Wat is mijn DISC kleur?

DISC model kleuren
Hoog scorend op Direct en Taakgerichtheid = Dominant (rood); Hoog scorend op Direct en Mensgericht = Invloed (geel); Hoog scorend op Indirect en Mensgericht = Stabiel (groen); Hoog scorend op Indirect en Taakgericht = Consciëntieus (blauw).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op imkopleidingen.nl

Welk DISC type ben ik?

De kleuren van de DISC test

De vier dimensies zijn verdeeld in de volgende vier kleuren. Dominant is vurig rood, invloed is stralend geel, stabiel is zacht groen en consciëntieus is helder blauw. Als je helder blauw bent ben je introvert, precies, voorzichtig en gedisciplineerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetalent.nl

Wat is mijn DISC?

Het DISC profiel geeft je voorkeuren weer in communicatie en gedrag. Het geeft je inzicht in wat je motiveert, in welke omgeving je floreert, hoe je prettig samenwerkt met anderen en wat je mogelijke valkuilen zijn. Dit is als het ware je motor, dat wat je in je hebt en hoe je jezelf ziet (zelfperceptie).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelforganisatiefabriek.nl

Welke kleur ben je als persoon?

'Vurig' rood staat voor het dominant temperament. 'Stralend' geel staat voor het interactief temperament. 'Zacht' groen staat voor het stabiel temperament. 'Helder' blauw staat voor het consciëntieus temperament.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patrickschriel.nl

Wat is jouw kleur?

In de DISC-persoonlijkheidstest zijn er vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Alle beslissingen die je neemt en alle keuzes die je maakt worden gevoed door drijfveren. Elke kleur is een soort verzameling van drijfveren. Drijfveren zijn iets anders dan gedrag: gedrag is wat je aan de buitenwereld laat zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op floorzorgt.nl

DISC persoonlijkheid types: wat zijn ze en hoe kun jij je voordeel er mee doen?

15 related questions found

Welke kleur doet wat met je?

Wat kunnen kleuren? Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij je op; van blijdschap tot onrust, van ontspanning tot enthousiasme. Daarnaast kan kleur informatie doorgeven, zonder dat daarbij woorden nodig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frappant.com

Welk gevoel hoort bij welke kleur?

Welke gevoelens roepen kleuren op?
 1. Blauw: vertrouwen en helderheid. Blauw associëren we met betrouwbaar, waarheid, helder, loyaal en effectief. ...
 2. Bruin: aards en gewichtig. ...
 3. Rood: warmte en kracht. ...
 4. Oranje: vrolijk en veilig. ...
 5. Geel: creatief en licht. ...
 6. Groen: natuur en gezond. ...
 7. Roze: liefde en zorg. ...
 8. Paars: kwaliteit en luxe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bentopresentaties.nl

Hoe vind ik mijn kleur?

Iedere auto heeft een eigen kleurcode. Deze kleurcodes zijn internationaal bepaald. Je kunt de code vinden in je onderhoudsboekje én op een VIN-sticker (voertuig identificatienummer) die op meerdere plekken in je auto is geplakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaneeks.nl

Wat is de kleur van mijn aura?

De betekenis van de aura kleuren

Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedrock.nl

Welke kleur maakt je aantrekkelijk?

Draag dan iets roods. Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in de European Journal of Social Psychology, blijkt namelijk dat mensen zich fysiek aantrekkelijker voelen als ze de kleur van de liefde dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedgevoel.be

Hoeveel kost een DISC Test?

De DISC is een uitermate effectieve tool die tijdens coachingstrajecten kan worden ingezet om u inzicht in uzelf en anderen te geven. De DISC Test is via internet afneembaar en kost slechts € 54,95 (inclusief 21%). De DISC levert u inzichten op die de investering meer dan waard maken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tripleimpact.nl

Hoe betrouwbaar is DISC?

- De theorie van DISC is van Moulton Marston en stamt uit zijn boek Emotions of Normal People uit 1928. Die theorie is nooit in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift terecht gekomen en is tot op de dag van vandaag op geen enkele manier aanvaard als een betrouwbare theorie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.linkedin.com

Wat kost een DISC profiel?

