Wat is een goede vette zalf?

U kunt beter een vette crème gebruiken, zoals vaseline lanettecrème of vaseline cetomacrogolcrème. Ook de lanettezalf en cetomacrogolzalf werken goed bij een erg droge huid. De crèmes en zalven houden de huid soepel en voorkomen verdere uitdroging van de huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is een vette zalf?

De vette crèmes/vetcrèmes werken (sterk) hydraterend, beschermend en verzachtend op de aangedane huid en zijn geschikt voor een droge tot zéér droge huid (afh. van hoeveelheid vaseline).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmacotherapeutischkompas.nl

Welke vette crème voor droge huid?

Verzachtende en beschermende crème en zalf

Als de huid niet al te droog is, kunt u lanettecrème of cetomacrogolcrème gebruiken. De vaseline crème en vaselinezalf werken echter beter, vooral als de huid erg droog is. Ook wordt soms verkoelende en beschermende zalf gebruikt, zoals koelzalf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Welke vette zalf bij eczeem?

Vette zalf (zeer droog eczeem): cetomacrogol-/lanettezalf FNA. paraffine/vaseline zalf FNA.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmacotherapeutischkompas.nl

Wat is het beste voor een droge huid?

De beste behandeling bij een droge huid is jezelf insmeren met een zalf of vette crème. Een verzachtende en beschermende zalf is heel fijn voor je huid, bijvoorbeeld cetomacrogolzalf. Smeer vooral je schenen, dijen en bovenarmen goed in. Op die plekken is je huid vaak het droogst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artsenzorg.nl

De zin en onzin van skincare

44 related questions found

Is Nivea goed voor droge huid?

NIVEA helpt je graag bij het tegengaan van een droge huid. Met onze tips zorg je ervoor dat jouw huid weer heerlijk zacht aanvoelt: Gebruik een hydraterende douchegel: een hydraterende douchegel houdt de vochtbalans van je huid op peil en voorkomt uitdroging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nivea.nl

Is vaseline goed voor droge gezicht?

Vaseline is bedoeld om snel vocht aan te voeren, als je last hebt van een extreem droge huid. Mensen met acne, hebben vaak een wat vettere huid die minder snel vochtarm is. Dan is het dus niet nodig om vaseline te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dr-jetskeultee.nl

Is Sudocrem goed voor eczeem?

De antiseptische en verzachtende ingrediënten verzachten de vaak geïrriteerde, rode huid. Overigens kan Sudocrem op alles worden gebruikt, van een door de zon verbrande huid, brandwonden, acne, lichte brandwonden, zweren, droge huid en eczeem en doorligwonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op luxplus.nl

Wat is de beste zalf tegen eczeem?

Voorbeelden bij een droge huid zijn vaseline lanettecrème en vaseline cetomacrogolcrème. Voorbeelden bij een zeer droge huid zijn lanettezalf en cetomacrogolzalf. Bij nattend eczeem wordt juist een indrogende en verkoelende gel gebruikt, die de jeuk verlicht. Een voorbeeld is carbomeerwatergel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is de beste zalf tegen jeuk?

Verzachtende en beschermende crème en zalf

Voorbeelden bij een niet al te droge huid zijn lanettecrème en cetomacrogolcrème. Voorbeelden bij een erg droge huid zijn vaseline lanettecrème en vaseline cetomacrogolcrème. Ook verkoelende en beschermende zalven, zoals koelzalf, kunnen worden gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoe goed is Nivea creme?

Kortom: Nivea Crème is een vochtinbrengende, verzachtende crème die kan helpen bij huidirritaties èn insectenwerend kan zijn. Het werkt verkoelend bij een geïrriteerde huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast beschermt het ook de huidbarrière.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op curvacious.nl

Waar krijg je een vette huid van?

Te veel in de zon zitten. De zon droogt je huid uit, waardoor je huid meer talg aanmaakt (vetter wordt). Ingrediënten vermijden zoals alcohol, parfum, parabenen, tea tree, olie, shea butter en kokosolie. Te veel intensieve producten met werkzame ingrediënten tegelijk gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deonlinekliniek.nl

Hoe weet je of je een droge of vette huid hebt?

