Wat gaat er allemaal duurder worden in 2023?

Per 1 juli 2023 gaat onder meer de accijns op benzine, diesel en LPG omhoog en worden telefoonabonnementen duurder. Business Insider behandelt 12 financiële veranderingen die je portemonnee raken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Wat wordt duurder vanaf juli 2023?

Vul de tank van je auto vóór zaterdag, want dan schiet de brandstofprijs omhoog. Het kabinet verandert op 1 juli 2023 de accijnskorting op benzine, diesel en lpg. Een jaar geleden betaalden we met 2,50 euro per liter benzine de absolute recordprijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoreview.nl

Welke producten worden volgend jaar duurder?

Producten die het afgelopen jaar het hardst in prijs stegen, zijn olie (32 procent), toiletpapier (31 procent), hondenvoer in blik (31 procent) en spaghetti (29 procent). Maar niet alles is duurder geworden: voor toiletreinigers, vloeibare toiletzeep en batterijen betaal je juist minder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenvandaag.avrotros.nl

Hoeveel zijn de prijzen gestegen in 2023?

Een inflatie van 5,2 procent in april 2023 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 5,2 procent hoger zijn dan in april 2022. De inflatie van 5,2 procent in april komt dus niet bovenop de inflatie van 4,4 procent in maart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Wat wordt duurder 1 juli?

De huren van sociale huurwoningen en bijvoorbeeld studentenkamers mogen per 1 juli met maximaal 3,1 procent omhoog. Die verhoging geldt voor een maandelijkse huur van 300 euro of hoger. Is de huur lager, dan mag er maximaal 25 euro meer worden gerekend. Voor hogere inkomens kan de huurverhoging hoger uitpakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom je boodschappen nog steeds duurder worden • Z zoekt uit

28 related questions found

Wat veranderd in juli 2023?

Vanaf 1 juli 2023 gaan het minimumloon en uitkeringen omhoog. Verhuurders kunnen de huur verhogen. U moet betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic. En de belasting op brandstof gaat weer omhoog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat verandert er in juli?

Per zaterdag 1 juli verandert in Nederland het een en ander. Brandstof wordt duurder, evenals de kosten voor televisie en internet. Ook zet de overheid stappen op weg naar een schoner klimaat. De belangrijkste veranderingen op een rij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Welke boodschappen worden heel duur?

Welke producten het duurst? Als u in de winkel rondloopt zult u bij veel producten zien dat deze duurder zijn geworden. Maar producten met zonnebloemolie, granen, zuivel en vlees kosten het meest. Ook leer, cosmetica en producten waarin plastic zit stijgen flink in prijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxmeldpunt.nl

Welk product is het duurst geworden?

Als je de huidige prijzen vergelijkt met september 2021 is de stijging zelfs 31 procent. Producten die het afgelopen jaar het hardst in prijs stegen, zijn olie (32 procent), toiletpapier (31 procent), hondenvoer in blik (31 procent) en spaghetti (29 procent).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op monumentocruzdeltercermilenio.cl

Wat zijn de duurste boodschappen?

Plantaardige olie staat aan de top van de lijst: de prijzen hiervan stegen als gevolg van grote tekorten in de wereld met maar liefst 51,5 procent. Ook boter en margarine drukken flink op de kassabon met stijgingen van rond de 25 procent. Die producten worden op de voet gevolgd door koffie en kaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wnl.tv

Wat is op dit moment de goedkoopste supermarkt?

Supermarktketen Dirk is de goedkoopste. Consumenten betalen hier gemiddeld 11 procent minder dan het gemiddelde van alle supermarkten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is de duurste supermarkt?

Wat is duurder plus of Albert Heijn? Met een boodschappenmand ter waarde van 36,74 euro is de supermarkt veruit de duurste van de tien ketens. Gevolgd door Plus (€35,65) en Albert Heijn (€34,69). Bij de Vomar (€32,29) en Lidl (€ 32,01) is de consument voor deze dertien producten ruim 4 euro goedkoper uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cltlivre.com.br

Hoe kun je goedkoop boodschappen doen?

Tips voor iedereen die goedkoop boodschappen wil doen
 1. Ruil vlees in voor een ei of peulvruchten. ...
 2. Hele groente in plaats van voorgesneden groente. ...
 3. Groente uit de vriezer of een potje. ...
 4. Kijk in de onderste schappen. ...
 5. Vermijd snacks, snoep, frisdrank en alcohol. ...
 6. Maak een boodschappenlijstje. ...
 7. Let op aanbiedingen. ...
 8. Koop in bulk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op samengezond.nl

Wat gaat de benzine in 2023 kosten?

Vanaf 1 juli wordt de eerder doorgevoerde verlaging van de brandstofaccijns gehalveerd. Daarnaast zal er een inflatiecorrectie worden toegepast, wat resulteert in een stijging vanaf 1 juli 2023 van ongeveer 9,9 cent per liter diesel, 3,1 cent per liter propaan en 13,8 cent per liter benzine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op staveren.nl

Welke producten niet duurder?

Zo blijkt dat zwangerschapstests, condooms en 'andere mechanische voorbehoedsmiddelen' (zoals spiraaltjes) gemiddeld 3,2 procent goedkoper werden. Maar ook het beddengoed werd gemiddeld een klein beetje minder duur: 1,3 procent. Producten van papier werden 5,1 procent goedkoper ten opzichte van maart 2021.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is duurder in de supermarkt?

Duurder in de supermarkt: suiker, bloemkool en bruine bollen

De producten die het sterkst in prijs stegen waren suiker (plus 78 procent), bloemkool (plus 54 procent) en per zes verpakte bruine bollen (plus 43 procent).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Waarom is de Albert Heijn zo duur?

Een van de redenen (niet eerder genoemd) waarom Albert Heijn duurder is dan andere supermarkten is omdat het aanbod veel groter is dan in andere supermarkten. Met name A-merken vind je niet overal in andere supermarkten. Dat grotere aanbod van (veelal niet snel lopende) producten kost schapruimte en dus geld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.quora.com

Wat is de goedkoopste supermarkt 2023?

'Dirk goedkoopste supermarkt voor alledaagse producten' Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 09:21 Dirk van den Broek is de goedkoopste supermarkt voor alledaagse producten. Dat blijkt bij zes supermarktketens. Aldi kwam als duurste uit de bus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cltlivre.com.br

Wie is beter Aldi of Lidl?

Als je bij het boodschappen doen huismerken koopt, dan kun je het best naar Lidl. Daar zijn de prijzen namelijk het laagst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee is Lidl goedkoper dan Aldi, de andere bekende Duitse discounter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is de top 10 goedkoopste supermarkten?

De goedkoopste supermarkten op een rijtje
 • Dirk van den Broek.
 • Vomar.
 • Jumbo.
 • Dekamarkt.
 • Lidl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enqueteplein.nl

Wat veranderd per 1 juni?

Tussen juni en december 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo is de verkoop op afstand van sigaretten en sigaren verboden. Zieke AOW-werknemers krijgen loon minder lang doorbetaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kvk.nl

Hoe wordt de maand juli?

Juli start met Hollands zomerweer, vergelijkbaar met wat we deze laatste week van juni zien. De temperatuur ligt op een normaal niveau, met grofweg maxima van 20-25 graden. Daarmee is het heerlijk weer om buiten te zijn. Er zijn flinke zonnige perioden en die worden afgewisseld met stapelwolken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weeronline.nl