Welk dier heeft een lange tong?

Een okapi heeft, net als de giraffe, een lange tong. De blauwe tong is maar liefst 35 centimeter lang. Dit is erg handig tijdens het plukken van knoppen en bladeren van de bomen. Zijn tong is zelfs zolang dat hij zijn oren met zijn tong kan schoonlikken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeksebergen.nl

Welk zoogdier heeft de langste tong?

Blauwe vinvis

Het grootste dier van het dierenrijk heeft dan ook de grootste tong. Met een gewicht van 3 ton is de tong van de blauwe vinvis ongeveer even zwaar als een olifant. Hoewel het logisch is dat het grootste dier ter wereld ook de grootste tong heeft, is de tong van de blauwe vinvis ook relatief groot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wie heeft de langste tong van de wereld?

Het wereldrecord is nu in handen van een man met een tong van 9,9 centimeter. De Amerikaanse Adrianne denkt dat die van haar zeker tien centimeter is. Ze kan met haar tong niet alleen haar neus, maar ook haar oog aanraken, laat ze in onderstaande video zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidsweek.nl

Welk dier heeft een roltong?

Een opvallend kenmerk van de vlinder is zijn lange roltong. De vlinder gebruikt de roltong, ook wel proboscis genoemd, als een soort van buisje om vloeistoffen op te kunnen zuigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Welk dier heeft de sterkste tong?

De meest explosieve tong die je bij dieren kunt vinden is die van de longloze salamander. Dit kleine diertje gebruikt meer kracht met zijn tong dan alle andere spieren die bekend zijn in het dierenrijk. Hij kan zijn tong naar buiten schieten met 18.000 watt aan kracht per kilogram spieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenfun.com

10 Dieren Met de Grootste Klauwen in de Wereld

34 related questions found

Wat is de langste tong?

LOUISIANA - Hond Zoey uit New Orleans mag zich wereldrecordhouder noemen. De 3-jarige kruising tussen een Labrador en een Duitse herder heeft met 12,7 centimeter de langste tong ter wereld, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Wat is de slapste spier in je lichaam?

De tong is niet de sterkste spier van het lichaam. De tong is namelijk niet één spier, maar een verzameling spieren. Verder heeft hij niet de meeste kracht, want de kaakspier kan veel meer kracht uitoefenen. Ook levert hij niet het meeste fysieke werk in je leven, want dat doet het hart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zapp.nl

Hoe lang is de tong van een miereneter?

Plakkerige tong

Om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen eten reuzenmiereneters wel 35.000 mieren en termieten per dag! Hun 60 cm lange tong is voorzien van kleine stekeltjes en plakkerig speeksel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gaiazoo.nl

Hoe groot is de tong van een blauwe vinvis?

Om een idee van de grootte te hebben: de vinvis kan bijna net zo zwaar worden als een Boeing 747, de tong alleen al is net zo groot als een olifant en weegt ongeveer 2 ton.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe lang is de tong van een vlinder?

De lengte van de tong varieert van 1 centimeter tot wel 15 centimeter bij de windepijlstaart. Uitzonderingen zijn enkele nachtvlinderfamilies zoals de nachtpauwogigen. Deze hebben helemaal geen tong en nemen als vlinder geen voedsel meer op. Ze leven meestal dan ook maar een paar dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke vrouw heeft het langste haar?

Xie Qiuping, Chinees: 謝秋萍 1960, is de vrouw die het record houdt voor de persoon met het langste haar van de wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie heeft de grootste neus van de wereld?

De Nederlander Hans Roest kan een bijzondere titel opnieuw achter zijn naam schrijven: hij heeft de grootste neus. 65,9 millimeter lang en 52,52 millimeter breed (opgeteld 118,42 mm) en daarmee is hij wereldkampioen Grote Neuzen. De inwoner van Leiderdorp verdedigde de titel dit weekeinde in Duitsland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat is een grote tong?

Tong Klein Middel (KM): 30-33 cm en 230 - 300 gram. Tong Groot Middel (GM): 33-35 cm en 300 - 500 gram. Tong Groot (Lap): meer dan 35 cm en meer dan 500 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deltaexpertise.nl

Wat voor tong heeft een giraffe?

Niet alleen de nek van een giraffe is lang, ook zijn tong is erg lang. De tong van een giraffe is tussen de 30 en 45 centimeter lang! Dit is voor hem erg handig, want daardoor kunnen ze gemakkelijk bladeren plukken van bomen. Kijk maar eens naar de tong van een giraffe tijdens de auto- of bussafari in het Safaripark.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeksebergen.nl

Kan een krokodil zijn tong uitsteken?

Een krokodil heeft een tong, maar kan zijn tong niet uitsteken. Als de krokodil een tand of kies verliest, groeit er vanzelf weer een nieuwe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisrijk.online

Hoe lang is de tong van een kameleon?

Die tong kan even lang zijn als hun lichaam en ze dient om prooien van ver te vangen. Wanneer het prooidier vastkleeft aan de tong, kan het zich niet meer bewegen en gaat het zo de bek naar binnen. Smakelijk!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rangerclub.be

Hoe lang is de tong van een walvis?

Volgens de onderzoekers speelt de tong van een walvis (de onderzochte exemplaren waren vier en vijf meter lang) misschien wel een grotere rol bij de warmtehuishouding van het dier dan de bekende dikke vetlaag waarmee het lichaam is bedekt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Welk dier heeft de grootste ogen van de wereld?

Een paard heeft de grootste ogen van alle landdieren. Het is een prooidier en heeft daarom zijn ogen aan de zijkant van het hoofd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op e-quine.com

Wat is het luidste dier op aarde?

De blauwe vinvis is niet alleen de winnaar van de hardste geluidencompetitie, het is ook nog eens het grootste dier ter wereld. Andere herrieschoppers zijn: leeuwen met 114 dB, de brulaap (de naam zegt het al) met 90 dB en wolven, ook met 90 dB. Cicaden zijn met 120 dB de luidste insecten ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemosciencemuseum.nl

Waarom heet een tong een tong?

De naam komt voort uit het feit dat dit kleine maatje (24 cm) door de visnetten slipt. Sliptong, met een 'p' is de formele schrijfwijze. Voorstanders van 'slibtong' beweren dat de tong deze naam ontleent aan het feit dat de tong op de bodem in het slib leeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visrecepten.nl

Hoe ziet een schone tong eruit?

Over het algemeen is een gezonde tong roze van kleur en heeft het kleine knobbeltjes (papillen). De grootte van je tong is gezond wanneer je tong goed in jouw mond past en je er geen last van hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op freshuniekemondzorg.nl

Welk dier is een miereneter?

De miereneters (Vermilingua) vormen een onderorde van zoogdieren van de orde luiaards en miereneters (Pilosa). Ze komen voor in Midden- en Zuid-Amerika. Tegenwoordig leven er nog vier soorten, en er zijn maar weinig fossielen bekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is je dikste spier?

De spier die op zichzelf de sterkste spiervezels heeft en dus de meeste kracht levert voor zijn grootte, is de wangkauwspier ofwel de musculus masseter. Bij maximale spanning creëert hij tussen de bovenste en onderste voortanden een druk van 25 kilo en tussen de kiezen van wel 90 kilo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibnet.nl

Wat is het zwaarste deel van je lichaam?

De huid weegt zo'n tien kilo en is daarmee het zwaarste menselijke orgaan. Elke cm2 huid bevat 200 zweetklieren, één meter aan bloedvaten, 500 zenuwuiteinden, 30.000 melatonine producerende cellen, 2000 talgklieren en 20 vetklieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Wat is de sterkste orgaan?

Niet de grote spierbonken zoals bil en bovenbeen, maar de kaakspier is, gemeten naar kracht per vierkante centimeter, het sterkst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl