Wat is de BOVAG 40 punten check?

BOVAG 40-Puntencheck voor auto's & motoren
Kies dan voor een voertuig met de BOVAG 40-Puntencheck. Zo'n voertuig is op veertig essentiële punten gecontroleerd en goed bevonden door een BOVAG-vakman. Met de BOVAG 40-Puntencheck profiteer je van extra zekerheid bij het kopen van je auto of motor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op viabovag.nl

Wat valt er onder 12 maanden BOVAG garantie?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot 12 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Is een BOVAG garage betrouwbaar?

Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen die ieder jaar opnieuw gecontroleerd worden. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autokopen.nl

Wat valt er niet onder BOVAG garantie?

Uitzonderingen op de garantie zijn ruiten, radio, banden en accessoires. Onder BOVAG garantie vallen gebreken die gedurende de garantieperiode als gevolg van normaal gebruik ontstaan en gebreken die ten tijde van de koop niet waarneembaar waren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Is een BOVAG garage verplicht garantie te geven?

De bekendste universele garantie voor tweedehands auto's is waarschijnlijk de BOVAG Garantie. Autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten, kunnen deze garantie aanbieden op de occasions die ze verkopen. Ze zijn dit echter niet verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Het belang van goed onderhoud | BOVAG zoekt het uit

23 related questions found

Is BOVAG garantie 6 of 12 maanden?

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. Aanleiding is gewijzigde Europese wetgeving waardoor de zogenoemde 'wettelijke garantie' per 27 april 2022 van zes naar twaalf maanden is gegaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijn.bovag.nl

Wie betaalt BOVAG garantie?

BOVAG Garantie wordt gegeven door het bedrijf waar u uw voertuig heeft gekocht. En in principe zal deze verkoper de garantiewerkzaamheden ook zelf moeten kunnen uitvoeren. In de regel kunt u alleen in overleg met de verkoper de reparatie bij een ander laten uitvoeren op kosten van de verkoper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Is BOVAG garantie hetzelfde als wettelijke garantie?

Wettelijke garantie kan en mag u niet uitsluiten, want die is wettelijk vastgelegd en geldt dus altijd. BOVAG Garantie op gebruikte fietsen, caravans, motoren en scooters mag u boven een bepaald bedrag niet uitsluiten: Caravan: €3.500,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijn.bovag.nl

Is een accu BOVAG garantie?

De verkoper is verantwoordelijk voor het geleverde product en feitelijk is de auto met een defecte accu afgeleverd. En ook onder de noemer van Bovag garantie heeft u recht op een deugdelijke accu. Ga er gerust mee terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Is een autobedrijf verplicht garantie te geven?

De meeste tweedehands auto's worden verkocht zonder garantie. Wat veel autohandelaren vergeten is dat consumenten geen afstand kunnen doen van wettelijke garantie (non-conformiteit). Dus ook als een consument een auto zonder garantie heeft gekocht heeft de consument altijd recht op de wettelijke garantie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtdoor.nl

Wat is het voordeel van een BOVAG garage?

BOVAG biedt vier belangrijke voordelen. U kunt BOVAG Garantie krijgen op uw aankoop en vaak ook het onderhoud en de reparatie van uw voertuig, kampeermiddel of aanhanger. BOVAG-leden kiezen bovendien voor duidelijke taal: geen techneutentaal en kleine lettertjes, maar heldere adviezen en afspraken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Hoe weet ik of een garage betrouwbaar is?

Doe navraag in uw omgeving

Altijd slim: een rondje googelen en kijken wat de garages die u op het oog heeft voor reviews hebben. Nog beter is om bij vrienden, familieleden en bekenden te vragen of ze tevreden zijn over hun autogarage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inshared.nl

Waar staat de afkorting BOVAG voor?

BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders) werd op 6 mei 1930 in Utrecht opgericht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat valt niet onder garantie?

Wel kunnen we aangeven wat niet onder de garantie valt: Schade veroorzaakt door drukken, stoten, water, verkleuring, algemene slijtage, rolslijtage en dergelijke schade hoort te onstaan als je het product gebruikt. Het valt dan ook niet onder de garantie. Minder bekende, algemene zaken kunnen verschillen per product.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warentuin.nl

Hoe belangrijk is BOVAG?

Meer zekerheid met BOVAG voor tweedehands auto's

Met een BOVAG-garantie hebben kopers van tweedehands auto's en extra zekerheid achter de arm. De garages en dealers die bij de BOVAG aangesloten zijn, bieden ook vaak een BOVAG-garantie aan. Deze garantie dekt ook verborgen defecten voor een duur van twaalf maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blaakautomotive.nl

Wat kost een BOVAG garantie?

De BOVAG garantie auto zit inbegrepen voor alle BOVAG garages. Je kan dan bij een ander BOVAG bedrijf terecht als je de keuze krijgt om dichterbij huis naar een garage te gaan voor een eventuele reparatie. Je kan online vinden welke autobedrijven BOVAG zijn aangesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wettelijkegarantie.nl

Hoelang moet een accu meegaan?

Een accu gaat zo'n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat kost BOVAG Pechhulp?

U wordt direct geholpen, 24 uur per dag, 7dagen per week, ook voor uw eigen deur. Uw auto wordt ter plekke gerepareerd of vervoerd naar uw eigen BOVAG-autobedrijf. En u krijgt twee dagen lang vervangend vervoer. U maakt al gebruik van BOVAG Pechhulp vanaf € 5,60 per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Heb ik recht op vervangend vervoer bij BOVAG garantie?

Als uw auto via een BOVAG autobedrijf gerepareerd wordt, krijgt u vervangend vervoer gedurende de reparatieperiode (maximaal 5 dagen, maximaal € 35,- per dag). Wanneer uw auto niet via een BOVAG autobedrijf wordt gerepareerd, heeft u geen recht op vergoeding voor vervangend vervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovagautoverzekering.nl

Wat mag je verwachten van garantie?

De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is 12 maanden garantie verplicht?

Sinds april van dit jaar (2022) is de wettelijke garantie verlengd van 6 naar 12 maanden. De wettelijke garantie is in het leven geroepen zodat jij, wanneer je een auto koopt, er vanuit mag gaan dat je normaal en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Wanneer dit niet kan, spreken we ook wel van non-conformiteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaartland.nl

Hoe lang BOVAG garantie op reparatie?

Laat je jouw auto repareren bij een BOVAG-bedrijf dan krijg je standaard 6 maanden reparatiegarantie. De garantie geldt voor elke reparatie die de BOVAG-vakman heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovag.nl

Is vervangend vervoer verplicht?

Als de consument langer dan 72 uur niet over het geleaste voertuig in Nederland kan beschikken, dan moet de leasemaatschappij - in ieder geval na deze termijn - vervangend vervoer beschikbaar te stellen. De consument blijft in deze periode het termijnbedrag verschuldigd en hij daarom heeft hij recht op mobiliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keurmerkprivatelease.nl

Is BOVAG een verzekering?

De BOVAG Autoverzekering is de beste verzekering voor uw auto. Neem bijvoorbeeld de aanschafwaarderegeling. Wordt uw auto gestolen of total loss verklaard, dan ontvangt u niet de dagwaarde, maar wordt de aanschafprijs van uw auto vergoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bovagautoverzekering.nl

Wat is de wettelijke garantie op een tweedehands auto?

Sinds April 2022 is de wettelijke garantie verlengd van 6 naar 12 maanden. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf van een auto, maar op elke koopovereenkomst die je als consument sluit. Deze garantie is niet uit te sluiten. Je hoeft hiervoor niet expliciet te tekenen of te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op das.nl