Wat kost het om een laptop op te laden?

Gemiddeld genomen verbruikt een laptop tussen de 50 & 90 watt per uur wat neer komt op 0,05 – 0,09 kwh per uur. Dit is uiteraard afhankelijk van het model. Gedurende 8 uur (a €0,89 per kwh) betaal je rond de €0,38 per dag aan stroomkosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slimhuis.tech

Wat kost het als de laptop de hele dag aanstaat?

Een laptop verbruikt aanzienlijk minder: tussen 50 en 100 wattuur (Wh) voor 1 uur gebruik, afhankelijk van het model. Bij een dagelijks gebruik van acht uur schommelt het verbruik dan tussen 150 en 300 kWh/jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energids.be

Wat is de grootste energie slurper in huis?

Dit zijn de grootste energieslurpers in huis: Koelkast plus losse vriezer: 520 kWh/jaar (€ 120,-) Verlichting: 390 kWh/jaar (€ 90,-) Televisie en stereo met randapparatuur: 350 kWh/jaar (€ 80,-)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiebox.org

Wat kost 1 uur tv kijken aan stroom?

Stroomverbruik tv per uur berekenen

Uw tv verbruikt 66 kWh per 1.000 uur. Om het aantal kWh per uur te berekenen, deelt u 66 door 1.000 uur. Dus: 66 kWh / 1.000 uur = 0,066 kWh per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Wat verbruikt een tv per uur?

Zoveel stroom verbruikt je tv per uur

Dit reken je gemakkelijk uit. Op het energielabel van je tv staat het energieverbruik. Bijvoorbeeld 70 kWh per 1.000 uur. Je berekent dan: 70 kWh / 1.000 uur = 0,070 kWh per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

accu laptop proberen te redden door extern op te laden

32 related questions found

Hoeveel kost een wasbeurt in de wasmachine?

Kijkend naar de energiekosten, verbruikt een wasmachine gemiddeld 0,5 kWh per wasbeurt. Dat staat gelijk aan ongeveer 0,12 euro. De kosten voor het water liggen rond de 0,07 euro per wasbeurt. Zo kom je uit om een gemiddelde van 0,19 euro per wasbeurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wasje.nl

Wat verbruikt een vriezer per dag?

Stel, uw vriezer heeft een vermogen van 17 W en staat 24 uur per dag aan. Dan berekent u het verbruik van uw diepvries in kWh als volgt: 24 x (17 / 1.000) = 0,408 kWh per dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Wat kost een stekker in het stopcontact?

Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer tussen de 1 en 2 watt. Op jaarbasis kan dit oplopen tot 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hartvannederland.nl

Wat kost de droger per keer?

De wasdroger

Bij een condensdroger of droger met luchtafvoer zijn de kosten per droogbeurt ongeveer € 1,95. Het drogen van een was met een wasdroger is duurder dan een wasbeurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nibud.nl

Wat kost het draaien van een vaatwasser?

Een vaatwasser verbruikt gemiddeld tussen 10 en 20 liter water en ongeveer 1 kWh elektriciteit per wasbeurt voor een toestel van klasse A, maar tussen 1,4 en 1,5 kWh voor een toestel van klasse C en D. Dat is de helft meer!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engie.be

Wat kost een tv in standby?

Stroomverbruik in standby

In de 'gewone' standby-stand gebruikt een tv heel weinig stroom, namelijk maximaal 0,5 Watt (dat is 3,6 kWh per jaar). Maar het standby-verbruik kan door bepaalde functies een stuk hoger zijn. Bijvoorbeeld als je tv via een netwerkverbinding oproepbaar is of een quick-start functie heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Hoeveel verbruikt een tv per dag?

Dit is uiteraard afhankelijk van het model en de modus van de tv. Gedurende 4 uur (a €0,89 per kwh) betaal je rond de €0,23 per dag aan stroomkosten. Wat kost een uur TV kijken aan energiekosten? Wanneer je een tv hebt van 50 inch die per 1000 uur kijktijd 65 kwh verbruikt dan is dat 0,065 kwh per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slimhuis.tech

Wat kost een waterkoker per keer?

Een gemiddelde waterkoker heeft een vermogen van 2200 Watt, omgerekend 2,2 kWh. Maar een waterkoker kookt gemiddeld drie minuten en geen heel uur. Reken je verder, dan kom je uit op nog geen 3 cent per keer dat je de waterkoker aanslingert om water te koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gld.nl

Hoeveel kost 1 wasbeurt op 40 graden?

Dat hangt af van het model wasmachine dat je hebt. Heb je een energiezuinige wasmachine? Dan kost het per wasbeurt op 40 graden ongeveer 0,35 kWh. Oudere modellen kosten vaak 2 keer zoveel energie (bron: United Consumers).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op besured.nl

Wat kost een droger laten draaien?

Gebaseerd op de huidige energietarieven kost een gemiddelde droogbeurt met een condensdroger of een droger met luchtafvoer volgens het Nibud gemiddeld € 3,10. Laat je de droger twee keer per week draaien? Dan kost dat op jaarbasis al meer dan 300 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kekmama.nl

Heeft waterkoker sluipverbruik?

Een elektrisch apparaat hoeft niet altijd een sluipverbruik te hebben, bijvoorbeeld een waterkoker. Wanneer een waterkoker is aangesloten op een stopcontact, maar de verwarmingsschakelaar niet is geactiveerd, is er geen stroomverbruik omdat er geen gesloten stroomcircuit is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energievergelijk.nl

Wat zijn stroomvreters in je huis?

Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Welke apparaten gebruiken stroom als ze uit staan?

Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Welke apparaten zijn Sluipverbruikers?

Denk maar aan de modem, de tv die gemakshalve in stand-by wordt gezet, de laders van smartphone of elektrische tandenborstel die in het stopcontact blijven steken. Dat onnodige stroomverbruik noemen we sluipverbruik of sluimerverbruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energids.be

Wat kost 2 uur tv kijken?

Als we bij dit voorbeeld ervan uit gaan dat we per jaar gemiddeld twee uur per dag televisiekijken, komen we uit op 77,38 kWh. Bij een energietarief van 23 cent per kWh, kost deze televisie ons 17,80 euro aan energie per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat verbruikt meer stroom tv of laptop?

Zo kost een laptop je gemiddeld per jaar 10 euro (55 kWh), terwijl een nieuwe desktop met lcd-monitor gemiddeld toch 40 euro per jaar kost (200 kWh). Om minder energie te verbruiken met je computer, is het advies vooral om hem uit te zetten als je even een pauze neemt of klaar bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetkanwel.nl