Waar krijg je nekpijn van?

Wat zijn de oorzaken van nekpijn?
 • spanningen,
 • overbelasting,
 • een verkeerde beweging.
 • of een verkeerde houding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Waar kan nekpijn op duiden?

Nekpijn is een veel voorkomende klacht en kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunt u last hebben van spanning, overbelasting, een verkeerde houding of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Verder kunnen onderliggende klachten, zoals stijve spieren, artrose, botontkalking of een nekhernia de oorzaak zijn van uw nekpijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Waar komen nekklachten vandaan?

Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan bij een verkeerde lichaamshouding (telefoongebruik), overbelasting, slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt. Echter zijn er ook andere oorzaken mogelijk die voor nekpijn zorgen, zoals een nekhernia, osteoporose of stress.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysius.nl

Wat is de oorzaak van een stijve nek?

Oorzaken van een stijve nek. Vastzittende spieren zijn veelal de oorzaak van een stijve nek. Een verkeerde werk- of slaaphouding is hiervan de belangrijkste boosdoener. Door een eenzijdige en/of verkeerde belasting kunnen je spieren verkrampen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat moet je doen als je pijn hebt aan je nek?

Blijf bewegen, ook al heeft u pijn. Zo voorkomt u dat uw nek stijver wordt. De klachten gaan vaak vanzelf over. Bel de huisarts als u meer klachten krijgt, zoals koorts, vaak overgeven, veel hoofdpijn of pijn in uw arm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van nekpijn? - Fysiotherapie4all

16 related questions found

Hoe lang kan nekpijn duren?

Gelukkig is nekpijn vaak onschuldig en verdwijnt het meestal vanzelf. Toch kan het zijn dat je langer klachten blijft houden. Hier wil je natuurlijk graag vanaf. Bij 1 op de 7 mensen duren de klachten langer dan 6 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defysiovrienden.nl

Welke medicatie bij stijve nek?

Ibuprofen, Naprosyne, Diclofenac, Arthrotec, Meloxicam, Arcoxia en Celebrex. Deze kunnen wel maagklachten geven. Als derde mogelijkheid is er Tramadol en Zaldiar (paracetamol + tramadol), hiervan kunt u enigszins suf worden. Fysiotherapie kan uw klachten verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ghz.nl

Welke oefeningen voor nekpijn?

Ga rechtop op een stoel zitten. Trek u schouders zo hoog mogelijk op en laat de armen losjes langs uw lichaam hangen. Hou 5 tellen vast en laat daarna uw schouders rustig naar beneden komen. Ga rechtop staan en laat uw armen ontspannen naast uw lichaam hangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaansmedischcentrum.nl

Kan stress nekpijn veroorzaken?

Steeds meer Nederlanders ervaren stress en krijgen hierdoor lichamelijke klachten. Stress is één van de belangrijkste oorzaken van nekpijn en schouderpijn. Door stress spant u onbewust uw spieren, waardoor er overbelasting en verkramping ontstaat. Dit kan zelfs lijden tot hoofdpijn, ook wel spanningshoofdpijn genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysioholland.nl

Hoe voelt nekpijn?

Nekpijn kan voelen als een zeurende of stekende pijn bij bewegingen van de nek. Ook kan het zijn dat hierdoor minder goed één kant op gekeken kan worden, dit is vervelend in de auto of op de fiets. De spieren voelen strak en het hoofd voelt soms zwaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiofm.nl

Kan je door nekpijn moe worden?

Nekpijn is vaak heel vervelend doordat het niet alleen pijnlijk is voor je nek, maar ook vermoeiend en men krijgt ook vaak last van hoofdpijn. Om de pijn in de nek te compenseren zal je andere spieren onder druk gaan zetten die je anders minder gebruikt, zoals de spieren in schouders en rug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiofrankenhof.nl

Hoe moet je slapen met een stijve nek?

Slaapfysio: “Mijn eerste advies is om te slapen op de zij. In deze houding komt het lichaam het beste tot rust. De nekpijn zal niet na één nacht op de zij slapen weg zijn. Ik adviseer mensen altijd om dit geruime tijd te proberen en te kijken of dit de klachten wellicht doet verminderen.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beddenspecialist.nl

Wat is een stress nek?

Bij spanningen worden de kleine spiertjes in de hals aangespannen waardoor de spanning in de “pees” toeneemt en daarmee dus ook op de nek, de “boog”. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Als je gespannen bent, span je onbewust de spieren in de voeten, het bekken, het middenrif en het hals-kaakgebied aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op osteopathievaneijck.nl

Wat te doen bij nekpijn na slapen?

