Kunnen alle jassen in de wasmachine?

Bijna alle jassen kunnen goed in de wasmachine, maar controleer altijd het waslabel! De droogtijd verschilt uiteraard wel tussen een dunne en dikkere jas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op washok.nl

Hoe was je een jas die niet gewassen mag worden?

Een waterdichte of waterafstotende jas reinigen.

Gebruik alleen een technisch wasmiddel geschikt voor dit type jas en zeker geen wasverzachter. Zorg er ook voor dat het bakje van je wasmachine schoon is van zeepresten. Na het wassen laat je de jas drogen, bij voorkeur buiten. Leg de jas absoluut niet op een verwarming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeroenbeekman.nl

Hoe was je een winterjas in de wasmachine?

Doe de winterjas in de trommel met de rits en de knopen dicht. Door de jas binnenstebuiten te wassen, voorkom je niet alleen schade aan de stof, maar ook aan de wasmachine. Het kan bij donzen jassen handig zijn ook een tennisbal mee te laten draaien in de trommel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jas.nl

Kan een gewatteerde jas in de wasmachine?

Gewatteerde jassen

Ook een gewatteerde jas kan gewassen worden in de wasmachine, maar niet heter dan 40 graden. Aangeraden wordt om de jas op dezelfde manier te wassen als een donsjas, inclusief tennisballen. Daarnaast zijn er ook speciale wasmiddelen voor gewatteerde jassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op otto.nl

Kunnen alle jassen naar de stomerij?

Wanneer je besluit je jas wel naar de stomerij te brengen zorg er dan voor dat ze de jas niet chemisch reinigen. Twijfel je of de jas wel naar de stomerij kan? Bekijk dan de wasinstructies op het label.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skihut.nl

How To Wash a Down Jacket - without damaging it!

42 related questions found

Kan een North Face jas in de wasmachine?

Gebruik een mild waspoeder en geen vloeibaar wasmiddel en kies voor een koude cyclus voor fijne was. Om er zeker van te zijn dat al het wasmiddel is opgelost, raden we aan om de jas twee keer door een spoelprogramma te halen voordat je het uit de machine haalt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thenorthface.nl

Welk wasprogramma voor jassen?

Een (winter)jas kan meestal worden geworden op een programma met een temperatuur van onder de veertig graden. Zo voorkom je dat de jas krimpt. Welk programma je het best kunt kiezen, op hoeveel graden de jas gewassen moet worden en voor hoelang, lees je op het etiket van de jas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jas.nl

Kan polyester jas in de wasmachine?

Je kunt polyester gewoon in de wasmachine wassen op maximaal 40 graden. Je kunt het best het synthetische of fijne wasprogramma gebruiken. Wanneer je een jas wast, is het een goed idee deze binnenstebuiten in de wasmachine te doen. De stof kan over het algemeen ook in de droger, maar alleen op een lage temperatuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bij-keesje.nl

Kan een donzen jas in de wasmachine?

Zelf je donsjas wassen in de wasmachine

Gebruik een wolwasprogramma of een dons wasprogramma en zet de temperatuur op maximaal 30 graden. Centrifugeer zo kort mogelijk. Zorg dat alle ritsen dicht zijn en doe de jas in de wasmachine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Kan een winterjas in de was?

De meeste jassen kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden. Op het waslabel in de jas kun je precies zien op welk programma en hoeveel graden de jas gewassen kan worden, maar vaak is dit niet hoger dan 40 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op washok.nl

Waarom een tennisbal in de wasmachine?

Mechanische kracht wil zeggen dat hoe harder je zal schrobben, hoe sneller vlekken verdwijnen. Steek vijf tennisballen in je wastrommel om die mechanische kracht te vergroten en je was zal sneller proper zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Kun je een waterdichte jas wassen?

30 graden is voldoende. Een waterdichte jas hoeft niet veel te centrifugeren. Terwijl je deze jas wast, kun je nog maximaal twee andere kledingstukken wassen, maar wij raden aan om de waterafstotende jas apart te wassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jas.nl

Wat als je een kledingstuk niet mag wassen?

