Wat gebeurt er als je op een onverzekerde scooter rijd?

De boete die geriskeerd wordt bij onverzekerd rijden kan oplopen tot wel € 370,-. Het is echter niet verplicht om uw scooter te verzekeren als u hem laat schorsen. Dit betekent dat u bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) moet melden dat u niet met de scooter de openbare weg op gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mr-online.nl

Hoe lang mag je onverzekerd rijden scooter?

Het is belangrijk dat uw scooter binnen 28 dagen na de tenaamstelling is verzekerd. Is dat niet het geval, dan loopt u het risico op een flinke boete van de RDW of politie. Het gaat dan niet om een paar tientjes, maar om minimaal € 420.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inshared.nl

Wat is de boete voor onverzekerd rijden scooter?

De boete voor een niet verzekerde bromfiets bedraagt € 439,00 (per 01-01-2021). Deze bedragen zijn inclusief €9,- administratiekosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alpina.nl

Is je scooter verzekerd als iemand anders erop rijdt?

Wanneer u een brommerverzekering afsluit, is deze verzekering gekoppeld aan de brommer en niet aan uzelf. Dit betekent dus dat uw brommer nog steeds verzekerd is wanneer iemand anders erop rijdt. Uiteraard moet de bestuurder wel bevoegd zijn om te rijden en dus beschikken over een rijbewijs of een brommercertificaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brommerverzekering.nl

Wat gebeurt er als je wordt aangehouden zonder rijbewijs op een scooter?

Als je zonder rijbewijs op een bromfiets (scooter) rijdt, krijg je een boete. Je hebt namelijk een AM-rijbewijs nodig. Word je betrapt door de politie, dan moet je een boete betalen en mag dan niet meer verder rijden op je bromfiets.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Scooter rijder rijdt zonder rijbewijs rond en wordt gepakt door de politie - Wegmisbruikers

26 related questions found

Kan je een strafblad krijgen voor rijden zonder rijbewijs op scooter?

Rijden zonder rijbewijs scooter strafblad

U krijgt mogelijk niet direct een boete wanneer u wordt aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. U moet er echter wel rekening mee houden dat dit strafbare feit wel geregistreerd wordt in uw strafblad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ingevorderd-rijbewijs.nl

Wat gebeurd er als je gepakt door politie zonder kenteken op scooter?

Risico's rijden zonder kenteken

Als u gepakt wordt krijgt u een boete van €140,-. Ook wanneer de kentekenplaat beschadigd of slecht leesbaar is riskeert u een boete, namelijk €90,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brommerverzekering.nl

Is mijn zoon verzekerd als hij op mijn scooter rijdt?

De scooterverzekering blijft geldig, ook wanneer je kind op de scooter rijdt. Het is wel belangrijk om de naam van het kind op te geven als bestuurder van de scooter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Wat als mijn kind op mijn scooter rijdt?

Ja, uw kind mag op uw bromfiets rijden. Er zijn dan wel extra regels van toepassing. Op de schade is dan een aanvullend eigen risico van € 500 van toepassing. Dit bedrag komt bovenop het standaard eigen risico van € 200.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enra.nl

Is mijn scooter verzekerd als ik hem uitleen?

Ben ik wel verzekerd op een andermans brommer? De brommerverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. U mag dus iemand anders op de brommer laten rijden, maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alpina.nl

Wat voor straf krijg je voor scooter stelen?

Diefstal wordt gezien als een zwaar delict: een misdrijf (en geen overtreding). De maximumstraf is dan ook niet mild: er kan maximaal vier jaar gevangenisstraf opgelegd worden of een geldboete van de vierde categorie (zo'n 20.000 euro). De rechter heeft bij diefstal ook de mogelijkheid om een taakstraf op te leggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetrecht.nl

Kan je scooter rijden zonder rijbewijs?

U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe controleert de RDW je verzekering?

De RDW controleert dagelijks of voertuigen aan de keurings-of verzekeringsplicht voldoen. Dat gebeurt door een registervergelijking. Daarbij worden de keurings- en de verzekeringsgegevens met het kentekenregister vergeleken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rdw.nl

Hoe vaak mag je gepakt worden zonder rijbewijs?

Een eerste overtreding wordt met een geldboete afgedaan. Bij een tweede overtreding wordt de verdachte gedagvaard voor de Kantonrechter en wordt er een geldboete en 1 week hechtenis voorwaardelijk geëist. Bij een derde overtreding vordert de officier van justitie een hechtenis van twee weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocaatverkeersrecht.nl

Kan je onverzekerd rijden?

Je mag niet rijden in een onverzekerde auto. Onverzekerd rijden is namelijk strafbaar. Of je nu wilt rijden in een nieuwe auto die je nog moet verzekeren of al een auto hebt, rijden zonder verzekering is illegaal. Dat mag dus ook niet tijdelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Is het verplicht om je scooter te verzekeren?

Wanneer moet je een scooter verzekeren? Vanaf het moment dat een scooter op jouw naam staat is een scooterverzekering verplicht. Zelfs als je de scooter niet actief gebruikt en het voertuig in jouw schuur staat moet de scooter WA verzekerd zijn. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzekeringen.hema.nl

Hoe oud mag een kind achterop de scooter?

Kinderen jonger dan 8 jaar moeten op een fiets, snorfiets, brommer of scooter een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug, handen en voeten. Bijvoorbeeld een kinderstoeltje. Kinderen achterop een brommer, snorfiets of scooter moeten ook een goedgekeurde helm dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je 2 scooters op je naam verzekeren?

Een scooterverzekering op een andere naam afsluiten kan eigenlijk niet. Daar is alleen 1 uitzonder op. Woont u samen met uw partner? Dan kan die uw scooter ook verzekeren, zelfs al staat het kenteken op uw naam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inshared.nl

Kan je een scooter op je naam zetten als je 14 bent?

Wat u eerst moet weten

U bent minimaal 18 jaar oud (16 jaar als u een brommer wilt overschrijven). U woont in Nederland en bent bij de gemeente ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). U moet het kenteken zelf op uw naam laten overschrijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rdw.nl

Kan je je scooter verzekeren op je ouders naam?

scooterverzekering op ouders naam

Staat het kenteken op naam van het kind dan moet het kind zelf de verzekering afsluiten. Staat het kenteken op naam van de ouder dan kan deze de scooter verzekeren. Wel moet bij de aanvraag van de verzekering worden aangegeven dat de zoon of dochter de afwijkende bestuurder is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzekeringen.hema.nl

Kan ik mijn scooter uit de verzekering halen?

Als je jouw bromfietsverzekering wilt laten opschorten, moet je eerst het kenteken van jouw scooter laten schorsen. Dit kun je eenvoudig doen via de website van de RDW. Als je jouw verzekering stopzet zonder je bromfiets te schorsen, kun je een boete krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe lang duurt het voordat je scooter verzekerd is?

Je bromfiets is direct verzekerd als je deze online afsluit. Wanneer je jouw bromfiets telefonisch verzekert, ontvang je eerst een voorlopige dekking van 14 dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe duur is rollerbank boete?

Overschrijding van de max.

t/m 10 km/u: €60 + Wok status. 11 t/m 15 km/u: €120 + Wok status. Meer dan 15 km/u: €250 + Wok status.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deboscooters.nl

Wie krijgt de boete 3 man op scooter?

Het is gevaarlijk om met meer dan 2 personen op een scooter te rijden. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook het overige verkeer in gevaar. Je kunt hier dan ook een bekeuring voor krijgen. De officier van justitie bepaalt de boete.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe hoog mag je je scooter opvoeren?

Ja, het is strafbaar als je scooter harder kan dan 45 kilometer per uur, ook al houd je je verder aan de juiste snelheid. Het opvoeren van een scooter is dus verboden. Je kunt er een boete voor krijgen en in het ergste geval neemt de politie zelfs je rijbewijs in beslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl