Wat is beter wortelkanaalbehandeling of implantaat?

Hoewel implantaten een mogelijke oplossing zijn voor ontbrekende tanden, zijn ze niet beter dan de wortelkanaalvullingen die in natuurlijke tanden geplaatst worden. Implantaten hebben vaak zelfs meer vervolgonderhoud nodig en brengen extra kosten met zich mee om hun voortbestaan te verzekeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medicalfacts.nl

Wat is het alternatief voor een wortelkanaalbehandeling?

Wat gebeurt er als ik geen wortelkanaalbehandeling laat uitvoeren? Als de pulpa eenmaal ontstoken is, zal deze niet meer genezen. Het alternatief van een wortelkanaalbehandeling is het uitvoeren van een wortelpuntoperatie of het trekken van de tand of kies. In sommige gevallen is dit de beste oplossing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volledigmondzorg.nl

Hoe lang gaat je eigen tand mee na een wortelkanaalbehandeling?

Hoe lang gaat de behandelde tand of kies mee? Door middel van een goede verzorging kan behandeld tand of kies levenslang meegaan. Aangezien tandbederf altijd kan optreden, zijn een goede mondhygiëne en regelmatige controles van wezenlijk belang om verdere problemen te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bestdent.nl

Wat is de levensduur van een implantaat?

Een implantaat kan tientallen jaren meegaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op implantologiegrave.nl

Wat is pijnlijker wortelkanaalbehandeling of trekken?

Bovendien duurt de genezing van een getrokken tand langer en is deze vaak pijnlijker dan de genezing van een wortelkanaalbehandeling, en het trekken van de tand betekent nog meer tandheelkundige ingrepen en genezingstijd om de tand later te vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl

ROOT CANAL VS DENTAL IMPLANT

38 related questions found

Wat gebeurt er als je geen wortelkanaalbehandeling doet?

Een wortelkanaalontsteking gaat niet vanzelf over. Ook een pijnstiller of ontstekingsremmers hebben geen effect. Als het weefsel eenmaal ontstoken is zal het niet meer genezen. Als u geen wortelkanaalbehandeling uitvoert dan sterft het tandweefsel af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degebitskliniek.nl

Kun je een wortelkanaalbehandeling uitstellen?

Veel mensen zien erg op tegen een wortelkanaalbehandeling. Maar wanneer je de behandeling uitstelt of negeert, wordt het alleen maar erger en kan er zelfs een abces in je kaak ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgoostplein.nl

Wat mag niet na implantaat?

Het is niet toegestaan in deze eerste twee weken te roken en alcohol te gebruiken (zie ook bijsluiter antibiotica). Van de tweede tot de negende week wordt geadviseerd ook niet te roken, omdat dan de kans op verlies van een implantaat dramatisch toeneemt (tot 35% kans op verlies van een implantaat!).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgdogterom.nl

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk omdat deze plaatsvindt onder plaatselijke verdoving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgcentrumtakenhofplein.nl

Wat kost een implantaat bij de tandarts?

Het zetten van een implantaat kost ongeveer €1000,-. Daarna kan je op het implantaat een kroon laten zetten. De kosten voor een kroon op implantaat zijn circa €1000,-. De tandarts-implantoog kan voor u een plan met kostenbegroting maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgcentrumtakenhofplein.nl

Kan je 2 keer aan dezelfde kies wortelkanaalbehandeling?

De tandarts kan er ook voor kiezen om de behandeling in twee keer te doen als de wortelkanalen moeilijk toegankelijk zijn, hij de kanalen niet goed droog krijgt of er een actieve ontsteking is rond de wortelpunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pricewise.nl

Waarom moet een wortelkanaalbehandeling in twee keer?

Vaak bestaat de wortelkanaalbehandeling uit twee sessies. De eerste behandeling is erop gericht om u snel van uw pijn af te helpen door de ontstoken pulpa te verwijderen. U krijgt daarna een noodvulling. De tweede behandeling is dan om uw tand of kies te vullen en in zijn geheel af te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsenpraktijklaren.nl

Wat is goedkoper kies trekken of wortelkanaalbehandeling?

