Wat betekent witte afscheiding na eisprong?

Als je een ovulatie of eisprong hebt, is het vaak doorzichtig en veel. Voor en na de menstruatie is het wittig van kleur. Dat is allemaal normaal. Na de eisprong wordt de afscheiding weer minder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libresse.nl

Hoe is de afscheiding na eisprong?

Rond je ovulatie krijg je meer afscheiding en deze wordt helderder. En tijdens je eisprong is de afscheiding heel elastisch. Spermacellen kunnen hier wel 24 uur in overleven. Na de ovulatie wordt de afscheiding weer wateriger en ondoorzichtig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op be.saforelle.com

Wat voor afscheiding na bevruchting?

Afscheiding na de bevruchting

Niet lang na de bevruchting kun je al merken dat de hoeveelheid afscheiding toeneemt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kun je wat bloed verliezen. Hierdoor kan de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kraamzorgdewaarden.nl

Kun je aan je afscheiding zien of je eicel bevrucht is?

Je kunt niet aan je cervixslijm aflezen wanneer een bevruchting heeft plaatsgevonden. Wel zal je afscheiding hierna langzaamaan gaan veranderen, waardoor je weet dat je wellicht zwanger kunt zijn. Het verlies van afscheiding kan namelijk wat toenemen, en ook kan het wat waterig en dunner zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Wat wil witte afscheiding zeggen?

Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

What does cervical mucus look like after ovulation if you are pregnant?

41 related questions found

Heb je witte afscheiding als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap kan er sprake zijn van een meer vaginale witte afscheiding, maar dit is heel normaal en niks om je druk om te maken. Wanneer je zwanger bent stroomt er namelijk meer bloed naar het bekkengebied waardoor de slijmvliezen extra worden gestimuleerd, wat resulteert in meer vaginale afscheiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Wat betekent het als er witte slijm in je onderbroek zit?

Vocht en slijm uit uw vagina is normaal. De wand (slijmvlies) van uw vagina en de baarmoederhals maken het. Er leven ook bacteriën en schimmels in uw vagina. Ook dat is normaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe snel na bevruchting meer afscheiding?

Na de bevruchting kan je al direct merken dat de afscheiding meer wordt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Innestelingsbloed is in principe niets om je zorgen over te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libresse.nl

Hoe weet ik of de bevruchting is gelukt?

Zodra de eicel bevrucht is, vervolgt hij langzaam zijn weg naar de baarmoeder. Als het baarmoederslijmvlies voldoende dik is, kan de eicel innestelen. Sommige vrouwen krijgen als eerste symptoom wat bloedverlies, dit kan passen bij een innestelingsbloeding. Ook vermoeidheid kan een eerste signaal van zwangerschap zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op barenenzo.nl

Hoe kan je weten of je bevrucht bent?

De enige manier om erachter te komen of je daadwerkelijk zwanger bent, is een zwangerschapstest doen. Deze geeft met een behoorlijke zekerheid aan of je zwanger bent. Ben je dus overtijd doe dan altijd een zwangerschapstest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenaantij.nl

Wat voor afscheiding prille zwangerschap?

Afscheiding begin zwangerschap

Normale vaginale afscheiding is wittig van kleur en voelt slijmerig aan en is geurloos of iets zurig van geur. Tijdens je zwangerschap is dit niet heel anders, het moet wittig en geurloos blijven. Wel wordt het (veel) meer en kan het wateriger worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyopkomst.nl

Hoe weet ik of mijn eisprong is geweest?

Eisprong herkennen

De eisprong voelt als wat pijn in je onderbuik: een stekend gevoel ter hoogte van een van de twee eierstokken. Je voelt het dus laag onderin je buik, en de pijn of het gevoel is te vergelijken met wanneer je ongesteld moet worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Kun je na 1 dag merken dat je zwanger bent?

De eerste zwangerschapssymptomen zul je pas na een aantal weken kunnen merken. Een paar weken na de bevruchting kun je bijvoorbeeld merken dat je gevoelige borsten hebt. Niet iedereen heeft meteen last van de eerste zwangerschapssymptomen. Bij sommige vrouwen kan het wel even duren voordat zij symptomen krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nutriciavoorjou.nl

Hoeveel dagen na je eisprong kun je positief testen?

