Wat doe je in de witte was?

Bij een witte was kan je lakens, t-shirts, blouses, broeken en nog veel meer kleding in de wasmachine doen, zolang het dus maar wit is. Handdoeken en ondergoed kan je ook in de witte was doen, maar je kan er ook voor kiezen om deze apart te wassen op een hogere temperatuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aeg.nl

Hoe moet je witte was wassen?

Voor witte was selecteer je het katoen programma maar pas je de temperatuur en de centrifuge aan. Zet de wasmachine op 30 graden en de centrifuge een tandje lager, ergens tussen de 800 en 1000 toeren. Het katoenprogramma duurt langer dan de andere wasprogramma's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Welk programma voor witte was?

Wit wasgoed kan zowel met de hand als met de machine gewassen worden op temperaturen van 30 tot 60 graden. Geschikt voor de witte was zijn zowel Robijn Stralend Wit en Robijn Bright Couture.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op robijndoetdewas.nl

Welke kleuren mogen in de witte was?

Stap 1: wasgoed sorteren op kleur

Dit kun je doen door 3 stapels te maken: Bonte was: gekleurd wasgoed. Witte was: wit, crème, heel lichtblauw of lichtgrijs wasgoed. Donkere was: zwart, grijs of donkerblauw wasgoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdek.miele.nl

Hoeveel graden was je witte was?

Niet alleen is het belangrijk om uw witte wasgoed schoon te maken met de juiste wasmiddelen. Het is net zo belangrijk om uw witte t-shirts op de juiste temperatuur te wassen. Het is goed om de t-shirts op een vrij lage temperatuur te wassen. Een temperatuur tussen de 30 graden en de 60 graden wordt meestal aangeraden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hemdvoorhem.nl

Actief Zorg - Instructievideo de was doen

40 related questions found

Wat is het beste wasprogramma?

Voor de normale was kun je het beste het eco-programma gebruiken. Daarmee krijg je normaal vervuilde was goed schoon met minder energie. Het energielabel is gebaseerd op het eco-programma. Was die niet zo vuil is kan je op 30 graden wassen, dat is veel energiezuiniger dan 60 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Kun je ondergoed op 30 graden wassen?

Als je er zeker van wil zijn dat jouw onderbroeken helemaal hygiënisch schoon worden, kun je ervoor kiezen om ze één keer per maand op 60 graden te wassen. De rest van de tijd is op 30 graden voldoende. Dat is goed voor de stof en zo draag je met het wassen van je onderbroeken ook nog iets bij voor het milieu.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jojojeans.nl

Kan een spijkerbroek bij witte was?

Je kunt gerust alle spijkerbroeken in één wasbeurt wassen, ongeacht de kleur (behalve wit, die doe je bij de witte was).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Welke was mag bij elkaar?

Kledingstukken die in de machine mogen sorteer je eerst per kleur. Houd lichte en donkere kleuren goed gescheiden. Felle, warme kleuren zoals paars, rood, oranje en zelfs geel mag je samen wassen. Groen kan bij blauw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zininmeer.be

Welke was kan niet bij elkaar?

Bonte was en witte was kun je beter niet bij elkaar doen.

Witte kleding kan namelijk de kleuren van de bonte was overnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Wat was je op fijne was?

Programma voor fijne was

Met het wasprogramma voor de fijne was kan je stoffen zoals acryl, viscose en gemengde stoffen wassen. Deze milde wasbeurt krijgt dergelijke stoffen bij normale vervuiling geheel schoon. De fijne was wordt gedaan op een maximale temperatuur van 40°C, deze staat dan ook standaard ingesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aeg.be

Waarom witte was op 60 graden?

60 graden: witgoed weer helemaal wit

Deze temperatuur geeft je de zekerheid dat dit wasgoed hygiënisch schoon uit de machine komt. Ook sportsokken of wit ondergoed was je op 60° C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zininmeer.be

Hoe heet moet je ondergoed wassen?

