Waarom ruikt mijn urine naar vis?

Na het eten van vis kan de urine een vislucht hebben. Dit is tijdelijk en verdwijnt vanzelf. Een visgeur komt ook voor bij een besmetting met trichomoniasis, een soa die veroorzaakt wordt door de parasiet Trichomonas vaginalis. Het komt vaak voor in combinatie met gonorroe en chlamydia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nursing.nl

Waar duidt stinkende urine op?

Er zijn echter ook oorzaken die kunnen duiden op onderliggende gezondheidsproblemen, zoals: blaasontsteking, ontsteking van de prostaat, ontsteking of infectie van de vagina (vaginitis), leverfalen, diabetes, nierstenen, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) en uitdroging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abena.nl

Wat als je naar vis ruikt?

Je vagina ruikt naar vis

Een vislucht kan wijzen op bacteriële vaginose. Er groeien verschillende bacteriën in je vagina. Ze zijn compleet normaal en houden de vagina gezond. Bacteriële vaginose wordt veroorzaakt door een onevenwicht van verschillende soorten bacterien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abel.care

Hoe ruikt een blaasontsteking?

Een rotte eieren lucht

Ga dus gelijk langs je huisarts als je hier last van hebt. Deze specifieke geur kan worden toegeschreven aan je darmen die een bepaalde bacterie, zoals E. coli proberen tegen te houden. Ook kan het wijzen op een urineweginfectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Hoe krijg je de geur van urine weg?

Schoonmaakmiddelen die goed werken tegen urine zijn biotex en azijn. Dit kunt u beide met water mengen. Het meest handige is om dit in een sprayflacon te doen zodat u gemakkelijk op de plek kunt sprayen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abena.nl

5 Reasons Why Your Urine Smells Like Fish | Explained by Urologist, Dr. Robert Chan, M.D.

34 related questions found

Is de geur van urine schadelijk?

Vaak is urine geur niet alleen vies, maar ook nog schadelijk voor uw gezondheid. Dit komt doordat er ammoniak vrijkomt bij de afbrak van urine. En die ammoniak zorgt weer voor irritatie aan uw luchtwegen en ogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strooming.nl

Welke kleur urine bij diabetes?

Heb je transparante plas en heb je niet of nauwelijks iets gedronken en herhaalt zich dit met regelmaat? Klop dan even aan bij de huisarts. Deze kleur urine komt meer voor bij mensen die diabetes hebben of mensen bij wie de nieren niet optimaal functioneren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Hoe weet je of je urineweginfectie hebt?

Kenmerkende klachten van een urineweginfectie zijn pijn bij het plassen, klachten van aandrang en frequent kleine beetjes plassen. Soms doen zich bijkomende klachten voor zoals troebele en/of stinkende urine, koorts, bloed in de urine en pijn in de rug, flanken, onderbuik of genitaalstreek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mmc.nl

Kun je zelf testen of je blaasontsteking hebt?

Zelftest. Er zijn ook zelftesten voor blaasontstekingen. Deze bepalen aan de hand van de waarden in je urine, zoals nitriet en leukocyten of je een urineweginfectie hebt. Beter is echter om contact op te nemen met je huisarts als je een blaasontsteking vermoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Wat zijn de symptomen van nierstenen?

Wat zijn de verschijnselen bij een niersteen?
  • U krijgt plotseling heftige pijn in uw zij of in uw (onder)buik. ...
  • U kunt bij een koliekaanval misselijk zijn en overgeven.
  • De pijn verplaatst zich geleidelijk van uw zij naar uw onderbuik. ...
  • Wanneer het steentje de blaas bereikt voelt u misschien vaker aandrang om te plassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Waarom is mijn onderbroek nat?

Soms maakt uw vagina meer vocht. Bijvoorbeeld rond uw eisprong, door de pil, bij opwinding bij seks en als u zwanger bent. Voorkom problemen: Was de ingang van uw vagina alleen met lauw water. Gebruik geen zeep of spoelingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe ruikt zwavel urine?

Uiteindelijk wordt het teveel aan deze stof via je urine, adem en zweet afgegeven. Het kan ruiken naar vis, maar ook naar afval, sigarettenrooklucht, ontlasting, urine of rotte eieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Waarom gaat urine stinken als je ouder wordt?

