Waar kan buikpijn rond de navel op duiden?

Buikpijn rond de navel, hangt vaak samen met een aandoening van de dunne darm: Bacteriële infectie: Een plotseling aanval van buikpijn in combinatie met misselijkheid en diarree kan wijzen op een darminfectie met bacteriën, bijvoorbeeld Salmonella of Campylobacter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op darmklachten.nl

Welk orgaan ligt onder de navel?

De blindedarm wordt ook wel appendix (letterlijk: aanhangsel) genoemd. Deze bevindt zich meestal daar waar de dunne darm overgaat in de dikke darm, rechtsonder in de buik. Een blindedarmontsteking (appendicitis) is een meestal plotseling ontstane, ontsteking van de blindedarm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op franciscus.nl

Welk orgaan ligt net boven de navel?

De alvleesklier, oftewel pancreas, is een hormoonklier. Het orgaan is ongeveer 15 cm lang en 1 - 3 cm dik. De alvleesklier ligt tussen de maag en de dunne darm in, achterin de bovenbuik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sjgweert.nl

Wat zijn klachten en signalen die kunnen wijzen op een darmaandoening?

Welke klachten heb ik bij darmklachten?
 • Buikpijn.
 • Winderigheid.
 • Brandend maagzuur.
 • Diarree.
 • Verstopping.
 • Een opgezette buik.
 • Misselijkheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Wat is een stress buik?

Een overvloed aan het stresshormoon cortisol verstoort je spijsvertering en daardoor krijg je buikpijn en maagklachten. Denk hierbij aan een vaag, gespannen gevoel in je onderbuik, maar ook hogere maagpijn, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en krampen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Why Do You Have Pain Below Belly Button?

31 related questions found

Waar zit buikpijn door stress?

Voel waar in je buik de pijn zit. Buikpijn van stress of spanning zit vaak rondom je navel. Zit de pijn verder van je navel? Dan is de kans groter dat de pijn een lichamelijke oorzaak heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwggd.nl

Wat zijn de symptomen van maag darmontsteking?

Iemand met een gastro-enteritis heeft last van krampende buikpijn en waterige, soms bloederige, diarree. Andere klachten zijn misselijkheid en braken. Een darmontsteking kan verder koorts, spierpijn en hoofdpijn veroorzaken. De klachten houden meestal enkele dagen aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op viecuri.nl

Hoe lang mag je buikpijn hebben?

Wanneer moet ik naar de dokter bij buikpijn? Meestal gaat buikpijn vanzelf over en hoeft u zich geen zorgen te maken. U bent er meestal binnen een week vanaf. Buikpijn kan ook langer duren of veroorzaakt worden door een ernstige ziekte, zoals darmkanker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Hoe weet je dat er iets mis is met je darmen?

Klachten als buikpijn, maagkrampen, winderigheid, diarree, een opgeblazen gevoel of obstipatie zijn de duidelijkste aanwijzingen dat je darmen niet naar behoren werken en zetten je immuunsysteem onder druk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orangefit.nl

Hoe voelt pijn dikke darm?

Dikke darm: In wisselende mate krampen en pijn op verschillende locaties. Brijachtige ontlasting afgewisseld met verstopping. Winderigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op darmklachten.nl

Wat betekent het als je pijn hebt aan je navel?

Wanneer moet ik naar de dokter bij [klacht] Als u plotseling last krijgt van heftige pijn in uw navelbreuk of u heeft last van een terugkerende beklemming, neem dan gelijk contact op met uw huisarts. Neem ook contact op met uw huisarts als u veel pijn ervaart en zich zorgen maakt over uw klachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Wat zit er in het midden van je buik?

In het midden van de buik bevindt zich de navel. Op de buik van de mannen (en soms ook vrouwen) groeit, afhankelijk van de genen, buikhaar. Dit haar ontwikkelt zich in de puberteit en kan bestaan uit een streep haar tussen de schaamstreek en de navel, maar kan ook de gehele buik bedekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe herken je een Buikbreuk?

Een buikwandbreuk ziet er over het algemeen uit als een zwelling. Afhankelijk van de hoeveelheid organen die naar buiten stulpen, kan de zwelling groter of kleiner zijn. Als de breuk groot is en er beklemming ontstaat, kan een buikwandbreuk pijn doen of klachten veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Hoe weet je of je een tumor in je buik hebt?

