Waar mag je roken in Polen?

WARSCHAU (ANP) - Polen heeft maandag het roken verboden in restaurants, bars en andere openbare plaatsen. Het Oost-Europese land loopt daarmee in de pas met veel andere Europese landen. Het verbod gaat op bepaalden plaatsen ook gelden in de openlucht zoals in sportstadions, op kinderspeelplaatsen en bij bushaltes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bndestem.nl

Hoeveel alcohol mag je drinken in Polen?

Het is verboden alcohol te verkopen aan personen onder de 18 jaar in winkels, pubs en restaurants, cafés en in openbare ruimtes. Het gebruik van alcohol in openbare ruimtes is strikt verboden. Houd er rekening mee dat de alcoholtolerantie 0.2 promille bedraagt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op polen.travel

Is het duur in Polen?

De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -45%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (60% goedkoper), levensmiddelen (44% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (53% goedkoper), sigaretten (44% goedkoper) en openbaar vervoer (72% goedkoper).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op landenkompas.nl

Kun je met de euro betalen in Polen?

Er zijn zeven EU-lidstaten die niet tot de eurozone behoren. Dit zijn Denemarken, Zweden, Hongarije, Polen, Tsjechië, Bulgarije en Roemenië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op europa-nu.nl

Kun je water uit de kraan drinken in Polen?

Het kraanwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kun je voorkomen door water uit flessen te drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

In dit dorp roken kinderen 2 dagen per jaar

19 related questions found

Hoeveel kost 1 bier in Polen?

Voor een lekker goedkoop biertje kun je het beste naar Polen gaan. Daar betaal je in een gewoon café namelijk gemiddeld zo'n €2,40 voor een biertje van een halve liter. Arme studenten kunnen beter niet naar Frankrijk en Italië op vakantie gaan, daar is het bier namelijk het duurste van heel Europa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op biernet.nl

Hoe hard mag je rijden in Polen?

Op nationale wegen: 90 km/u. Op autowegen: 110 km/u. Op snelwegen: 130 km/u. Op snelwegen met nummers die met “A” beginnen is de maximumsnelheid 140 km/u.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diplomatie.belgium.be

Wat drinken ze het meest in Polen?

Drinken in Polen: In Polen wordt veel thee (herbata) en koffie (kawa) gedronken. Koffie is vaak met melk zoals bij cappuccino. Bier is er volop en in veel soorten. Wijn is ook goed verkrijgbaar en komt meestal uit Hongarije.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koningaap.nl

Wat eten Polen als ontbijt?

Als ontbijt wordt er thee gedronken en worden er luxe broodsoorten gegeten met vleeswaren, zuivel en veel fruit en groente. In Polen eten ze wat later een tweede ontbijt. Hierbij worden enkele boterhammen gegeten met paddestoelen, diverse soorten worst en eigen ingemaakte augurken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op proud2bme.nl

Wat is lekker uit Polen?

ETEN
  1. Pierogi (dumpling) Pierogi is de Poolse versie van een dumpling. ...
  2. Zapiekanka (pizzabroodje) Dit is zo lekker én goedkoop. ...
  3. Obwarzanki (bagel) De obwarzanki is een broodje met een gat er in. ...
  4. Zupy (soep) Polen staat ook bekend om zijn soepen. ...
  5. Ogórrek (Augurk) ...
  6. (Gedroogde) paddenstoelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reislekker.nl

Wat moet je kopen in Polen?

In de regio Podkarpacie moet je proziak- een speciale sodabrood proberen. In de regio Lublin is cebularz-uienbrood iets wat je echt niet kan overslaan. Voor de zoetekauwen onder ons hebben we een echte traktatie – in Poznan - St. Martin-croissants en in de stad Toruń – zijn beroemde peperkoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op polen.travel

Hoe betaal je tol in Polen?

In Polen betaal je tol voor de autosnelwegen A1, A2 en A4 aan tolstations op de snelwegen (PPO's) en aan de op- en afritten (SPO's). De tolbediende (Pobor opłat) aanvaardt betalingen met creditcards, cash in zloty (PLN), met euro- of dollarbankbiljetten. De teruggave gebeurt in zloty.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autogids.be

Heb je een vignet nodig in Polen?

