een aantal verschillende filters. Je kan ook zelf als proefproject een kleine hoeveelheid regenwater rechtstreeks opvangen en filteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleanipedia.com

Is regenwater goed voor wasmachine?

Kalk vermindert de werking van zepen en detergenten. Als je regenwater gebruikt voor de wasmachine, heb je minder wasproduct nodig. Voor andere toepassingen zoals drinken, persoonlijke hygiëne en de vaat moet het water van drinkwaterkwaliteit zijn. Daarvoor gebruik je regenwater dus niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vmm.be

Is regenwater puur?

Regenwater word al langer gebruikt om aquarium op de juiste waarde te krijgen en te houden, regenwater is in theorie volledig puur, omdat het water eerst is verdampt en later weer gecondenseerd is, het eigenlijk het zelfde principe als distillatie, maar dan op wereld schaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cichlidenkwekers.nl

Hoe douchen met regenwater?

Wie regenwater opvangt, kan het gebruiken voor een aantal huishoudelijke taken, zoals de toiletten spoelen, kleren wassen, de tuin sproeien… Voor andere zaken, zoals douchen, is het gebruik van regenwater momenteel niet toegestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Is regenwater grijs water?

In het grijze water zitten soms ook haren en huidschilfers. De term 'grijs water' wordt ook wel gebruikt voor water van andere kwaliteit (minder zuiver) dan drinkwater, zoals bijvoorbeeld regenwater, dat je kunt gebruiken voor het toilet en de was. Dit noemen we ook wel 'huishoudwater'. Dit water kun je niet drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drinkwaterplatform.nl

Kan je putwater drinken?

Het is gezond en betrouwbaar drinkwater. Wie grondwater (putwater) gebruikt als drinkwater, moet dat water regelmatig zelf laten controleren. Dat gebeurt vaak niet. En dat kan nare gevolgen hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vmm.be

Is regen goed voor je haar?

Goed voor je haar

Regenwater is erg goed voor je haar. Het wordt een stuk zachter en je krijgt er een mooie slag of krullen van. Dit komt omdat regen niet zo hard is als leidingwater. Er zit veel minder kalk in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Kan een regenton in de zon staan?

De beste plek voor een regenton is dicht bij een regenpijp en bij voorkeur in de schaduw. Als de ton in de volle zon staat wordt het water warm. Dat is niet goed voor de waterkwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deventerstroomt.nl

Wat gebeurt er als een regenton vol is?

De uitstroomopening (waar het water uit de regenpijp loopt) in de regenpijp moet even hoog of ongeveer 1 centimeter hoger komen. Als de regenton vol is, loopt het water dan terug de regenpijp in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Hoe lang gaat een regenton mee?

De meeste regentonnen die op de markt verkrijgbaar zijn worden gefabriceerd van kunststof. Dit is niet voor niets, kunststof is namelijk zeer geschikt materiaal voor het opvangen van regenwater en is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor hebben regentonnen een lange levensduur van minimaal 5 tot 10 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaambouwloket.nl

Hoe kan je regenwater gebruiken?

Regenwater is zacht, schoon en gratis. Je kunt het gebruiken voor het spoelen van de toilet, voor de wasmachine, de tuin, de schoonmaak en zelfs om er lekker mee te douchen. Bedrijven kunnen regenwater bovendien gebruiken voor bedrijfsprocessen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnwaterfabriek.nl

Hoe regenwater bewaren?

Regenwater ondergronds opvangen is ook een mogelijkheid. Je geleidt het water dan vanaf de regenpijp in een infiltratiekrat, regentank of drainagebuis. Door het water ondergronds op te vangen, kun je het water tijdelijk vasthouden en daarna geleidelijk weer aan de bodem afgeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hornbach.nl

Is het beter om kraanwater te filteren?

Het is nergens voor nodig kraanwater extra te filtreren, maar het mag natuurlijk wel. Daarbij is het heel belangrijk het filter goed schoon te houden. Als je dat niet doet, gaan er allerlei bacteriën en dergelijke in groeien, en dan wordt de waterkwaliteit juist slechter in plaats van beter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwrwater.nl