Bij een tumor in de buik zijn de eerste symptomen vaak een vol gevoel, darmklachten of een opgezette buik. Een andere aanwijzing zijn pijnklachten. U kunt pijn hebben doordat de tumor in een orgaan groeit of daar tegenaan drukt. Of doordat de tumor op een zenuw of bloedvat drukt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patientenplatformsarcomen.nl

Hoe voelt Buikwandpijn?

De pijn voelt dof, zeurend of stekend. Soms kan u het stukje van de buik wat pijn doet niet voelen of voelt u minder in uw buik. Pijn wordt erger als u actief bezig bent, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, andere huishoudelijke klussen, sporten, bukken of zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Waar heb je pijn als je last hebt van je lever?

Klachten aan de lever, oftewel leverpijn wordt vaak waargenomen in het rechter kwadrant van de buik, net onder de ribbenkast. De leverpijn kan hierbij ook uitstralen naar de rug. Dit kan een oorzaak zijn van uw rugklachten en rugpijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysius.nl

Hoe voelt een Darmkoliek?

Als je darmkolieken hebt, heb je last van pijnaanvallen in je bovenbuik of in de buurt van de navel. Andere symptomen zijn het gevoel van spanning in je buik (weke buik) en een opgeblazen gevoel. Als een baby een darmkoliek heeft, dan huilt deze aan één stuk door, meestal rond dezelfde tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat heeft darmen rust?

Reguleer je ontlasting met een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende water drinken en regelmatig lichte tot matige fysieke inspanning. En denk erom: als je moet, dan moet je. Stel nooit een toiletbezoek uit en blijf niet langer dan 10 minuten zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sohf.nl

Wat voor buikpijn heb ik?

Buikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Meestal gaat buikpijn vanzelf over binnen een paar dagen. Dit kan helpen: Eet gezond, met veel vezels (fruit, groente, volkorenbrood)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat heb je als je de hele dag buikpijn hebt?

Buikpijn in de gehele buik kan wijzen op een probleem met de spijsvertering. Denk aan te snel of te veel eten, iets verkeerds hebben gegeten of gedronken of verstopping. Buikpijn in de gehele buik kan ook veroorzaakt worden door menstruatie en stress.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat kan langdurige buikpijn zijn?

Oorzaken Buikpijn kan uitgaan van diverse organen in de buik. Darmaandoeningen zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn kunnen chronische buikpijn veroorzaken evenals een chronische urineweginfectie of nierstenen. De baarmoeder of eierstokken van de vrouw kunnen een bron van buikpijn vormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maasstadziekenhuis.nl

Is paracetamol goed tegen buikpijn?

Hoe kun je buikpijn behandelen? De meest voorkomende oorzaken van buikpijn zijn: Menstruatiepijn, tijdens of rond de periode van de maandstonden. Deze pijn is vaak goed onder controle te krijgen met analgetica zoals paracetamol, of als dat niet volstaat, met ontstekingsremmers zoals ibuprofen en met antispasmodica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op multipharma.be

Wat zijn de symptomen van een maagzweer?

Wat merk ik bij een maagzweer?
 • brandend maagzuur. pijn of branderig gevoel achter uw borstbeen.
 • opboeren. zuur eten en drinken komt uit uw maag omhoog tot in uw keel of mond (oprispingen)
 • een opgeblazen gevoel.
 • misselijk zijn.
 • overgeven, heel soms met wat bloed.
 • snel een vol gevoel na het eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat zijn de symptomen van diverticulitis?

Het meest voorkomende symptoom van diverticulitis is buikpijn, veelal links onder in de buik. Daarnaast kunnen koorts, rillingen, misselijkheid, braken en obstipatie optreden, evenals buikkrampen. In ernstige gevallen kan er sprake zijn van diarree en bloedingen in de endeldarm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mmc.nl

Wat is een Alarmsymptoom?

De alarmsymptomen die zullen worden besproken zijn: orale en mondmotorische afwijkingen, dysfagie, odynofagie (=pijn bij slikken), spugen, recidiverende KNO- en luchtwegproblematiek, afwijkende defecatie zoals diarree, obstipatie, ontkleurde ontlasting, bloedbijmenging en neurologische symptomen zoals hoofdpijn, ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op richtlijnendatabase.nl