Wat is de beste gevlochten lijn?

De populairste en best zinkende gevlochten lijn van dit moment is de Korda Sub Braid. Korda Sub Braid is verkrijgbaar in diverse treksterktes en op klossen van 450 meter en 1200 meter. Deze lijn is extreem populair omdat de lijn goed zinkt en behoorlijk slijtvast is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op detacklebox.nl

Welke gevlochten lijn meerval?

De gevlochten meerval onderlijnen bestaan dus uit gevlochten vezels, dit zijn kevlar en/of dyneema vezels. De dikte van deze onderlijnen is veelal groot 1,0 tot wel 1,5 mm. De reden is heel simpel, de bek van een meerval te vergelijken met een rasp.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fishinn.nl

Hoe dik moet mijn gevlochten lijn zijn?

Een dikte van 14/00 – 16/00 is dan een goede keuze. De vissers die voor een zwaardere visserij gaan, bijvoorbeeld met groot kunstaas of doodaas, doen er goed aan een nog wat dikkere lijn te gebruiken. Hier is 18/00 of meer echt niet vreemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Wat is de sterkste vislijn?

De Super Elite T1 van TRABUCCO is één van de sterkste nylon die je op de markt kan vinden. Deze lijn kan je al terugvinden in zeer lage diktes met enorm hoge trekkrachten. De ideale lijn voor het vissen met de vaste hengel op voorn, brasem of karper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetlozevissertje.be

Wat is beter nylon of gevlochten lijn?

Een gevlochten lijn heeft als grote voordeel dat deze veel sterker is dan een nylon lijn waardoor je met een dunnere diameter kunt vissen. Bovendien heeft een gevlochten lijn geen rek, waardoor je aanbeten veel beter kunt voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tackleshop.nl

VIS TV How to - Wanneer kies je welke gevlochten lijn

37 related questions found

Hoe lang gaat gevlochten lijn mee?

Een gevlochten vislijn zoals onze braided line gaat namelijk jaren mee. Wel controleer ik mijn gevlochten visdraad op beschadigingen en waar nodig vervang ik een aantal van de eerste meters. Deze beschadigingen kunnen echt ook op één bepaalde plek zijn. Veelal veroorzaakt door mosselen of iets scherps op de bodem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carpwhisperer.com

Waarom gevlochten lijn verboden?

Het materiaal waar gevlochten vislijn van gemaakt is kan vocht opnemen. Hierdoor wordt de lijn zwaarder. Niet alleen wordt het werpen lastiger, er kunnen ook schimmels op de lijn ontstaan wanneer je de molen niet goed laat drogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportloaded.nl

Welke kleur vislijn is het beste?

Gevlochten vislijn is er in diverse soorten en maten. Sommige vissers gebruiken deze lijn in een felle kleur (geel, oranje) omdat ze de lijn zo beter kunnen zien. De meeste vissers kiezen echter voor een (mos)groene gevlochten vislijn omdat deze het beste opgaat in de onderwateromgeving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Hoeveel kg lijn snoek?

Dan heb je altijd kans dat je een snoek haakt. Dan is het vaak toch handig om een stalen onderlijn te kiezen. Omdat je kunstaas voor baars en roofblei vaak wat kleiner is volstaan een onderlijn van een centimeter of 25 en hij hoeft ook niet te dik te zijn. Een trekkracht van 6 a 9 kilogram is dan meer dan voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Welke dikte gevlochten lijn voor zeevissen?

Op het strand kun je ook goed uit de voeten met gevlochten lijn, dikte 12-15 honderste is genoeg. Denk wel aan een voorslag van 45-60 honderdste en van zeker 2x je hengellengte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zeevisland.com

Welke voorslag op gevlochten lijn?

Wij adviseren om een gevlochten hoofdlijn altijd te combineren met een 'nylon' voorslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op detacklebox.nl

Welke gevlochten lijn voor Doodaas?

In de regel geldt dat je minimaal met 30/00 gevlochten lijn of 20/00 gevlochten lijn moet vissen in een obstakelvrij water. Zijn er veel obstakels en mosselbanken in het water, is het zinvol te kiezen voor 35/00 nylon of 25/00 gevlochten lijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tacklexl.nl

Is een voorslag nodig?

