Waarom liggen konijnen op hun zij?

Als een konijn zich op z'n gemak voelt, draait hij zich op zijn zij om uiteindelijk languit gestrekt te liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalhome.nl

Wat betekent als een konijn op zijn zij ligt?

* Ligt hij languit gestrekt op de buik, met de poten naar achteren, dan bedoelt hij dat hij zich relaxed en veilig voelt, dat hij ligt te rusten en nu liever even niet gestoord wil worden. * Ook languit op de zij liggen betekent dat hij zich veilig en prettig voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe zie je of een konijn het naar zijn zin heeft?

Ontspannen konijn

Liggen met de zowel de voor- als achterpoten gestrekt. Liggen met de voorpoten gestrekt en de achterpoten gestrekt naar de zijkant. Het neusje is breed, wat betekent dat het konijn ontspannen is, een smal samengetrokken neusje zie je terug bij gevaar, angst of stress.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl

Hoe laten konijnen zien dat ze van je houden?

Konijnen vinden het heerlijk om de ruimte te hebben om rond te rennen, te spelen, te graven en op onderzoek uit te gaan, terwijl ze genieten van een beetje 'ik'-tijd. Laat uw konijnen merken dat u van ze houdt door een veilige omgeving te bieden waar ze dit natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Wat doet een konijn als hij blij is?

Konijnen springen rond als ze blij en opgetogen zijn. U zult uw konijnen zo nu en dan een speelse sprong zien maken in hun ren. Ze springen in de lucht, draaien hun lichaam een beetje om vervolgens weer te landen, alert en speels. Een konijn dat dit soort gedrag vertoont, is een gelukkig konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.omlet.nl

Konijnen en HITTE | OVERVERHITTING herkennen en voorkomen met deze tips

41 related questions found

Kan een konijn verliefd worden op zijn baasje?

Konijnen welke heel veel aandacht krijgen van het baasje maar ook konijnen welke alleen gehouden worden kunnen 'heel verliefd' worden op het baasje. Dit laten ze merken door je te achtervolgen in huis of in de tuin maar ook het draaien van rondjes om de benen is een hiervan een teken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierplezier.nl

Waar word een konijn graag geaaid?

De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig. Geef het konijn altijd de mogelijkheid om bij je weg te lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl

Wat betekent het als je konijn je zachtjes bijt?

Waarschuwen of aandacht trekken

Soms duwt hij eerst met zijn kop, soms gebruikt hij meteen z'n tanden. Hij bijt niet hard, maar doet dit als waarschuwing: 'Weg die voet, ik moet er langs! ' Een konijn kan ook (zacht) bijten om aandacht te trekken, bijvoorbeeld als je ophoudt met aaien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kids.licg.nl

Kan een konijn jaloers zijn?

In de eerste plaats denken we dan vooral aan angst en blijdschap, maar een konijn kan ook boosheid, verdriet (zoals bij het verlies van een maatje) en zelfs jaloezie voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denijnerij.nl

Hoeveel aandacht heeft een konijn per dag nodig?

Geef een konijn dagelijks aandacht om het gelukkig te houden. Het best zet je het hok in de huiskamer zodat er altijd wat rumoer is. De meeste konijnen slapen 's nachts en overdag, 's ochtends en 's avonds zijn ze het meest actief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intratuin.nl

Wat betekent het als een konijn gaapt?

Gapen ----> Ik heb lekker gelegen of geslapen. Ik ben gestrest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnenproblemenopgelost.nl

Wat betekent het als je konijn springt?

Dat wil zeggen dat jouw langoortje een topdag heeft. Zo'n sprongetjes heten 'binkies' en je kan ze terecht vreugdesprongen noemen. Jawel, konijnen springen letterlijk van vreugde een gat in de lucht! Wil je je konijn altijd zo gelukkig houden, zorg dan dat je hem genoeg uitdagingen geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Kunnen konijnen kusjes geven?

Likken, of hoe wij het graag noemen kusjes geven, is een teken van vriendschap. Je konijn wil je verzorgen en vind je lief. Likken of wassen konijnen elkaar, dan kan dit te maken hebben met de hiërarchie. Meestal is het konijn dat gewassen wordt het dominante konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulders-diervoeders.nl

Waarom plast mijn konijn op mij?

Konijnen hebben klieren onder hun kin en doen dit om objecten of mensen te markeren. Gelukkig kunnen mensen deze geur niet ruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Wat betekent het als een konijn met zijn hoofd schudt?

Oorontsteking kan door oormijt komen, maar ook door bacteriën van binnenuit. Oorontsteking kun je merken aan dat je konijn met de kop schudt of aan de oren krabt. Vaak zit een konijn met oorontsteking met de kop scheef, konijnen met staande oren laten één oor hangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe wil een konijn geaaid worden?

Vaak legt een konijntje zijn kop plat neer om geaaid te worden. Zachtjes wrijven op de neus, omhoog tot onder de ogen en weer omlaag. Zachtjes tussen, op en achter de oren aaien. Eigenlijk moet een konijntje altijd zelf uit de kooi kunnen gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een konijn mensen verstaan?

Konijnen gebruiken lichaamstaal - en een paar geluiden- om met elkaar en met mensen te communiceren. Om konijnen te leren begrijpen is het voor ons mensen nodig om ze geduldig te observeren. Als je dat niet doet leer je de taal niet, en kun je onmogelijk “verstaan” wat je konijn je probeert te vertellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op facebook.com

Kan een konijn je gevoelens voelen?

Ze kunnen boos zijn, gespannen, bang, gestresst, vrolijk, verdrietig: net als wij! Een konijn dat wil waarschuwen voor gevaar kan gaan stampen, bijvoorbeeld. Een konijn dat bang is of pijn heeft kan gaan gillen of brommen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Hoe knuffel je een konijn?

Het belangrijkste is dat je eerst langzaam maar zeker zijn vertrouwen wint. Ga bij je konijn in de ren zitten en laat hem de keuze maken om zelf naar jou toe te komen. Van zodra je hem gaat dwingen, zal hij angstig worden en krijg je net het averechtse effect.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Kan een konijn grommen?

Tekenen van agressie zoals grommen, slaan, krabben en bijten komen vaker voor bij oudere konijnen. Een konijn zal agressief worden als het zijn territorium of zichzelf verdedigd. Agressie kan een teken zijn dat uw konijn ziek of gewond is of het kan hormonaal zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Kunnen konijnen chagrijnig zijn?

Je konijn kan schijnzwanger zijn. Vrouwtjes worden vaak schijnzwanger. Dit gaat vanzelf over na een paar weken, soms al na een paar dagen. Vrouwtjes die schijnzwanger zijn kunnen zich erg chagrijnig gaan gedragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnenbelangen.nl

Wat betekent het als een konijn geluid maakt?

Als je konijn knort, piept of gromt, dan voelt hij zich bedreigd en kan hij gaan aanvallen. Zit je konijn bijvoorbeeld tijdens het aaien zachtjes te tandenknarsen, dan voelt hij zich prettig. Zit je konijn luid te tandenknarsen en in elkaar gedoken, dan kan hij pijn hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekkenaupark.nl

Waar slaapt een konijn het liefst?

Zorg altijd voor schaduw bij een zonnig raam. Als het konijn afgezonderd wordt in bijvoorbeeld een slaapkamer, heeft hij geen contact met het gezin of met de rest van het huis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe lang mag een konijn in de kooi?

We krijgen heel veel adoptie aanvragen van mensen die een hok hebben maar geen ren. Vaak wordt dan gemaild dat een konijnen als de mensen thuis zijn, los in de tuin mogen lopen. Maar beste mensen: je bent echt geen 24 uur per dag thuis! En konijnen hebben wél de behoefte aan 24 uur per dag ruimte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnenherberg.nl

Hoeveel uur per dag slaapt een konijn?

Een konijn pakt zo'n tien uur slaap per dag. Sommige konijnen slapen met hun ogen open. Wees niet bang! Dit is volkomen normaal!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierplezier.nl