Een vette huid glanst en heeft grote, zichtbare poriën. Het tegenovergestelde van een droge huid is een vette huid. Deze maakt onder andere juist te veel talg aan, waardoor je last kunt krijgen van mee-eters, puistjes en acne.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eucerin.nl

Wat is beter zalf of crème?

Zalven werken beter dan crèmes of emulsies: er verdampt minder vocht en de opname van steroïden is beter. Gebruik van een zalf maakt steroïdsparende behandeling mogelijk. Noch de NHG-Standaard Eczeem noch Thuisarts.nl beschrijven een voorkeur voor vettere substanties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henw.org

Waar is vaseline Cetomacrogol goed voor?

Een verzachtende en beschermende crème is te gebruiken bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien. Ook schrijven artsen deze crème voor om andere, werkzame, medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat trekt beter in de huid zalf of crème?

Een zalf is dus gemaakt op basis van olie. Daarom zal een zalf bijna niet in de huid trekken, maar zal deze eerder op de huid blijven liggen. De actieve ingrediënten krijgen zo de kans om optimaal hun werk te doen. Omdat een crème meestal op waterbasis is gemaakt, trekt een crème makkelijker in de huid dan een zalf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op naifcare.com

Is vaseline goed voor eczeem?

De vaseline crèmes of zalven werken echter beter, bij een erg droge huid. Deze crèmes of zalven houden de huid soepel en voorkomen verdere uitdroging van de huid. Klachten als jeuk, schilfering, kloven en branderige plekken verminderen en andere klachten, zoals eczeem, verergeren minder snel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat kun je beter niet eten als je eczeem hebt?

Tarwe, koemelk, ei, citrusvruchten, bepaalde kruiden en varkensvlees zijn een paar voedingsmiddelen waar mensen overgevoelig voor kunnen zijn, zegt Reuzenaar. Deze producten kunnen eczeem verergeren. Dat betekent trouwens niet dat je er meteen allergisch voor bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Hoe ziet stress eczeem eruit?

Stress kan een eczeemtrigger zijn. Bij eczeem is de huid meestal droog en de plekken zijn naast droog en rood ook schilferig. In sommige gevallen zijn er ook bultjes of blaasjes te zien op de huid: Jeuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bepanthen.nl

Is zinkzalf en Sudocreme hetzelfde?

Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft. In Sudocrem zit zinkoxide daarom wordt het ook wel een zinkzalf genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degros.nl

Is zinkzalf goed tegen eczeem?

Zink heeft een indrogend effect. Zink helpt daarom goed bij eczeem dat opengekrabd is, licht bloedt of erg nattend is. Zodra de huid is hersteld is het advies om met zinkzalf te stoppen, omdat de huid door zinkzalf juist kans loopt om nog verder uit te drogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidarts.com

Wat is beter Bepanthen of Sudocrem?

Bepanthen werkt inderdaad beter bij echt wondjes en Sudocrem/zinkzalf houdt het droog, om wondjes te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op community.24baby.nl

Wat doet Sudocreme met je gezicht?

Sudocrem kan acnevlekjes genezen en de huid kalmeren. Dit komt door de antiseptische werking van de benzyl alcohol die in Sudocrem zit verwerkt. Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Wat is beter dan vaseline?

Heb je een droge huid en/of droge handen, maar gebruik je liever geen producten die vaseline bevatten, dan kun je mijn Bodycrème en Droge Handen crème gebruiken. Deze crèmes bevatten onder meer ureum en dat werkt vochtvasthoudend waardoor de huid langdurig gehydrateerd wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drleenarts.com

Waarom geen vaseline op gezicht?

Voor cosmetische doeleinden wordt deze olie geraffineerd en gezuiverd, maar het blijft aardolie! Minerale oliën zoals paraffine en vaseline leggen een onnatuurlijk vetlaagje op de huid waardoor de huid nagenoeg volledig wordt afgesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op careforskin.nl