Wat is het hooligan vak van Ajax?

VAK410 was de meest fanatieke supportersgroep in de Amsterdam ArenA. Deze groep ondersteunt Ajax op de Zuid-Europese en Argentijnse wijze, met veel gezang, spandoeken, fakkels en bandieries.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxinside.nl

Waar zit de harde kern van Ajax?

De F-Side zit op de vakken 125 t/m 129. In deze vakken zit de fanatieke aanhang. Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijn.ajax.nl

Welk vak is het uitvak van Ajax?

Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voetbalstadion.net

Wat is het sfeervak Ajax?

Wat ooit begon als een klein groepje eigenzinnige supporters op Noord, groeide uit tot een wereldwijd bekend sfeervak op Zuid. Vurige ultra's, met een eigen karakter. Vijftien jaar lang was Vak410 een begrip in binnen- en buitenland. Ook nu de fanatieke supportersgroep is opgeheven, zijn zij nog lang niet vergeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxlife.nl

Wie is de leider van de F-Side?

Gisteren werd bekend dat Ajaxhooligan Martin 'Polletje' van de Pol geliquideerd is. Polletje stond bekend als een belangrijke leider van de F-Side en had een aardige vinger in de pap binnen de club.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Ajax Amsterdam VS Feyenoord Rotterdam (veldslag beverwijk)

40 related questions found

Hoe noem je een Ajax fan?

Spelers en supporters van Ajax werden in het verleden al aangesproken als Joden. Supporters hebben dit als geuzennaam overgenomen. De herkomst van deze naam is onderwerp van discussie, omdat Ajax van oorsprong geen Joodse voetbalclub is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie is de capo van Ajax?

Capo Dani zorgt er voor dat het vak met fanatieke Ajaxsupporters constant de club vocaal ondersteunt. Op 15 mei 2011 stond hij boven in het hoekie, op VAK410. Je hoort zijn verhaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op art19.com

Waar zit Vak 410 Ajax?

VAK410 was de meest fanatieke supportersgroep in de Amsterdam ArenA. Deze groep ondersteunt Ajax op de Zuid-Europese en Argentijnse wijze, met veel gezang, spandoeken, fakkels en bandieries.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxinside.nl

Heeft Ajax schuld?

De langlopende verplichtingen bedragen in totaal € 191,5 miljoen en zijn met € 1,8 miljoen gedaald met name door een afname in de leaseverplichtingen onder IFRS 16. De kortlopende verplichtingen zijn gestegen naar € 89,9 miljoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajax.nl

Hoe heet Ajax vroeger?

Voorgeschiedenis (1893-1900)

3 vrienden, Han Dade, Carl Bruno Reeser en Floris Stempel, richtten in 1893 een voetbalclub op. Han Dade had een echte leren bal. In 1893 noemden de vrienden hun club Union, maar al na enkele maanden werd de naam veranderd in Footh-Ball Club Ajax (inclusief spelfout).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de F in F-Side?

betekenis & definitie. F-side - de fanatieke supporters van Ajax. Side is het Engelse woord voor ploeg, terwijl de F verwijst naar het vak in de tribune van het Amsterdamse stadion waarin deze supporters altijd staan. Alsjeblieft!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ensie.nl

Wat is er met Vak 410 gebeurd?

De spelers van Ajax worden volgend seizoen niet meer aangemoedigd door de supportersgroep Vak410. De fans zijn het niet eens met de door Ajax verplichte verhuizing en hebben besloten om te stoppen met Vak410. Delen: In een verklaring op de eigen website licht Vak410 het besluit toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vi.nl

Wat is er gebeurt met Vak 410?

Vak 410 stopt er na vijftien jaar mee. Het sfeervak uit de Arena zegt niet meer zichzelf te kunnen zijn. Ajax liet in april weten op de zuidkant in de Arena volgend jaar een staantribune in te willen met de leden van de F-Side en Vak 410. Een verhuizing die niet in goede aarde viel bij de leden van Vak 410.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op at5.nl

Heeft Ajax een Goaltune?

Wij hebben geen goaltune.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op twitter.com

Waar is Ajax bedacht?

Ajax is op 18 maart 1900 opgericht door een groepje jongens van de H.B.S. (de middelbare school) aan de Weteringsschans in Amsterdam. Door de geschiedenisles, waarin onder andere verteld werd over de Griekse mythologie zijn ze op de naam Ajax gekomen, want Ajax was een held in het Griekse verhaal van Troje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoeveel leden heeft de F-Side?

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxlife.nl

Hoeveel eigen vermogen heeft Ajax?

Het eigen vermogen steeg van een kleine tweehonderd miljoen naar 273 miljoen euro. De liquide middelen bedragen 41,5 miljoen euro. Ajax verwacht over het gehele boekjaar 2022/2023 een positief nettoresultaat vanwege de transferinkomsten en de inkomsten uit Europees voetbal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxinside.nl

Wat is de rijkste club van Nederland?

Ajax – 160 miljoen

Ook dit seizoen voert Ajax weer de ranglijst aan wat betreft de begrotingen in de Eredivisie. De Amsterdammers hanteren een strategie waarmee het enig risico neemt: er wordt 160 miljoen euro begroot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voetbalnieuws.nl

Wat is de rijkste club van de wereld?

Manchester City bleef in 2022 de rijkste voetbalclub ter wereld volgens de Deloitte Money League, die op 19 januari 2023 werd gepubliceerd. De door Abu Dhabi gesteunde Premier League-club zag zijn totale omzet stijgen van 571,1 miljoen pond in 2020/21 tot 619,1 miljoen pond in 2021/22.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voetbalzone.nl

Waar is Vak 012 in de Arena?

De roltrappen bevinden zich bij de verschillende ingangen: hoofdingang E en ingangen A, C, G, J en M. Uit hoeveel rijen bestaat de eerste ring? De eerste ring op de hoofdtribune bestaat uit de vakken 001 t/m 111, met ieder 19 rijen. De overige vakken, 012 t/m 129, op de eerste ring bestaan uit 29 rijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op johancruijffarena.nl

Waarom met de rug naar het veld?

Het is dit seizoen traditie geworden om plezier te hebben met een massale pogo. Dit komt keer neer op: het veld de rug toekeren, wachten tot de trommelaar zo ver is en dan lekker zingen en springen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxlife.nl

Waar zit Supportershome Ajax?

Het nieuwe supportershome ligt aan de zuidkant van het stadion, in de parkeergarage onder de Johan Cruijff Arena, tussen ingang H en M. In het pand kunnen zo'n 900 supporters terecht. Op woensdag 16 januari kunnen supporters voor het eerst een kijkje komen nemen en opent Marc Overmars het honk officieus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Hoe kom je in de F-Side?

Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen. Seizoenkaarthouders op de F-Side kunnen via de Ticketshop (Ajax.nl/tickets) losse kaarten bestellen voor Europese- en KNVB Bekerduels die in de Johan Cruijff ArenA.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijn.ajax.nl

Waarom heet de F-Side zo?

De naam F-Side is in Londen verzonnen. Een jongen van VAK F zag daar een graffiti-taf van een West Ham groep, met de naam 'Side' erin. De link tussen VAK F en Side was snel gelegd. Sindsdien gaat de groep als F-Side door het leven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxinside.nl

Wat bezit Ajax?

Het eigen vermogen van de club bedraagt nu 273,7 miljoen euro. In de eerste helft van het boekjaar 2021/2022 boekte Ajax namelijk slechts 2,5 miljoen euro winst. Een jaar later is er dus sprake van een toename van 73,5 miljoen euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajaxshowtime.com