Wat kost een DISC profiel? Er zit een groot prijsverschil in het aanbod van DISC profielen. De prijzen voor eindgebruikers variëren tussen de 30 en 300 euro per profiel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patrickschriel.nl

Welke 4 hoofd DISC types zijn er?

Het DISC kleurenmodel onderscheidt 4 stijlen om te komen tot een persoonlijk DISC Profiel:
 • Daadkracht (rood)
 • Interactief (geel)
 • Stabiel (groen)
 • Consciëntieus (blauw)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelforganisatiefabriek.nl

Welk dier zou je zijn sollicitatie?

Kies het liefst een dier met kwaliteiten die overeenkomen met de functie waar u voor solliciteert. Deze vraag kan in alle variaties voorkomen, zoals welke boom, vrucht, vis of bekende Nederlander u zou willen zijn. Het antwoord is dan telkens in relatie tot uw kwaliteiten binnen uw werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werk.nl

Hoe lang duurt een disc test?

Maak de DISC Test. De test wordt aangeboden door 123test en duurt ongeveer 10 minuten om te maken. Je geeft per rijtje aan welke uitspraak het beste en het minst goed bij je past. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studiekeuzemaken.nl

Kan iedereen aura's zien?

Het energieveld, de aura, is niet voor iedereen met het blote oog zichtbaar. Je aura ziet dus niet iedereen. Mensen met paranormale gaven, zoals auralezers kunnen de aura wel zien en/of voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoma-opleidingen.nl

Kun je je eigen aura zien?

Sommige mensen beweren dat ze aura's zien en dat is nu wetenschappelijk te verklaren: het is synesthesie. Aura's zijn energievelden die u omringen. Sommige mensen beweren dat ze die kunnen zien. Ze kunnen er zelfs aan aflezen hoe het met u gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Hoe weet ik hoe mijn aura eruit ziet?

Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam. Dat mensen omringt worden door aura's is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niks vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rubriek.nl

Welke kleuren heb je?

Primaire kleuren: rood, geel en blauw. Het zijn de drie basis-ingrediënten om álle andere kleuren te mengen. Secundaire kleuren: oranje, paars en groen. Secundaire kleuren zijn altijd een combinatie van twee primaire kleuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flexa.nl

Is er een app die kleuren herkent?

Sigma ColourMate is een handige app om een kleur uit te zoeken. Deze app is te downloaden in de Appstore of bij Google Play. Met de Sigma ColourMate kun je een NCS kleur kiezen. NCS is een universele wereldwijde kleurcodering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verfwebwinkel.nl

Welke kleur krijg je?

Het mengen van primaire kleuren creëert secundaire kleuren

Als je twee primaire kleuren met elkaar combineert, krijg je een zogenaamde secundaire kleur. Als je rood en blauw mixt, krijg je violet, geel en rood wordt oranje, blauw en geel wordt groen. Als je alle primaire kleuren met elkaar mengt, krijg je zwart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op acrylgiessen.com

Welke kleur is boosheid?

De kleur rood roept sterke gevoelens op en verhoogt je bloeddruk en hartslag. Niet alleen heeft de kleur bepaalde effecten op je lichaam, maar het roept ook sterke gevoelens als boosheid en passie op. Toch heeft rood, voornamelijk voor vrouwen, ook veel voordelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schaepmeester.nl

Welke kleur hoort bij stress?

Groen. Deelnemers, aan het onderzoek, die tijd doorbrachten in groene kamers, hadden een lager stressgehalte dan mensen die in een rode kamer hadden gezeten. Zeker groen behang in combinatie met beige of lichtgele ondertonen zouden het meest stressverlagend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Welke kleuren zijn positief?

De Duitse dichter, filosoof en diplomaat Johann Wolfgang von Goethe sprak van plus- (geel, rood-geel, geel-rood) en minkleuren (blauw, rood-blauw, blauw-rood). Pluskleuren zouden positieve gevoelens opwekken zoals levendigheid, ambitie en warme gevoelens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thebigstory.nl