Wat verdien je als CFO?

CFO is een afkorting voor chief financial officer. Andere benamingen voor deze functie zijn financieel directeur of financieel bestuurder. Hoeveel verdient een CFO in 2023 per maand? In deze functie krijg je in 2023 gemiddeld een salaris tussen € 12.000 en € 19.000 bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

Wat verdient een directeur van een groot bedrijf?

Een maandloon voor beginnende Directeuren van grote ondernemingen varieert van € 3.054 tot € 4.786. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 3.773 en € 5.969 per maand liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Welke opleiding heb je nodig voor CFO?

Als je op de functie van financieel directeur wilt solliciteren, heb je vaak een master in management, finance en bedrijfseconomie, rechten of human resources moet je ook beschikken over jarenlange ervaring op bedrijfseconomisch, management- en accountancygebied.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michaelpage.nl

Wat is een goede CFO?

Een goede CFO begrijpt de zakelijke aspecten van het bedrijf, weet wat voor beleid de onderneming bedrijf voert en ziet waar aandeelhouderswaarde gecreëerd kan worden. In feite hebben CFO's van grote bedrijven zoveel taken op hun bord dat ze accountancy en processing vaak overlaten aan andere teamleden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cfo.nl

Wat is de rol van een CFO?

De CFO of Chief Financial Officer staat aan het hoofd van de financiële afdeling binnen een multinational. Je bent lid van het directiecomité en rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter. Je geeft vorm aan het organisatiebeleid. Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw en optimalisatie van de hele financiële afdeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ufinity.be

CFO, a day in the life of a Chief Financial Officer

33 related questions found

Wat is hoger CFO of COO?

De algemeen directeur is de CEO (Chief Executive Officer), de financiële directeur is de CFO (Chief Financial Officer) en de operationeel directeur is de COO (Chief Operations Officer).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hseactueel.nl

Is een CFO bestuurder?

Een financieel directeur of financieel bestuurder is verantwoordelijk voor de financiële zaken binnen het bestuur. In het Engels heet een financieel bestuurder een chief financial officer (kortweg CFO).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op managementscope.nl

Wat verdient CFO Heineken?

Het salaris van Brink is € 1.250.000 exclusief een bonus van € 5.097.578.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beursgenoten.nl

Wat kost een interim CFO?

Indicatie van het inkoop uurtarief (dus bedrag voor de interimmer): ca. 100-125 Euro per uur excl. BTW; Tevens kunnen de reiskosten worden doorbelast à 0,25 per km.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op freelance.nl

Waar geeft de CFO leiding aan?

De chief financial officer (CFO) is de hoogste financieel specialist in een organisatie en is verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van het bedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oracle.com

Welk niveau heb je nodig voor CEO?

Een hbo- of wo-diploma Business Administration, Economie, Bestuurskunde of Accounting kan jou zeker op weg helpen naar een functie als CEO. Een hbo-studie duurt vier jaar en een wo-bachelor diploma kan binnen drie jaar behaald worden. Voor een functie als CEO heb je minimaal hbo werk- en denkniveau nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Hoe wordt je financieel directeur?

Hoe word je CFO? 5 tips om je ambitie te realiseren
  1. Doe ervaring op in verschillende financiële posities. ...
  2. Blijf jezelf ontwikkelen richting de rol van CFO. ...
  3. In de schoolbanken blijven en een finance vervolgopleiding doen. ...
  4. Probeer ook naast je finance positie van meerwaarde te zijn voor de organisatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op talententerprise.nl

Welke master na Finance and control?

Na het volgen van een van deze doorstroomminoren, kun je de master Accountancy and Control (financieel-economisch) of de master Business Administration (bedrijfskundig) aan de UvA volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hva.nl

Wat verdient de directeur van Shell?

Beloning Ben van Beurden in laatste jaar als Shell-topman ruim 50% omhoog. Amsterdam - Ben van Beurden heeft in zijn laatste jaar als Shell-topman £9,7 miljoen (€10,9 miljoen) aan salaris ontvangen. Dat is ruim de helft méér dan in 2021, schrijft de Financial Times op basis van het jaarverslag van de olie- en gasreus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Wat verdient een top man?

Het gemiddelde salaris van een CEO is €73.312 per jaar. Ben je een CEO van een midden- of kleinbedrijf, dan verdien je ongeveer €150.000 per jaar, maar er zijn ook CEO's die het tienvoudige verdienen. Als CEO van een groot beursgenoteerd bedrijf kun je wel tussen de €500.000 en €1.000.000 per jaar verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Wat verdient directeur van mores?

Het bruto jaarsalaris van de heer De Groot over het jaar 2021 bedraagt 130.000 euro. Dit bedrag houdt 12 maanden salaris, een 13e maand en vakantietoeslag in. Inclusief belaste vergoedingen/bijtelling, pensioenbijdrage werkgever en overige beloningen gaat het om 145.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kerkinactie.protestantsekerk.nl

Wat verdient een ZZP directeur?

Zzp-schoolleiders verdienen tussen de € 80,- en € 90,-/uur en bij inzet via uitzendbureau of detacheerder geldt mogelijk een opslag van 15-30%. "Een uurtarief tussen € 80,- en € 90,- (ex. btw) is goed te onderbouwen en passend bij de verantwoordelijkheden en taken van een tijdelijke zzp-schoolleider."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op marktwijs.nl

Wat verdiend een interim directeur?

Het gemiddelde salaris voor een Interim Manager in Nederland is € 117.401 per jaar. De gemiddelde aanvullende vergoeding voor een Interim Manager in Nederland is € 9.547, waarbij het bereik uiteenloopt van € 9.547 tot € 9.547.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op glassdoor.nl

Hoeveel verdien je als interim manager?

Zo spelen je werkervaring en opleidingsniveau een rol. Maar ook je specialisaties en verantwoordelijkheden hebben invloed op de hoogte van je loon. Het interim manager salaris start bij zo'n € 4.600 bruto per maand. Afhankelijk van eerder genoemde factoren kan dit bedrag oplopen tot zo'n € 6.300 per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

Wat verdient de directeur van ABN Amro?

De chief executive officer van ABN Amro is R. (Robert) Swaak, geboren in 1960. Het salaris van Swaak is € 771.000 exclusief een bonus van € 197.000. Het pensioen van de CEO is € 32.000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beursgenoten.nl

Wat verdient de directeur van Essent?

Topman Blom kan zijn vaste salaris van 358duizend euro met maximaal 20 procent verhogen. Bij Nuon kan topman Van Halderen (816duizend euro) zijn vaste salaris met 70 procent verhogen, terwijl Michiel Boersma van Essent (821 duizend euro) zijn basissalaris met 50 procent kan opvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Hoeveel verdient een CFO in Belgie?

Het gemiddelde salaris voor een CFO in België is € 5.723 per maand. De gemiddelde aanvullende vergoeding voor een CFO in België is € 2.202, waarbij het bereik uiteenloopt van € 1.250 tot € 4.000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.glassdoor.be

Wat verdient een bestuurder van een BV?

Het gemiddelde salaris voor a bestuurder (m/v) is € 2.805 per maand in Nederland. 76 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 4 juli 2023.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Is een CEO ook eigenaar?

Vaak is de CEO ook de eigenaar en oprichter van het bedrijf, maar dat hoeft niet. De CEO wordt gekozen door de raad van bestuur en zijn aandeelhouders . Zij rapporteren aan de voorzitter en het bestuur, die worden benoemd door aandeelhouders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersblog.nl