Wat gebeurd er als je een telefoonabonnement afsluit?

Als je telefoonabonnement met toestel afsluit, koop je een telefoon op afbetaling. Dit heeft invloed op je vaste lasten. Dat is belangrijk om te weten voor kredietaanbieders. Bijvoorbeeld als je een andere lening wilt afsluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkr.nl

Wat gebeurt er als je abonnement afloopt?

Nadat je contract afloopt wordt het namelijk stilzwijgend verlengd totdat je zelf actie onderneemt. Wel wordt het contract dan maandelijks opzegbaar. Een abonnement verlengen of overstappen is dus vrijwel altijd voordeliger dan het laten doorlopen na de afloopdatum.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwendnederland.nl

Waar moet je opletten als je een abonnement afsluit?

  • Allereerst is het goed om te kijken voor welke periode je een overeenkomst afsluit. ...
  • Soms staat in de overeenkomst dat je met je handtekening ook instemt met de algemene voorwaarden. ...
  • Kijk in de algemene voorwaarden vooral naar de opzegtermijn en hoe je het abonnement of lidmaatschap kunt beëindigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op das.nl

Wat gebeurt er als je je abonnement niet verlengd?

Als je niet verlengt of overstapt blijft je huidige abonnement doorlopen. Het kan zijn dat na de einddatum je maandelijkse kosten hoger worden, indien een tijdelijke korting van je provider komt te vervallen. Bovendien geven providers vaak korting als je klant bij ze wordt, of juist blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belsimpel.nl

Kan ik zomaar overstappen naar een andere provider?

Je hoeft niet tot de einddatum van je contract te wachten om te verlengen of over te stappen. Bij alle mobiele providers van 1- of 2-jarige abonnementen is dat 120 dagen of 4 maanden van te voren. Heb je een maandelijks opzegbaar abonnement? Dan kan je verlengen of overstappen met één maand opzegtermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Telefoonabonnement = schuld = minder hypotheek | NOS op 3

35 related questions found

Kan je 2 verschillende providers hebben?

Kan je dual sim met twee providers gebruiken? Jazeker, je hebt twee simkaarten en dus twee aparte telefoonnummers in je smartphone zitten. Dat betekent dat je twee (bijvoorbeeld sim only) abonnementen bij verschillende providers kan afsluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op androidplanet.nl

Hoe lang moet je bij een provider blijven?

Uw aanbieder mag u niet meer dan 2 jaar aan het abonnement vasthouden. Een abonnement van 2 jaar mag wel. Maar de aanbieder moet een goede reden hebben om u zo lang vast te houden. Een korting kan bijvoorbeeld een goede reden zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Wat gebeurt er na 2 jaar abonnement?

Een abonnement voor internet, telefoon of televisie sluit u meestal af voor 1 of 2 jaar. Zegt u dit abonnement niet op na afloop van deze periode? Dan wordt uw abonnement door de aanbieder automatisch (stilzwijgend) omgezet naar een contract van onbepaalde tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat gebeurt er als je je abonnement niet verlengt tele2?

Mijn abonnement loopt af, maar ik wil nog niet verlengen. Wat gebeurt er dan? Je abonnement loopt gewoon door en alles blijft werken zoals je gewend bent. Als je een abonnement hebt met telefoon die is afbetaald, dan worden alleen nog de abonnementskosten in rekening gebracht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele2.nl

Kan je een jaar abonnement opzeggen?

Abonnement met einddatum

Sprak u een vaste periode af voor uw abonnement, bijvoorbeeld 6 maanden of 1 jaar? Dan kunt u in deze periode meestal niet opzeggen. Kijk in uw contract en de algemene voorwaarden welke regels voor u gelden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Wat is een abonnement afsluiten?

Een abonnement is een overeenkomst tussen een leverancier van een bepaald product of dienst en een afnemer daarvan, de abonnee. Een bepaald product of dienst wordt periodiek geleverd, vaak in ruil voor betaling door de abonnee. In het openbaar vervoer wordt een abonnement ook wel een propositie genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe werkt een abonnement?

Bij een abonnement ga je een contract aan met een provider. Je betaalt elke maand een bepaald bedrag. Daarvoor krijg je 1 of meer bundels met belminuten, sms'jes en MB's. Meestal duurt zo'n contract 1 of 2 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoe zie ik mijn abonnement?

Uw aankopen, reserveringen en abonnementen bekijken
  1. Open op je Android-telefoon of -tablet de app Instellingen Google. Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Betalingen en abonnementen.
  3. Tik op Aankopen beheren, Abonnementen beheren of Reserveringen beheren.
  4. Selecteer een item om meer informatie te bekijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Waarom is verlengen duurder dan een nieuw abonnement?

Het kan inderdaad zijn dat je als nieuwe klant een welkomstaanbieding krijgt, die het mogelijk verklaart. Bij een verlenging is dat niet aan de orde. Voor een toestel betaal je overigens altijd dezelfde kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.kpn.com

Wat is het voordeel van abonnement verlengen?

Het grootste voordeel is misschien wel dat je al veel eerder gebruik kan maken van je nieuwe telefoon, terwijl je oude contract nog doorloopt. Handig als je echt al toe bent aan een nieuwe telefoon. Goed om te weten, is dat de einddatum van je contract niet verandert en je geen dubbele kosten betaalt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keuze.nl

Hoe lang loopt mijn mobiele abonnement nog?

De einddatum van je abonnement vind je in het contract dat je van je provider hebt ontvangen. Mocht je deze niet meer terug kunnen vinden, bekijk dan een van je maandelijkse facturen. Nog steeds niet gevonden? Log dan in op de site of app van de provider.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op simonly.nl

Kan je een mobiel abonnement opzeggen?

U kunt uw telefoonabonnement online opzeggen of door telefonisch contact op te nemen met uw provider. Dit kan per provider verschillen. Let hierbij ook op de opzegtermijn (vaak één maand) en de contractduur om een afkoopsom te voorkomen. In principe hoeft u nooit zelf uw telefoonabonnement op te zeggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Waarom mobiel abonnement verlengen?

Met het verlengen van je mobiele telefoonabonnement kun je gewoon je nummer behouden en betaal je geen aansluitkosten. Vaak kun je je abonnement al vanaf 4 maanden voor je huidige contract afloopt verlengen bij je provider.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Hoe lang van te voren abonnement opzeggen Tele2?

Wanneer je je abonnement wil opzeggen kun je dit gemakkelijk doen via je Tele2-omgeving, via de chat of telefonisch. Wij hanteren altijd wel één maand opzegtermijn, dat betekent dat je jouw abonnement nog een maand kan blijven gebruiken voordat deze van ons netwerk wordt afgehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.tele2.nl

Kan je provider zien wat je doet?

Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Hoe snel van provider veranderen?

Eén werkdag. Na je bezoek aan de winkel of de website van je nieuwe operator of vóór de afgesproken datum van de nummeroverdracht, kijkt de nieuwe operator met de oude operator na of alles technisch in orde is om het nummer over te zetten. Na de technische validering duurt de nummeroverdracht hoogstens één werkdag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bipt.be

Hoe lang duurt abonnement overzetten?

Gemiddeld duurt de administratieve afhandeling 10 werkdagen, vanaf de aanvraag tot het moment dat het nummer is overgezet. Omdat nummerbehoud eigenlijk altijd gekoppeld is aan een overstap van bijvoorbeeld een internetcontract is er meestal sprake van een maand, vanwege de 'opzegtermijn'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bellen.com

Welke provider heeft de minste problemen?

Uit het onderzoek komt naar voren dat KPN glasvezel het beste presteert met de minste storingen. Gevolgd door DSL internet van Budget Alles in 1 en kabel internet van Delta. Het is opvallend dat de prijsvechter Budget Alles in 1 aanzienlijk minder storingen heeft dan de grote namen zoals Ziggo en T-Mobile.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Kan je 2 nummers op 1 telefoon?

Er zijn tegenwoordig veel dual sim smartphones te koop. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten in je smartphone kunnen. Zo heb je 2 verschillende telefoonnummers in een smartphone, bijvoorbeeld één voor privé en één voor je werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Wat te doen bij veranderen van provider?

Bel naar je nieuwe operator en geef het gsm- of vaste nummer in kwestie, de formule waarop je wilt overstappen en de naam van je huidige operator door. Zo kun je je huidige telefoonnummer behouden en je abonnement bij je oude operator laten stopzetten door je nieuwe operator.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op test-aankoop.be