In kleding die niet gewassen mag worden in de wasmachine of met de hand vind je meestal het rondje of de rondjes met A of P erin. Dit betekent dat je het naar de stomerij kunt brengen om het te laten reinigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Hoe vaak moet je je jas wassen?

Ons advies is om de jas om de twee maanden te wassen; in de winter wordt de jas dan twee keer per seizoen gewassen en dat is voldoende. Vaker wassen kan ook, maar voorkom dat je een jas vaker dan één keer per maand wast. Zo blijft de jas het mooist en kun je lang genieten van dit warme kledingstuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op persil.nl

Waarom mag je sommige kleding niet wassen?

Ook bij kleding met diverse stoffen kan dit gebeuren. De ene stof is de andere niet en vaak zie je dat een shirt met een gedeelte katoen en een ander gedeelte zijde is gemaakt. Zijde bevat een bepaald eiwit dat, als het met water in aanraking komt, kan krimpen of kreukelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fdweesp.nl

Kan polyester afgeven in de was?

Was polyester op maximaal 40 graden, bij voorkeur 30 graden! Laat polyester opdrogen aan de waslijn, want polyester is een stof dat erg snel opdroogt. Stop polyester niet in de wasmachine, hierdoor wordt de stof namelijk statisch!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op freewear.nl

Is synthetisch hetzelfde als polyester?

Bekende synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld Polyester, Nylon, Acryl en Fleece.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stricters.com

Welk wasprogramma gebruik je bij polyester?

Synthetische stoffen kunnen krimpen bij hoge temperaturen, maar een koud- of fijn wasprogramma is bij polyester niet nodig. Wij adviseren om jouw polyester stoffen op 40 graden te wassen. Je hebt geen speciaal wasmiddel nodig voor polyester en je kan zelf kiezen of je wel of geen wasverzachter toevoegt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op houseofu.com

Hoe een jas drogen?

HOE DROOG JE EEN GEWATTEERDE JAS?
  1. Zorg dat de jas binnenstebuiten is gekeerd.
  2. Doe de jas met twee of drie tennisballen in de wasdroger. ...
  3. Selecteer een lage temperatuur en een langere droogtijd voor je jas (ongeveer twee uur). ...
  4. Klop de jas na het drogen voorzichtig af en zorg dat alle vulling gelijkmatig is verdeeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op afound.com

Wat kan er in de fijne was?

Het fijnwasprogramma is een programma op lage temperatuur (30- 40°C) bedoeld voor fijne was van tere materialen, zoals lingerie, jurken en gordijnen. Om te veel wrijving tussen textiel te voorkomen, mag je de wastrommel maximaal tot de helft beladen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kieskeurig.nl

Hoe donsjas wassen en drogen?

DE IDEALE METHODE: DE WASDROGER~Dat is de beste manier om het dons weer mooi luchtig en volumineus te krijgen. Haal de tennisballen die je gebruikt hebt om je donsjas te wassen uit de wasmachine. Stop ze samen met de jas in de droger. Nu ben je vertrokken voor een lange droogtijd, ga uit van 2 tot 3 droogcycli.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op decathlon.be

Waarom jas laten stomen?

Stomen houdt je kleding langer mooi. Door het professioneel stomen en persen van je kleding worden ze niet blootgesteld aan de beweging van de wasmachine die vezels doet slijten. Hierdoor blijven je kleren langer mooi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mrtimesaver.nl

Heeft AH een stomerij?

AH Stomerij en kopieerservice

Bij onze stomerijservice kan je heren-, dames- en regenkleding, mantels en jassen en woontextiel laten stomen. Daarnaast kan je voor al je kopieerwerk terecht bij onze kopieerservice.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Hoe zelf jas stomen?

Leg je kledingstukken plat neer (vooral handig om boorden, kragen of hardnekkige kreukels te stomen) of hang ze aan een deur. Steek de stekker van je stomer in het stopcontact en laat het apparaat opwarmen. Na 45 seconden is de stomer voldoende opgewarmd voor verticaal gebruik, na 90 seconden voor horizontaal gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op philips.nl