Voor alle voertuigen en combinaties met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs of op de site van de RDW ovi.rdw.nl) van meer dan 3500 kg is elektronisch tol betalen met e-Toll verplicht. Dit geldt ook voor zware campers en voor combinaties van een personenauto en caravan zwaarder dan 3500 kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat moet je weten als je met de auto naar Polen gaat?

Als je naar Polen gaat, dien je altijd een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij te hebben. Daarnaast zijn uiteraard je rijbewijs en kentekenbewijs verplicht wanneer je met de auto gaat. Ook raden wij aan om een Europees schadeformulier mee te nemen. Dit formulier is nodig op het moment dat je schade hebt gereden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op site4cars.nl

Wat is veel goedkoper in Polen?

Zo goed als alles is in Polen goedkoper. Kleding, levensmiddelen, huishoudelijke artikelen, linnengoed, gordijnen, drogisterij, zoetwaren en sigaretten. Veel winkels zijn 's avonds en 's zondags geopend, soms ook 's nachts. Er bestaan veel hypermarkten en 24uurs-slijterijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat is er goedkoper in Polen?

Polen is over het algemeen een goedkoper land dan andere landen in West-Europa, hoewel het in de grote steden een beetje vergelijkbaar is met Nederland. Dit geldt met name voor hotels en eten en drinken in de supermarkt; in restaurants en cafés ben je wel een stuk goedkoper uit dan in andere landen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skyscanner.nl

Hoeveel geld meenemen naar Polen?

Neemt u liquide middelen ter waarde van € 10.000 of meer mee als u de Europese Unie in- of uitreist? Dan moet u daar aangifte van doen. Als de liquide middelen een gezamenlijke waarde hebben tot en met € 9.999,99 hoeft u geen aangifte te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat gebeurd er als je geen vignet hebt?

Wanneer je zonder vignet in de Alpen rijdt, loop je de kans op een boete van minstens 120 euro in zowel Zwitserland als Oostenrijk. Het vignet dient links op de binnenzijde van je voorruit geplakt te worden. Is het vignet niet goed zichtbaar of op de verkeerde plek geplakt? Ook dan riskeer je een boete.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Hoe zijn de wegen in Polen?

Verkeersveiligheid. In Polen vinden relatief veel ernstige verkeersongevallen plaats in vergelijking met andere Europese landen. Polen vormt een belangrijke doorgangsroute voor zwaar vrachtverkeer van oost naar west. Er wordt daarom constant gewerkt aan de verbetering van het wegennet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat kost het als je geen vignet hebt?

Langs de snelwegen wordt er met behulp van camera's gecontroleerd of een automobilist over het verplichte vignet beschikt. Bij gebreke hiervan riskeert u een boete van circa €120.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe kan je tol betalen?

Betalen is mogelijk bij bemande tolpoortjes met contant geld of met de bekende creditcards, waaronder de ANWB Visa Card. Betalen is eveneens mogelijk bij pinautomaten. Deze accepteren contant geld (munten en biljetten tot € 20) en de bekende creditcards.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe moet je tol betalen?

Contant, met creditcard of via de elektronische tolbadge. Contant betalen wordt aangegeven met een blauw verkeersbord met muntjes erop. Let wel op, bij sommige tolpoorten kun je alleen betalen met munten vanaf 10 cent en biljetten tot 20 euro. Met creditcard kun je overal betalen, behalve bij de télépéage tolpoortjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skiinformatie.nl

Waar moet je tol betalen?

Acht landen van de Europese Unie laten zich betalen voor het gebruik van bepaalde wegen. Daartoe behoren de tol in Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Polen, Portugal en Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op roadsurfer.com

Waar zijn Polen goed in?

Polen is lid van een groot aantal internationale organisaties, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en de OESO. Sinds het einde van het communisme en de overgang naar een vrije markteconomie is Polen een sterke economische mogendheid in Midden-Europa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat moet je meenemen naar Polen?

Als u naar Polen reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor Polen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet tijdens uw hele verblijf in Polen geldig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandwereldwijd.nl