Wat betekent 50 meter waterdicht?

Een horloge met een waterdichtheid van 50 meter is dus niet geschikt om mee te zwemmen (maar er kan wel mee gedoucht worden). Een horloge waarop staat aangegeven dat deze waterdicht is, zonder dat er een diepte of druk op is aangegeven, is alleen spatwaterdicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horloge.nl

Wat betekend WR 50 meter?

Gradaties horloge waterdichtheid

3 Bar, 3 ATM, 30 Meter (30M) water resistant is bestand tegen regen en spatwater bij handenwassen. 5 Bar, 5 ATM, 50 Meter (50M) water resistant is bestand tegen douchewater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op prisma.watch

Hoeveel meter onder water is 20 Bar?

Het horloge is op een waterdichtheid tot 20 bar getest, wat overeenkomt met een druk van een hypothetische waterzuil van 200 meter die op een vierkante centimeter rust. Daarmee is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld vrijduiken zonder apparaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op casio.com

Hoeveel meter onder water is 10 Bar?

10 atm / 10 bar

Waterresistant -100 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen of zeilen, als er geen sprake is van grote temperatuurverschillen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fgz.nl

Hoe diep is 5 ATM?

5 ATM, 5 Bar, 50 meter

Met dit horloge kun je zwemmen aan het wateroppervlak en douchen, mits je het horloge geen grote temperatuurverschillen later doormaken. Het horloge kan echter niet tegen hoge waterdruk, dus houd het niet om als je gaat duiken of snorkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horlogeloods.nl

What Does Water Resistance Mean?

31 related questions found

Kan je met 5 ATM douchen?

- 5 ATM biedt bescherming bij douchen en zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden. - 10 ATM zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport in ondiep water. Let op bij grote temperatuurverschillen. - 20 ATM zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op siebeljuweliers.nl

Kan je met 3 ATM douchen?

3 ATM of 30 meter

Beschermd tegen spatwater zoals bij handen wassen en kort helemaal nat worden(bijvoorbeeld regen). Het horloge is niet geschikt om mee te douchen, zwemmen of duiken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchxl.nl

Hoeveel druk kan een mens aan onder water?

Op tien meter diepte oefent het water een bijkomende druk uit van 100 kPa. Dat is ongeveer gelijk aan de normale luchtdruk. Bij iedere tien meter die je verder afdaalt, komt er 100 kPa bij. Op een diepte van dertig meter ondervindt een duiker een totale druk van 400 kPa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

Hoe kan je zien of je horloge waterdicht is?

Wanneer je weet wat je met je horloge wilt kunnen doen, hoef je alleen maar te letten op de aangegeven waterdruk op de wijzerplaat of achterkant van het horloge. Op sommige horloges staat '50 meter' en andere horlogefabrikanten hanteren de termen 'bar' of 'atm'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horloge.nl

Wat is 1 bar water?

Een algemene vuistregel stelt dat per 10 m waterdiepte de druk 1 bar (100.000 Pascal of 100 kPa) stijgt, dit bij water met een gemiddeld soortelijk gewicht van 1000 kg/m3.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vliz.be

Hoeveel druk 4 km diepte?

Wat je moet onthouden is dat bij elke 10 meter de (water)druk ongeveer met 1 bar toeneemt. Op 10 meter diepte heb je te maken met een druk van 2 bar (de lucht drukt ook nog met 1 bar!).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snorkelenduiken.nl

Kan een smartwatch onderwater?

Kun je duiken met een smartwatch? Bij duiken krijg je te maken met waterdruk. Smartwatches waarmee je kunt zwemmen (5 ATM, 50m) kunnen niet tegen deze waterdruk. Je hebt een smartwatch met minimaal 10 ATM nodig om te duiken in een zwembad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan een Michael Kors horloge tegen water?

Michael Kors kiest voor het hogere segment in afwerking en kwaliteit. De horloges zijn allemaal waterdicht, het uurwerk is zeer degelijk, en de goud coating en rosé coating is van topkwaliteit. Verder wordt er leer, keramiek, staal en shining Swarovski crystal gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woltersjuweliers.nl

Kan Rolex tegen zeewater?

