Kun je WhatsApp en Signal naast elkaar gebruiken?

Een overstap naar Signal staat of valt natuurlijk met de bereidheid van uw contacten om ook over te stappen. Hen overtuigen vergt misschien nog de meeste tijd en moeite. Tip. U kunt gerust (tijdelijk) beide berichtenapps naast elkaar gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijntipsenadvies.be

Waarom geen WhatsApp maar Signal?

Van de twee diensten WhatsApp en Signal wint Signal het ruimschoots als veiligste berichtendienst. Beide gebruiken end-to-end encryptie van berichten, maar Signal biedt meer privacy voor metadata en deelt geen gegevens met derden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op expressvpn.com

Hoe kun je zien of iemand online is op Signal?

In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iculture.nl

Hoe kun je zien of iemand Signal gebruikt?

Tik op Doorgaan en geef Signal toesteming. Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android). Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pameijer.nl

Waarom zou je Signal gebruiken?

Met Signal kun je het meeste doen van wat je zou verwachten van een messaging-app, samen met nog veel meer. Je kunt de app gebruiken om gratis tekstberichten, spraakberichten, foto's, video's, GIF's, contacten, locatie en bestanden te versturen, net als met concurrerende apps als WhatsApp.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pocket-lint.com

Why it’s time to drop WhatsApp and switch to Signal

39 related questions found

Is Signal te hacken?

Signal maakt gebriuk van end-to-end-encryptie met het veilige Signal Protocol. Door end-to-end-encryptie te gebruiken, worden de berichten van gebruikers alleen op hun apparaten opgeslagen, en dus niet op de servers van Signal of ergens anders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kaspersky.nl

Is Signal af te tappen?

Informatiebeveiliging en/of privacy gevoelige gegevens. Zoals gezegd gebruikt Signal het Signal Protocol voor end-to-end encryptie. Dit wordt door experts gezien als de gouden standaard voor veilig berichtenverkeer. Dankzij dit protocol is het niet mogelijk om berichten die via Signal worden verstuurd, af te tappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpndiensten.nl

Kan je iemand anders zijn berichten lezen?

Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op androidplanet.nl

Kun je videobellen met Signal?

Signal: privacyvriendelijk met zijn tweeën

Het grootste nadeel is dat je maar met zijn tweeën kunt videobellen. De app werkt net als Whatsapp op de smartphone. Er is ook een desktopversie van SIgnal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is bellen met Signal gratis?

Signal is een gratis communicatie app. Het staat ook wel bekend als Signal Messenger of Signal Private Messenger. Met deze app kun je andere mensen bellen en berichten en afbeeldingen naar elkaar sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voorlichtingopscholen.nl

Waarom maar 1 vinkje bij Signal?

Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op digivaardigindezorg.nl

Kun je altijd zien als iemand online is?

Je kunt de laatst gezien- of online-status van iemand mogelijk niet zien, tenzij diegene jou als contact heeft opgeslagen of je eerder een bericht heeft gestuurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op faq.whatsapp.com

Wie zit er achter Signal?

Signal is een platformonafhankelijke versleutelde berichtenservice die is ontwikkeld door de Signal Foundation en Signal Messenger LLC. Het gebruikt het internet om privé- en groepsberichten te versturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is Signal een betrouwbare app?

Signal staat bekend als een veilige chat-app. Alle berichten zijn versleuteld en de dienst is opensource. Dit stelt experts in de gelegenheid om de versleuteling te testen. Signal toont geen advertenties en heeft geen winstoogmerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpngids.nl

Is Signal nog veilig?

Omdat Signal standaard beveiligd is, zijn al hun chats – direct en in groep – end-to-end versleuteld. Dit betekent dat, als de gebruiker de app gebruikt, zonder de instellingen te wijzigen, hij nog steeds meer bescherming heeft op WhatsApp dan op Telegram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op raket.net

Is Signal gekraakt?

Zijn mijn persoonlijke gegevens ingezien of gehackt? Nee. Signal is ontworpen om jouw gegevens in jouw handen te houden in plaats van die van ons. Signal heeft geen toegang tot je berichtengeschiedenis, contactenlijst, profielinformatie, wie je hebt geblokkeerd en andere persoonlijke gegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.signal.org

Wat kost Signal?

Signal is gratis te gebruiken en er zijn geen advertenties, geen aangesloten marketeers en geen tracking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.signal.org

Waarom kan ik niet bellen met Signal?

Werk Signal bij naar de meest recent uitgegeven versie. Verhoog op je telefoon het geluidsniveau van telefoongesprekken. Ga na dat je de machtiging om de microfoon te gebruiken hebt gegeven. G na of je firewall of een andere app Signals toegang tot het internet blokkeert of beperkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.signal.org

Kan Signal op tablet?

Meerdere modellen telefoons en Android-tablets worden momenteel niet ondersteund.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.signal.org

Hoe kan iemand mijn WhatsApp meelezen?

WhatsApp gebruikt end-to-end versleuteling wanneer je chat met een andere persoon via WhatsApp Messenger. De end-to-end versleuteling zorgt ervoor dat alleen jij en de persoon met wie je communiceert, kunnen lezen of beluisteren wat er is verzonden en niemand anders, zelfs WhatsApp niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op faq.whatsapp.com

Kan ik WhatsApp berichten van iemand anders lezen?

Berichten en oproepen blijven tussen jullie. Niemand anders kan ze lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op whatsapp.com

Kun je WhatsApp lezen zonder dat iemand het ziet?

Android-gebruikers: Als je je berichten in notificaties leest, krijgt de afzender de blauwe vinkjes niet te zien. iOS: Instellingen > Privacy > Leesbevestigingen uitschakelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pocket-lint.com

Kan politie WhatsApp onderscheppen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Kan politie verwijderde WhatsApp berichten lezen?

Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Kan politie berichten lezen?

In de toekomst mag de politie berichten lezen op smartphones, laptops en andere apparatuur die in beslag is genomen. Agenten hebben maximaal drie dagen de tijd om deze berichten te raadplegen op de apparaten van de verdachte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpngids.nl