Over het algemeen geldt: Koud water: zijde en wol. 30 of 40 graden: fel gekleurd ondergoed of met elastische banden en materialen zoals modal, viscose, tencel, bamboe, polyester, polyamide, elastan, nylon en acryl. 60 graden: katoen ondergoed of ondergoed met rem- of menstruatiesporen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleanipedia.com

Is soda goed voor de witte was?

Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. Ideaal bij verkleurde of doorgelopen witte was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op girav.nl

Welke soda voor witte was?

Baking Soda dringt diep in de stof door waardoor vlekken verdwijnen. Het is dan ook een perfect middel om je grauwe was weer wit te krijgen. Baking Soda zorgt er ook nog eens voor dat vieze luchtjes worden geneutraliseerd. Een win-win situatie dus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alkhamodes.nl

Welk wasmiddel wast het witst?

Klok feliciteert Albert Heijn met de nummer 1-positie beste wasmiddel voor de witte was. Hun waspoeder voor de witte was kwam als beste uit de test.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klok-eco.nl

Kan je ondergoed en handdoeken samen wassen?

Handdoeken en ondergoed samen wassen

Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet. Of handdoeken en ondergoed dan samen gewassen worden, of je doet het ondergoed bij je andere kleren, dat maakt dan niet zoveel uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vetex.nl

Wat valt er onder donkere was?

Donkere was is alle kleding die zwart, donkerblauw, donkerbruin, donkerpaars, bordeaux- of wijnrood, donkergrijs of donkergroen is. Alle donker gekleurde kleding mag bij elkaar gewassen worden. Donkere was wassen doe je door de was in de wasmachine te doen en deze te laten draaien op het synthetica wasprogramma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Wat kun je samen met spijkerbroeken wassen?

Het beste is een mild wasmiddel of kleurwasmiddel. Deze bevatten meestal geen bleekmiddel, zodat de kleuren mooi blijven. Bovendien worden de vezels beschermd als je wast met een fijnwasmiddel of een kleurwasmiddel, wat vooral belangrijk is voor stretch jeans. Gebruik geen wasverzachter!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newbasic.nl

Hoe was je je beddengoed?

Beddengoed wassen doe je in de wasmachine op 40 of 60 graden. Gebruik het katoenprogramma en een beetje wasmiddel. 40 graden is beter voor gekleurde lakens, witte lakens mogen op 60 graden gewassen worden. Hang lakens uit, stop ze niet in de droger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Wat kun je op 40 graden wassen?

De meeste fijne was, zoals wol en zijde, heeft dit symbool en kleding van kwetsbare viscose en polyester. Een tobbe met 40 is het symbool waaruit je kunt opmaken dat je het kledingstuk op 40 graden mag wassen in de wasmachine. Dit vind je op de meeste kleding van katoen en witte kledingstukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Welke was op welk programma?

Vrijwel alle wasautomaten hebben een programma voor katoen (20 tot 95°C), synthetisch (40°C) fijne was (30°C), wolwas (30- 40°C) en extra spoelen of extra water. De machine doet in dat geval een extra spoelgang om grof vuil of restjes wasmiddel te verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kieskeurig.nl

Kun je handdoeken op 40 graden wassen?

Tip 7: Was niet op een hoge temperatuur

In de meeste gevallen worden je handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aeg.nl

Waarom verkleuren mijn onderbroeken?

Brenda: “Het zijn eigenlijk afscheidingsvlekken. Omdat de afscheiding zuur is krijg je er vlekken van in je ondergoed. Deze afscheiding is nodig om een natuurlijke beschermingslaag te maken. Het is net als bijvoorbeeld speeksel of snot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op npo3.nl

Kan je bh's op 40 graden wassen?

Kies een speciaal wasprogramma dat geschikt is voor het wassen van een bh en let op de wasvoorschriften. Was altijd met koud water, nooit warmer dan 30 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op esterella.nl