Water, ook zeewater, vormt geen probleem voor een Rolex met een metalen band.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolex.com

Kun je zwemmen met een Apple Watch?

De Apple Watch Series 2 en nieuwer kunnen worden gebruikt tijdens activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in de zee. Gebruik echter geen andere modellen dan de Apple Watch Ultra tijdens het duiken, waterskiën of andere activiteiten dieper onder water of in water met een sterke stroming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Hoe waterdicht is 3 bar?

3 ATM - 30 meter - 3 bar

Dit wil zeggen dat je horloge spatwaterdicht is. Oftewel, je uurwerk kan tegen waterspetters, bijvoorbeeld bij regen of wanneer je je handen wast. Sporten met een horloge met 3 ATM raden we af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op janmaes.be

Wat kost een horloge waterdicht maken?

Uw horloge word weer als nieuw en compleet waterdicht door het gebruik van een vacuüm apparaat of waterdicht apparaat! De kosten zijn vanaf € 35,- afhankelijk van het merk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op louisbros.nl

Kan een horloge tegen zout water?

Vermijd zout water, dit is de grootste fout die vele mensen maken. Spoel het horloge, als je in aanraking bent geweest met zout water, direct af en maak het horloge goed droog. Producten zoals, chloor, parfum, alcohol en haarlak tasten het horloge erg aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dehorlogebandenspecialist.nl

Hoe kun je zien of een horloge echt is?

In de meeste gevallen kan je op de website van het horlogemerk zien wat het gewicht van het model hoort te zijn. Als het gewicht van het tweedehandse model niet overeenkomt met het vermelde gewicht, klopt er iets niet. 2. De secondewijzer Kijk goed naar hoe de secondewijzer 'loopt'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quickjewels.nl

Hoeveel druk is 1 meter water?

Hydrostatische druk is de druk van de waterkolom. Stel de beluchter ligt op een diepte van 1 meter (waterkolom = 1meter) dan is de hydrostatische druk 100 Mbar of 0,1 bar. In een leidingsysteem ontstaat drukverlies en de beluchter kan zorgen voor drukverlies. Dit alles samen is de totale druk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oxydent.nl

Hoe diep kan je duiken zonder klaren?

De meeste duikers klaren hun oren zodra ze onder water zijn (dus al op 1 meter), en dan telkens opnieuw op bijvoorbeeld 3 meter, 5 meter, 7 meter, enzovoort. Dus ook als je een hoekduik in het zwembad maakt en maar twee meter onder water komt, moet je klaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duikkids.nl

Wat gebeurd er met je lichaam op grote diepte?

Barotrauma, decompressieziekte en verdrinking door het bewustzijnsverlies onder water zijn de belangrijkste ongevallen die kunnen gebeuren. Water is veel zwaarder dan lucht. De druk waaraan je lichaam wordt blootgesteld is daarom groter onder water, en neemt toe met de diepte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat houd 5 ATM in?

5ATM gaat over de waterbestendigheid en houdt in dat het horloge 10 minuten waterbestendig is tot 50 meter diepte. De ATM of "atmosferen" is de hoeveelheid druk die een horloge kan weerstaan. We raden echter altijd af om te gaan zwemmen met een horloge van hoge kwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baunat.com

Kun je met IP68 zwemmen?

IP68: volledig waterdicht

Je hebt dus alle tijd om je smartphone te vinden als hij in het zwembad valt. IP68 is getest tot 3 meter diep. Ligt je smarthone in water dieper dan 3 meter, dan beschadigt het toestel na verloop van tijd alsnog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Wat betekent 20 ATM?

20 ATM is een aanduiding die aangeeft wat u kunt verwachten van een desbetreffend horloge. Om verwarring uit de wereld te helpen dient u te weten dat een waterdicht horloge met de waterdichtheid van 20 ATM gelijk staat aan een waterdicht horloge van 20 BAR en 200 meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterdichtehorloges.nl