De innesteling vindt gemiddeld zo'n 9 dagen na de bevruchting plaats. Op dat moment is er vaak nog niet genoeg hCG aanwezig voor een positieve zwangerschapstest. Het duurt over het algemeen ca. een week na innesteling voordat je voldoende hCG hebt aangemaakt om te testen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuiververloskundigen.nl

Kan innesteling al na 3 dagen?

Wanneer is de innesteling? De innesteling is het moment dat een bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt. Dit is het moment dat de zwangerschap echt begint. Meestal vindt de innesteling tussen de vijf à twaalf dagen na de eisprong plaats, met een gemiddelde van negen dagen bij een regelmatige cyclus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuiververloskundigen.nl

Wat gebeurt er per dag na bevruchting?

Enkele uren na de bevruchting smelten de chromosomen van de 2 voortplantingscellen samen tot één cel: het ei. Het begint zijn afdaling via de eileider, waar het wordt gevoed. Dat duurt 3 à 4 dagen. Tijdens die tocht zet de celdeling zich voort en het ei lijkt nu op een moerbei (het wordt “morula” genoemd (4)).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Wat zegt afscheiding over vruchtbaarheid?

Tijdens je vruchtbare periode is het slijmvlies van je baarmoeder anders van samenstelling. Hierdoor kunnen zaadcellen sneller naar je eileiders. Je merkt misschien dat je vaginale afscheiding wat waterig en draderig is in plaats van de dikkere roomwitte afscheiding die je anders hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverloskundige.nl

Wat zegt je afscheiding over je cyclus?

Vaginale afscheiding

De hormonen beïnvloeden de afscheiding van baarmoederhalsslijm. Tijdens de oestrogene fase verhoogt de hoeveelheid afscheiding om op het moment van de eisprong een hoogtepunt te bereiken. Het slijm is dan transparant en glad. Het dient om de zaadcellen te helpen zich te verplaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Welke kleur afscheiding begin zwangerschap?

Een normale afscheiding tijdens de zwangerschap is helder of wit en meestal een beetje plakkerig; het zou geen merkbare geur mogen hebben. Het is prima als je afscheiding een beetje gelig is op je ondergoed of inlegkruisje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pampers.be

Hoe is je afscheiding week voor menstruatie?

Hoe dichter je bij je menstruatieweek komt, hoe meer afscheiding je zal krijgen. Het kan ook zijn dat deze wat troebeler wordt. In principe kan deze toename en verandering van afscheiding geen kwaad en hoef je er niks aan te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kraamzorgdewaarden.nl

Hoe lang na de eisprong is de innesteling?

De eicel nestelt zich in de baarmoederwand, tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie. Wanneer je in deze periode een bloeding krijgt, is de kans groot dat het om een innestelingsbloeding gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kraamzorghetgroenekruis.nl

Kan je na 2 dagen zien of je zwanger bent?

Vanaf wanneer kan je een zwangerschapstest doen? Een zwangerschap is in principe opspoorbaar vanaf zes dagen na je ovulatie (eisprong). Dat is zo'n twee weken na je vorige menstruatie. Een echt betrouwbare zwangerschapstest kan je pas doen vanaf de eerste dag waarop je normaal gesproken zou menstrueren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helan.be

Kun je voelen dat je zwanger bent na 1 week?

In week 1 ben je dus eigenlijk nog niet zwanger, maar maakt jouw lichaam zichzelf klaar voor een mogelijke zwangerschap. De eicel rijpt om vrij te komen tijdens de eisprong, om daarna bevrucht te worden en zich in te nestelen in de baarmoedermond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Hoe voelt een zwangere buik in het begin?

Je hebt een opgeblazen gevoel of harde buik

Een opgeblazen gevoel of harde buik is een symptoom waar veel vrouwen last van hebben aan het begin van een zwangerschap. Je buik voelt dan een beetje opgezet aan en je broek zit minder lekker. Dit symptoom merk je meestal op rondde 4e of 5e week van je zwangerschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Wat gebeurt er na de eisprong?

Als de eicel na de eisprong niet werd bevrucht, dan geraakt het gele lichaam snel uitgeput. Rond de 13e dag na de eisprong neemt de progesteronproductie in dat geval sterk af. Hiermee houdt ook de stimulatie van het baarmoederslijmvlies op. Het baarmoederslijmvlies sterft af en wordt afgestoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uzleuven.be