Strikt genomen is een voorslag als je met 0,30mm of 0,35mm nylon hoofdlijn vist vanaf het strand zonder obstakels op de bodem niet perse nodig. Maar als je een klein beetje gevorderd raakt zal je waarschijnlijk toch wel met wat dunnere lijn dan 0,30mm willen vissen, en dan is een voorslag toch echt van belang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wvanderniet.nl

Welke gevlochten lijn roofvis?

TIP: de beste gevlochten vislijn voor snoekvissen

Een dunne lijn werkt prima. Bij voorkeur niet meer dan 0.10mm. De Berkley X9 Braid is perfect voor snoek en snoekbaarzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hengelwijzer.nl

Is een meerval sterk?

Meerval visspullen

Deze vissen zijn enorm sterk en je hengel daadwerkelijk dubbel laten klappen in je handen, dit betekend dat er vaak een behoorlijk prijskaartje aan de uitrusting hangt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikvis.nl

Welke draad voor snoekbaars?

Bij het vissen op snoekbaars wordt vaak voor een fluorocarbon leader gekozen, in diktes van 22/00 tot 35/00. Dit materiaal heeft als voordeel dat het schuurbestendig is en onder water vrijwel onzichtbaar. Met een zogenaamde 'Albrightknoop' kun je de hoofdlijn en de fluorocarbon onderlijn met elkaar verbinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op roofmeister.nl

Hoe vang je het snelst een snoek?

In ondiep water vang je vaak het beste als je met drijvende pluggen of spinners gaat snoeken. In dieper water werken diep duikende pluggen, zinkende pluggen maar ook shads het beste. De kleur die je kiest om mee te snoek vissen kan bepalend zijn voor succes. Natuurlijke kleuren werken vaak goed in helder viswater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Kan een snoek 2 meter worden?

De grootste snoek werd op basis van een reconstructie van botfragementen, gevangen in de 4de of 5de eeuw na Chr. in de rivier de Velika. De lengte werd bepaald op 1,82 meter. Als maximum-lengte voor de snoek speculeren de onderzoekers over een lengte van 1,90 tot 2 meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportvisserijnederland.nl

Hoe weet je of er snoek zit?

Zeker als het water kouder is en de aasvis wegtrekt van het grote water, volgen de snoeken maar wat graag de aasvis naar dit soort plekken. Zijsloten, vaarten, baaien, eigenlijk alles wat vast zit aan het grote water zijn goede plekken. Zeker als hier wat planten groeien, of misschien zelfs tussen huizen in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op roofmeister.nl

Welke lijndikte voor witvis?

-Voor de vaste hengel op witvis raden wij een nylon lijn aan tussen de 0.08 tot 0.16mm. De gekozen dikte is altijd afhankelijk van de gebruikte hengel. - Ga je specifiek met de vaste hengel op jacht naar karper, dan kies je een nylon lijn tussen de 0.18 tot 0.26mm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvfishing.nl

Welke kleur kan een karper goed zien?

Het oog van de karper lijkt op die van mensen, deze bestaat namelijk ook uit staafjes en kegels. Door de kegels kan de karper bij voldoende licht uitstekend kleuren zien, waaronder ook rood.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op karperidee.nl

Hoe spoel je gevlochten lijn op?

Wil je gevlochten lijn opspoelen en heeft je spoel geen rubberen ring waar de lijn zich op vast kan zetten, spoel dan dus altijd eerst een meter of 10 nylon lijn op. Knoop daar de gevlochten lijn aan vast en spoel vervolgens de lijn verder op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tackleshop.nl

Welke kleur gevlochten lijn voor Snoek?

Een baars of voorn kleur en een felle (FireTiger) kleur zijn vaak voldoende. Een goede keuze zou bijvoorbeeld kunnen zijn, 2 spinners, een 2 chatterbaits en een 2 kleine spinnerbaits.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lureparts.nl

Waarom fluorocarbon lijn?

Fluorcarbon heeft een hele lage lichtbrekingsindex net als het omringende water. Hierdoor is de lijn heel moeilijk te zien voor de vis. Dit is een heel groot voordeel voor bijvoorbeeld schuwe karpers, maar ook visuele jagers zoals snoeken, baars en forel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportvisgigant.nl

Welke gevlochten lijn voor forel?

We adviseren een trekkracht van minstens 2.5 KG t/m 6 KG. Om je een idee te geven welk diameter je moet kiezen adviseren wij een diameter van 0.06 t/m 0.12mm gevlochten lijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvfishing.nl