Sterk ruikende urine tijdens de overgang

Doordat de balans van de hormonen in je lichaam tijdens de overgang verandert, kan dat er voor zorgen dat de geur en kleur van je urine anders wordt dan voorheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ymea.nl

Waarom ruik ik naar zwavel?

In situaties waarbij weinig ventilatie is en zwavelhoudende stoffen rotten (bijvoorbeeld in een riool of in een put) raakt de natuurlijke samenstelling van gassen verstoord en komt waterstofsulfide in te hoge concentraties terecht in de lucht. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een rotte eieren lucht uit de afvoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strooming.nl

Hoe ziet goede urine eruit?

Normaal gesproken is je urine helder en licht- of felgeel van kleur, maar door een onderliggende aandoening, veranderingen in je eetpatroon of medicijngebruik kan de kleur veranderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat lijkt op een blaasontsteking maar is het niet?

Interstitiële cystitis (IC) noemen we ook wel blaaspijnsyndroom. Het is een chronische goedaardige aandoening van de urineblaas, die niet wordt veroorzaakt door bacteriën. Het gaat om een ontstekingsreactie van de blaaswand. Het lijkt op een blaasontsteking, maar antibiotica helpen niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Wat is een goed middel tegen blaasontsteking?

Nitrofurantoïne doodt bacteriën. Het komt na inname vrij snel via de nieren in de urine terecht. Daarom is het erg geschikt bij infecties van de urinewegen, zoals een blaasontsteking. Nitrofurantoïne wordt gebruikt bij eenvoudige blaasontstekingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat verergert een blaasontsteking?

Don't: intensief sporten met blaasontsteking

Naast dat je bij een ernstige blaasontsteking niet eens zin hebt om op de tennisbaan of in een sportschool te staan, is het ook niet zo slim. Ten eerste kan het onaangenaam zijn door de pijn in je buik en ten tweede verergert het een blaasontsteking vaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Welke ziektes kun je zien in urine?

Urineonderzoek kan duidelijk maken of er sprake is van geslachtsziekten (soa's), urineweginfecties, nierziekten, urinewegproblemen of stofwisselingsziekten. Wat u hiervoor precies moet doen, is afhankelijk van het type onderzoek dat door uw zorgverlener is aangevraagd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scal.nl

Kan een urineweginfectie vanzelf over gaan?

U kunt 1 week afwachten of de klachten vanzelf overgaan. Bel en breng (ochtend)plas als de klachten na 1 week nog niet over zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kun je zelf je urine testen?

Door test strips urine te gebruiken kunt u diverse aandoeningen traceren zoals een blaasontsteking, een aandoening aan de urinewegen of andere aandoeningen zoals diabetes. U kunt de urine test zelf uitvoeren en het resultaat zal binnen slechts een aantal minuten af te lezen zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deboerdental.nl

Hoe herken je suiker in urine?

Een teststrookje (dipsticktest) wordt in de urine gedoopt en verkleurt als er suiker aanwezig is. De intensiteit van de kleur geeft een idee van de hoeveelheid. De arts kan deze test gemakkelijk uitvoeren tijdens de consultatie. Bij een twijfelachtig resultaat zal hij de urinestaal opsturen naar het labo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Kun je aan urine zien of je diabetes hebt?

Diabetes wordt opgespoord via een eenvoudige bloed- en urinetest: om de bloedsuikerwaarde te bepalen. om suiker en ketonen in het bloed en in de urine op te sporen. om het HbA1c of glycohemoglobine te bepalen: dit geeft een idee over de bloedsuikerspiegel van de afgelopen 3 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uza.be

Wat zijn de symptomen van eiwit in urine?

Het eiwit laat je urine schuimen en kan een duidelijk zichtbare laag schuim op de urine veroorzaken. Het schuim blijft ook liggen op de urine. Vochtophoping, zoals gezwollen benen, enkels en geslachtsdelen. Dit wordt veroorzaakt doordat de nieren door het eiwitverlies in de war raken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat is beter lichte of donkere urine?

Als u te veel water drinkt, zal uw urine waarschijnlijk bijna helder zijn. Gelige tot amberkleurige urine zou erop kunnen wijzen dat u genoeg vocht binnen krijgt, dus niet dagelijks te weinig of te veel water drinkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hollister.nl