Doe rustige bewegingsoefeningen om de nekspieren los te maken, eventueel onder een warme douche. Klassieke hoofdbewegingen zoals links en rechts kijken (ondanks de pijn) en zijwaarts links en rechts buigen kunnen ook helpen ter verlichting. Komt uw nek vast te zitten, dan kan warmte helpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dorsoo.be

Hoe geef je je nek rust?

Werk de spanning weg door met uw vingertoppen de overgang tussen nek en schouders te masseren. Druk met de vingertoppen van uw linkerhand op de plek waar uw nek overgaat in uw schouder, aan de rechterkant van uw lichaam. Druk op de spieren daar en hou 5 seconden vast. Laat los zodra u uw spieren voelt ontspannen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dorsoo.be

Welke massage bij nekpijn?

Je kunt je vastzittende nekspieren heel goed zelf masseren. Ga met je linkerarm achter je hoofd langs en pak met je hand je nek vast. Kneed vervolgens met je vingers je nek en ga van boven je nek tot aan het sleutelbeen. Na één minuut kun je de oefening herhalen met je rechterarm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ergostoelmassage.nl

Hoe krijg je je nek weer recht?

Oefening op de grond

Een andere oefening voor op de grond is door op je buik te gaan liggen en je hoofd, je schouderbladen, je borst en je armen ongeveer 10 cm op te tillen. Kijk naar de vloer. Trek de schouderbladen naar beneden om een lange nek te houden. Hou deze houding 30 seconden vast en ontspan daarna.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwgroenendaal.nl

Is wandelen goed voor je nek?

Blijf bewegen

Maar dat raden wij juist af. Door te stoppen met bewegen kunnen de klachten juist verergeren. Wat beter is: maak een korte wandeling. Let er wel op dat u uw nek niet geforceerd op slot houdt tijdens de wandeling, maar kijk rustig om u heen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medifit.nl

Hoe weet je of je nek vast zit?

Symptomen van een stijve nek

Wanneer je een stijve nek hebt is het lastig om je hoofd goed te draaien en buigen, bij elke beweging voel je dan de beperking. Ook komen hoofdpijn en duizelingen veel voor, omdat de aanhechtingen van de spieren aan de schedelbasis zitten en een trekkracht uitoefenen op het hoofd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avogel.nl

Welke zalf bij stijve nek?

Om de pijn te verlichten zijn er verschillende smeersels op de markt. Ken je bijvoorbeeld tijgerbalsem of arnicazalf. De werkzame bestanddelen zouden zorgen voor een sneller herstel van de spieren. Ook een lichte massage helpt: dat is goed voor de doorbloeding, evenals een warm bad of douche.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat zijn de symptomen van artrose in de nek?

Uitstraling, tintelingen, een doof gevoel en verminderde kracht in de armen en benen kan dan optreden. Daarnaast is een plotselinge pijnsteek in een of beide schouders en armen een veelvoorkomende klacht. De klachten van cervicale artrose kunnen lijken op een nekhernia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livit.nl

Is je nek laten kraken gevaarlijk?

Uw nek kraken kan schadelijk zijn als u het niet goed doet of als u het te vaak doet. Te krachtig uw nek kraken kan de zenuwen beknellen. Dit kan extreem pijnlijk zijn en het moeilijk of onmogelijk maken om uw nek te bewegen. Te hard uw nek kraken kan ook de spieren rond de gewrichten en de gewrichten zelf belasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiotherapiegrave.nl

Wat kan ik doen tegen pijn in nek en schouder?

Behandeling. Als je nek- en/of schouderpijn hebt, is het belangrijk om (voorzichtig) te blijven bewegen. Vaak verdwijnen de nek- en/of schouderklachten vanzelf. Naast oefeningen doen en zorgen voor ontspanning kunnen pijnstillers helpen om beter te bewegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelfzorg.nl

Wat zijn de symptomen van stress?

Welke klachten heb ik door stress?
 • moe zijn, weinig energie hebben.
 • veel of verkeerd ademhalen.
 • gespannen zijn.
 • sneller boos zijn en huilen.
 • een somber gevoel hebben.
 • dingen vergeten.
 • slecht slapen.
 • hoofdpijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe lang duurt het voordat een stijve nek weg is?

Hoe lang duurt een stijve nek? Een stijve nek is in sommige gevallen na een aantal dagen voorbij, maar het kan twee tot zes weken aanhouden voordat de stijfheid in de nek helemaal over is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dijkstrafysiotherapie.nl