Wat doet de politie met een gestolen telefoon?

De politie maakt na je een aangifte een proces-verbaal op, wat je nodig hebt als je eventueel een claim indient bij een verzekeraar. Ook als je niet verzekerd bent, doe je er goed aan om aangifte te doen. De kans is misschien klein, maar misschien vindt de politie je telefoon terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mr-online.nl

Wat kunnen dieven met een gestolen telefoon?

Zo kan een gestolen mobiele telefoon direct worden verkocht op marktplaats voor een mooie prijs. Daarnaast kiezen sommige dieven ervoor om de telefoon uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te verkopen. Dat maakt de telefoon meteen onherkenbaar, terwijl criminelen er wel geld aan verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gestolenobjectenregister.nl

Wat doet de politie met een IMEI nummer?

De politie heeft Imei nodig om een sms-bombardement af te vuren op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de gsm op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan de politie een gestolen telefoon traceren?

De Zoek mijn-functie werd ontwikkeld als antwoord op de vraag hoe een gestolen telefoon teruggevonden kan worden. Deze apps en functies werken voor zowel iPhones als Androids, en ze zijn toegankelijk vanaf elk apparaat als u uw gebruikersnaam en wachtwoord kent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avg.com

Wat doet de politie met aangifte diefstal?

Ook als je niet verzekerd bent, is het zinvol om aangifte te doen, want met jouw aangifte kan de politie een onderzoek starten naar de diefstal. In jouw aangifte staat nuttige informatie over de gestolen spullen en de omstandigheden. Zonder deze informatie kan de politie moeilijk een onderzoek starten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Telefoon gestolen: wat moet je doen? | Slim & Veilig Online

24 related questions found

Doet de politie altijd iets met aangifte?

Wanneer en hoe kan ik aangifte doen bij de politie? Van ernstige misdrijven moet u aangifte doen bij de politie. Bij andere strafbare feiten bepaalt u zelf of u aangifte doet. Bent u slachtoffer van een klachtdelict, dan kan de verdachte alleen vervolgd worden als u aangifte doet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Wat gebeurt er na aangifte van diefstal?

Na uw aangifte gaan we onderzoek doen. We laten u weten hoe het gaat met het onderzoek. Soms doen we dat persoonlijk. In andere gevallen sturen wij u een brief of kunt u het zelf opzoeken op uw persoonlijke pagina op politie.nl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan politie meekijken op je telefoon?

Kan politie je telefoon aftappen? Ja, de politie heeft deze bevoegdheid, maar moet hiertoe wel toestemming hebben gekregen van de rechter-commissaris. Daarnaast moet het gaan om een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van 4 jaar of meer, en moet het ter bescherming zijn van de rechtsorde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-strafrechtadvocaat.nl

Kan de politie je telefoon traceren zonder simkaart?

Zonder simkaart wordt het IMEI nummer echt niet doorgegeven. Het antwoord op de vraag is dus echt nee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Welke telefoon is niet te traceren?

De Nokia 8210 stamt uit 1999, heeft geen WiFi, Bluetooth of near field-verbinding, waardoor niemand je kan volgen. Wel zit er infrarood op, waardoor je vliegensvlug al je contacten over kan zetten naar een ander toestel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vice.com

Is een IMEI-nummer te traceren?

Het opsporen van een telefoon aan de hand van een IMEI-nummer is op dit moment nog niet mogelijk. Wel zijn er diverse anti-diefstal apps die je kunt installeren om je toestel te traceren of instellingen op je toestel. Vergeet tevens niet om je toestel tijdig te blokkeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op t-mobile.nl

Is je IMEI-nummer gekoppeld aan je SIM?

Meer informatie over IMEI 1 en IMEI 2

Als je 2 IMEI-nummers hebt, is IMEI 1 meestal gekoppeld aan de eerste simkaart die je instelt op je telefoon. Neem contact op met je mobiele provider om dit te bevestigen. Als je een Pixel 3a of hoger hebt, kun je 2 simkaarten gebruiken: 1 fysieke simkaart en 1 e-simkaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Hoe lang duurt inbeslagname telefoon?

Een uur geen smartphone is een kriem. Wat te denken van een inbeslagname waarbij het niet ongebruikelijk is dat de (abonnements)smartphone 6 tot 8 weken weg is!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vangesseladvocaten.nl

Wat kunnen dieven met gestolen iPhone?

De dief heeft toegang tot het iPhone-controlecentrum als het niet als verloren is gemarkeerd, en via het controlecentrum kunt u foto's en video's maken en wifi inschakelen, zoals het openen van sloten of het sluiten van huiscamera's, u bespioneren en zelfs een gemakkelijke inbraak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iphoneislam.com

Wat moet je doen als je smartphone gestolen is?

Wat te doen bij diefstal van uw GSM ?
  1. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.
  2. Vraag uw provider om uw SIM kaart te blokkeren.
  3. Vraag uw provider uw GSM toestel te blokkeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.be

Wat stelen dieven het meest?

Juwelen blijven het meest gestolen bezit. Deze trend neemt toe. Tussen 2009 en 2015 is hun aanwezigheid in de buit van inbrekers gestegen van 37% tot 54%. Laat ze dus niet liggen en houd ze uit het zicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verisure.be

Kan politie IMEI traceren?

Mocht iemand een gebruikte smartphone willen kopen met dat IMEI-nummer, dan is duidelijk dat het om jouw gestolen telefoon gaat. Op deze manier kan de politie via het IMEI-nummer de gestolen telefoon traceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpn.com

Kan iemand mijn locatie traceren via telefoon?

Alleen als die persoon in het bezit is van een smartphone. Bij een vaste telefoonverbinding en bij een eenvoudig mobiel toestel is dit onmogelijk. Het kan NIET, als je geen toegang hebt tot de telefoon die je wil traceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kan politie simkaart traceren?

Tegelijkertijd zijn er ook privacyrisico's. Wie verbonden is met een mobiel netwerk, kan namelijk via zijn simkaart gevolgd worden – door politie of criminele organisatie. Dat kan met behulp van een nepzendmast. Het werkt ongeveer zo: je simkaart zoekt automatisch verbinding met de dichtstbijzijnde zendmast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voxweb.nl

Kan politie verwijderde WhatsApp berichten lezen?

Ook de berichten van WhatsApp, de meest gebruikte app om berichten te sturen, zijn versleuteld. De politie kan niet zomaar meelezen, zelfs eigenaar Facebook zelf kan dat niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Kan politie WhatsApp aftappen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Kan politie WhatsApp traceren?

Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet. Er is geen wettelijke aftapbaarheidsverplichting voor de apps, bovendien is er praktisch gezien niet eens een ingang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe lang duurt een onderzoek politie?

De politie mag u maximaal negen uur vasthouden voor bij voorlopige hechtenisfeiten en maximaal zes uur bij niet voorlopige hechtenisfeiten. Dit onderzoek kan bestaan uit verhoren, het afnemen van vingerafdrukken of het achterhalen van uw identiteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat kun je doen als de politie niks doet?

Wilt u aangifte doen, maar wil de politie niet meewerken? Dat is erg vervelend. De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen. Als u vindt dat de politie niet meewerkt bij uw aangifte, kunt bij de politie zelf een klacht indienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleombudsman.nl

Wat gebeurt er als je aangifte hebt gedaan?

Door aangifte te doen laat je de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Ook heb je meer kans op schadevergoeding als je aangifte doet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl