Wat is de frame maat?

De framemaat van een fiets is de hoogte van het frame van je fiets (in centimeters). Deze hoogte meten we vanaf het hart van de trapas, tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op batavus.nl

Hoe bepaal je de frame maat?

Ga met uw rug tegen de muur staan met uw voeten 20 centimeter uit elkaar; Meet de afstand vanaf uw kruis tot aan de grond dit is uw binnenbeenlengte; Deze lengte in centimeters maal 0,66 is voor u de juiste framehoogte; Zit u exact tussen twee framehoogtes in dan kiest u bij een stadsfiets voor de hoge framemaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ronaldschot.nl

Is frame maat belangrijk?

Het is belangrijk om een fiets met de voor jou passende framemaat aan te schaffen. Het voorkomt zadelpijn, knieklachten, rugpijn of schouderpijn. Vervolgens is het belangrijk zadel en stuur goed af te stellen. Als het zadel te hoog staat ga je heen en weer schuiven, staat het te laag dan belast je de knieën teveel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsersbond.nl

Wat is een 28 inch fiets?

In de maattabel staat ook de 28 inch fiets, dit is de inchmaat van volwassen fietsen. Dat betekent dat een kind vanaf 150 cm meestal op een volwassen fiets past. Volwassen fietsen zijn er ook in verschillende hoogtes. De maat wordt hier bepaald door het aantal centimeters dat de zitbuis lang is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 12gobiking.nl

Hoeveel cm fiets bij lengte?

Meet je binnenbeenlengte door op blote voeten en met je benen zo'n 15 cm uit elkaar te gaan staan. Meet vervolgens de afstand in centimeters tussen de grond en kruishoogte en vermenigvuldig dit met 0.68 met als resultaat de bijbehorende framemaat. Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bike.nl

Zo BEREKEN je de JUISTE FRAMEMAAT Racefiets/Gravelfiets! | Fietshouding #1

30 related questions found

Hoe groot is een 29 inch fiets?

Wie eenmaal op een 29er met lichte wielen heeft gereden wil niets anders meer! 29 inch is 622mm. Dezelfde velgmaat als een hybride fiets of een stadsfiets, maar door de volumineuze banden komt de totale diameter op 29 inch. Vandaar de naam "29er".

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsenwinkel.nl

Hoe meet je de maat van een fietswiel?

De maat van de fietsband bepalen

De maat van de fietsband vind je op de zijkant van de band. Soms staan er meerdere maten op de band, in dat geval is het slim om de ETRTO maat te zoeken. Deze herken je aan twee cijfers, dan een streepje, en dan drie cijfers (dus bijvoorbeeld 28-622).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internet-bikes.com

Hoeveel inch is een volwassen damesfiets?

Volwassen fietsen hebben standaard een wielmaat van 28 inch. De maat van de fiets wordt bepaald aan de hand van de framemaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsuniek.nl

Hoe weet je of een fiets te klein is?

Wat je als eerste kan doen is een kijkje nemen naar de zadelhoogte. Vaak staat het zadel dan ook op zijn hoogste punt, tot wanneer deze niet meer hoger kan worden gezet. Kijk daarnaast ook naar de voeten en knieën wanneer de kleine, of beter gezegd de steeds grotere, aan het fietsen is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bikeflip.nl

Hoe ver moet zadelpen in frame?

Voor een goede pasvorm van de zadelpen in het frame moet deze exact dezelfde buitendiameter hebben als je oude model. De diameter kun je meestal, evenals de lengte van de pen, aflezen aan het onderste uiteinde van de zadelpen. Hier is dan bijvoorbeeld 27,2 mm en 350 mm lengte op de zadelbuis ingegraveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op contec-parts.com

Welke frame kiezen?

De juiste framemaat van een fiets kunt u handmatig berekenen, meet hiervoor uw binnenbeenlengte, vanaf de grond tot kruishoogte, en vermenigvuldig dit met 0,68. Gaat het om een fiets met een verende zadelpen, dan kunt u beter een kleinere maat nemen, omdat zo'n zadelpen de fiets met ca. 4 cm verhoogt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op matrabike.nl

Welke maat fiets 183 cm?

55 cm voor lichaamslengte 170-181. 56 cm voor lichaamslengte 172-183. 57 cm voor lichaamslengte 174-185.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsenopfietsen.nl