Voordeel van het trekken van een tand of kies is dat deze behandeling snel is uitgevoerd. De kosten hiervoor vallen ook lager uit dan bij een wortelkanaalbehandeling. Nadeel is dat er een gat ontstaat, dit moet gevuld worden middels een kroon met implantaat, een brug of op een andere manier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsmondain.nl

Is een implantaat noodzakelijk?

Een implantaat zorgt voor verbetering van de anatomische contouren, functie en orale gezondheid. Het plaatsen van implantaten is een operatieve ingreep waarbij vaak ook botvermeerdering nodig is. Bij elke patiënt moet dus overwogen worden of de keuze van een implantaat op zijn plaats is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dentalinfo.nl

Kun je wortelkanaalbehandeling voorkomen?

Een wortelkanaalbehandeling voorkomen

Een wortelkanaalbehandeling is vrijwel altijd noodzakelijk wanneer je last hebt van tandbederf. Dit is zo veel mogelijk te voorkomen door een goede mondhygiëne en door je gebit regelmatig te laten controleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studentist.nl

Hoeveel kost een wortelkanaalbehandeling in totaal?

Zoals reeds vermeld, kunnen de kosten van een wortelkanaalbehandeling heel variërend zijn. Maar denk zeker aan een bedrag rond de 300/400 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mzzd.nl

Waarom is een implantaat zo duur?

Tevens vereist de behandeling extra steriliteit (operatiejassen, doeken etc.) en wordt er meer personeel ingezet rondom de behandeling. Daarnaast heeft de implantoloog vele aanvullende en dure opleidingen gedaan, waardoor het uurtarief bij deze behandelingen hoger ligt dan bijvoorbeeld een vulling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op implantologiedrenthe.nl

Kan een implantaat altijd?

De kans van slagen van een implantaatbehandeling is zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Het komt slechts een enkele keer voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondmedicentrum.nl

Wat kan er mis gaan bij implantaat?

Zeldzame complicaties die kunnen optreden tijdens of na de behandeling zijn: Het ontstaan van een kleine opening van de mondholte naar de neusbijholte; Beschadiging van een zenuw als gevolg van de verdoving, trekken tand/kies of implanteren; Lokale infectie van de wond of het bot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op implantologiedrenthe.nl

Waarom geen koffie na implantaat?

Eet niet zolang de verdoving nog niet is uitgewerkt om verslikken of bijten op de tong of lip te voorkomen. Prikkelende stoffen: Deze stoffen kunnen complicaties veroorzaken. Daarom is het raadzaam, de eerste drie dagen na de ingreep alcohol, nicotine, koffie, zwarte thee en verse melkproducten te mijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orfeokliniek.nl

Kan elke tandarts implantaat zetten?

Er moet voldoende bot aanwezig zijn om de implantaten te kunnen plaatsen. Sommige patiënten hebben te weinig bot, bijvoorbeeld wanneer er al lange tijd een tand ontbreekt en de kaak al is geslonken, en dan kan botopbouw noodzakelijk zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dentalclinics.nl

Kan een tandarts een implantaat zetten?

Voor het plaatsen van een implantaat krijgt u een plaatselijke verdoving in het tandvlees. De tandarts maakt het tandvlees los op de plek waar het implantaat moet komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Waarom zoveel pijn na wortelkanaalbehandeling?

Doordat er in de kies of tand is 'gerommeld', kunt u na de wortelkanaalbehandeling napijn krijgen. Ook kan in het behandelde gebied een zwelling ontstaan. De wat zeurende napijn duurt meestal slechts enkele dagen, maar kan soms ook wat langer duren. Het kan ook zo zijn dat napijn pas optreedt bij het kauwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tcaltman.nl

Waarom is een wortelkanaalbehandeling zo duur?

Kosten wortelkanaalbehandeling

De kosten zijn onder andere afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de behandeling en het aantal kanalen van een kies. Daarnaast kan het voorkomen dat er een stift tijdens de behandeling of een kroon na de behandeling geplaatst moet worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op detandenmolen.nl

Kan een tand die ontzenuwd is nog pijn doen?

Vaak is er sprake van pijn als reactie op de behandeling. Het is goed om de patiënt na de kanaalbehandeling uit te leggen dat het ontstoken weefsel niet weggehaald is (alleen de oorzaak): de wond is nog pijnlijk maar kan nu genezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dentalinfo.nl