Wat is de boete bij te late keuring?

APK-keuring te laat? Als jouw voertuig niet op tijd is gekeurd mag het niet meer op de openbare weg komen en riskeert u een boete. De boete is € 130,- voor alle voertuigen, zowel trekkende als getrokken voertuigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op evofenedex.nl

Hoe lang mag een auto over de keuringsdatum zijn?

Volgens dat artikel mag het voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan (je mag er dus niet mee rijden!), zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoeveel dagen mag je te laat zijn met APK?

Is de APK datum verlopen? U mag wettelijk gezien niet autorijden zonder APK. Ongeacht of de APK 1 dag te laat is of de APK keuring 3 dagen te laat is. U mag wel tot maximaal twee maanden na het verlopen van de APK uw auto stilstaand op de openbare weg laten staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Hoelang kan je rijden zonder keuring?

Het rijden zonder geldig keuringsbewijs kan leiden tot een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en/of een geldboete van 80 tot 80.000 euro. Als u meerdere keren betrapt wordt op het rijden zonder geldig keuringsbewijs, kan de straf oplopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op winston.be

Hoe snel boete na verlopen APK?

Laat je APK niet verlopen. Laat jij je auto niet op tijd keuren, dan kun je automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) krijgen. Meestal gebeurt dat na een maand. Daarna heb je 2 maanden de tijd om de APK te regelen voordat je een nieuwe boete krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ohra.nl

GOCA - 5 risico's indien te laat bij de autokeuring

43 related questions found

Wat gebeurt er als je te laat bent met APK-keuring?

APK-keuring te laat? Als jouw voertuig niet op tijd is gekeurd mag het niet meer op de openbare weg komen en riskeert u een boete. De boete is € 130,- voor alle voertuigen, zowel trekkende als getrokken voertuigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op evofenedex.nl

Is een auto zonder APK verzekerd?

Een verlopen APK verzekering is niet gegarandeerd. Je loopt dan de kans om bij een ongeval dat door jou is veroorzaakt aansprakelijk te worden gesteld. Een verlopen APK en verzekering gaan dus niet samen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allianzdirect.nl

Wat als je rijdt zonder keuringsbewijs?

Welke straffen op die laatste twee inbreuken staan, moet nog blijken. Rij je vandaag zonder verzekering of keuringsbewijs rond, moet je in principe voor de politierechter verschijnen, waar je boetes tot maar liefst 80.000 euro riskeert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Wat na rode kaart keuring?

Het voertuig mag niet meer op de openbare weg rijden behalve zonder passagiers en enkel om de kortste weg af te leggen tussen het keuringscentrum en de woonplaats van de klant of de werkplaats van de hersteller en omgekeerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mobilite-mobiliteit.brussels

Wat gebeurt er als je auto niet APK gekeurd is?

Hoe lang mag je rijden met een verlopen APK? Als je 2 maanden na het verstrijken van je APK-datum je auto nog steeds niet hebt laten keuren, krijg je automatisch een boete van de RDW. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen. Zet na elke APK afspraak even een reminder in je agenda voor de volgende verplichte keuring.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op auto.nl

Hoe vaak boete na verlopen APK?

Twee maanden na het verlopen van de APK-termijn oftewel APK-vervaldatum is het wachten op een geldboete. In 2015, 2016, 2017 en 2018 was de hoogte van de bekeuring nog 130 euro als je auto te laat was gekeurd. In 2019 was dit al 140 euro; in 2020 149 euro en in 2021 150 euro (exclusief 9 euro administratiekosten).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkopeautoverzekering.nl

Hoe controleert RDW op APK?

De RDW controleert dagelijks of voertuigen aan de keurings-of verzekeringsplicht voldoen. Dat gebeurt door een registervergelijking. Daarbij worden de keurings- en de verzekeringsgegevens met het kentekenregister vergeleken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rdw.nl

Kan ik uitstel krijgen voor APK?

Om boetes te voorkomen, is het mogelijk de APK-verplichting tijdelijk stop te zetten. Dit heet schorsen. (Hiermee zet u ook de verzekeringsplicht stop). Als u uw voertuig bij de RDW laat schorsen, dan hoeft dit niet meer APK-goedgekeurd te zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rdw.nl

Wat kost een APK keuring in 2023?

Kosten APK: diesel-, benzine- en elektrische auto

Houd rekening met een bedrag tussen de 20 en 50 euro voor het APK keuren van een benzineauto. Voor een dieselauto is dit bedrag maximaal 70 euro. De prijs voor een APK van een elektrische auto ligt tussen de 20 en 65 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Kan je uitstel krijgen voor autokeuring?

Uitstel van keuring kan niet verleend worden. Het voertuig kan later voorgereden worden voor periodieke keuring maar uiteraard mag het - na de uiterste geldigheidsdatum van het keuringsbewijs - niet aangewend worden voor gebruik op de openbare weg (uitzondering: van en naar de garage en autokeuring in lege toestand).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoveiligheid.be

Wat zijn de kosten van een APK keuring?

Er geldt geen vaste prijs voor een APK keuring. Een APK kan deel uitmaken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. De prijzen voor zo'n aparte keuring lopen uiteen van € 19 tot € 63. Sommige garages rekenen extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat verandert er op 1 mei 2023 autokeuring?

Dit verandert op 1 mei: geen cash meer op de trein en nieuwe regels autokeuring. Vanaf 1 mei 2023 zal je aan boord van de trein enkel nog elektronisch kunnen betalen, maak je minder kans op een herkeuring voor jouw auto en zullen meer mensen recht hebben op een fietsvergoeding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Waar kunnen ze een auto op afkeuren?

Onderdelen APK
  • Verkeersveiligheid. Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu. Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.
  • Registratie. Kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is een herkeuring gratis?

Aangezien een herkeuring van de APK een volledig nieuwe keuring is, betaalt u voor een herkeuring gewoon weer (dezelfde) kosten. Sommige garages bieden echter een gratis herkeuring aan als u de reparaties bij hen laat uitvoeren. Vaak moet deze herkeuring dan binnen twee weken plaatsvinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alpina.nl

Hoeveel vroeger mag je naar de keuring?

U kan uw voertuig tot 2 maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs ter keuring kan voorrijden, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. U mag uw voertuig voorrijden in een keuringsstation naar keuze; een eventuele herkeuring dient in hetzelfde keuringsstation te gebeuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op km.be

Wat mee te brengen naar de keuring?

De volgende documenten moet u zeker bij hebben als u naar de technische controle gaat:
  • uw gelijkvormigheidsattest;
  • uw inschrijvingsbewijs;
  • uw laatste keuringsbewijs;
  • de uitnodiging voor de technische controle;
  • uw groene kaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pv.be

Kan ik vroeger naar de keuring?

Laat u uw auto binnen 2 maanden voordat de APK vervalt, keuren? Dan wordt de oude vervaldatum met 1 of 2 jaar verlengd. Dit hangt af van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden. Als u uw auto eerder dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe vervaldatum.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe oud moet een auto zijn voor geen APK?

Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) schaft de verplichte periodieke keuring voor deze oldtimers af om de lasten voor de eigenaren van deze historische voertuigen te verlichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je onverzekerd rondrijden?

Je mag niet rijden in een onverzekerde auto. Onverzekerd rijden is namelijk strafbaar. Of je nu wilt rijden in een nieuwe auto die je nog moet verzekeren of al een auto hebt, rijden zonder verzekering is illegaal. Dat mag dus ook niet tijdelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Is bij een schorsing van auto de APK verplicht?

Moet uw motorrijtuig worden gekeurd tijdens een schorsing? Dan mag u op de dag van de keuring met het geschorste motorrijtuig naar de keuring rijden. Dat hoeft u niet aan ons door te geven en u hoeft die dag ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl