Welke band gaat het langste mee?

Het Finse bedrijf Nokian heeft een vierseizoenenband ontwikkeld die maar liefst 128.750 kilometer mee moet gaan. Dat is ongekend lang. Een normale band is vaak na gemiddeld 65.000 kilometer aan vervanging toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Hoelang gaat een band gemiddeld mee?

Gemiddelde levensduur van autobanden

Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je met autobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde levensduur van autobanden op ongeveer 65.000 km bij gebruik op “normaal” wegdek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandenthuis.nl

Hoe lang gaat een Michelin band mee?

Leeftijdslimiet van banden: de 10-jarige drempel

Als uw banden 10 jaar na hun productiedatum nog niet zijn vervangen, raadt Michelin aan om ze als voorzorgsmaatregel door nieuwe banden te vervangen. Deze aanbeveling is ook van toepassing op reservebanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michelin.nl

Wat is het beste merk autobanden?

Wil je een band die hoog scoort op nat wegdek, kies je de Goodyear, Continental (PremiumContact) of Uniroyal. Voor wie de prijs belangrijk is, zolang het niet ten koste gaat van veiligheid, kiest voor de Falken, Kumho, Nexen, Kenda, Toyo, Debica, Sava, Semperit, Firestone, GT Radial, Barum, Norauto, Petlas of Uniroyal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoeveel kilometer rijd je met een band?

Zo is het aantal gereden kilometers van belang, de rijstijl, de juiste bandenspanning en de weersomstandigheden. De gemiddelde levensduur van autobanden ligt tussen de vijf en tien jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobedrijfthoonen.nl

Tip van Tim | All season banden vs zomerbanden

24 related questions found

Welke band van de auto slijt het snelst?

Als de band te hard is opgepompt, draagt het middelste gedeelte van het loopvlak de meeste belasting, waardoor het sneller slijt dan de buitenranden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michelin.nl

Hoe oud mag een auto band zijn?

Er is wettelijk geen maximale leeftijd voor banden dus ook geen leeftijd waarop deze vervangen moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat is beter Continental of Michelin?

Over het algemeen is Michelin CrossClimate 2 misschien een betere optie voor degenen die op zoek zijn naar verbeterde veiligheid en prestaties in sneeuwcondities, terwijl Continental AllSeasonContact een geschikte keuze kan zijn voor bestuurders die zich richten op handling en comfort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobandentest.eu

Welke autobanden maken het minste geluid?

Een band met één zwarte golf maakt maar liefst 3 tot 6 dB(A) minder geluid dan een band met drie zwarte golven, wat overeenkomt met ten minste een halvering van de geluidsoverlast. Dat betekent dat als iedereen met stille banden zou rijden, het de helft stiller wordt op de weg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banden-oponeo.be

Hoe oud mag een band zijn in Duitsland?

Antwoord van Leo. Uw garagehouder geeft aan dat winterbanden in Duitsland maximaal 5 jaar oud mogen zijn en u vraagt of dit klopt. In Duitsland is, evenals in Nederland, geen maximale leeftijd voor banden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe vaak moet je autobanden vervangen?

Als na 6 jaar de minimale profieldiepte van de band nog niet bereikt is, raden wij aan de band in ieder geval jaarlijks te laten controleren door een bandenspecialist. Banden moeten in ieder geval 10 jaar na aankoop vervangen worden, ook als deze er aan de buitenkant nog goed uitzien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vredestein.nl

Hoeveel km gaat een buitenband mee?

Levensduur banden

Uiteraard zijn er tal van factoren van belang die bepalend zijn voor de levensduur van een setje banden. Voor een gemiddelde auto, bij normaal gebruik, moet u denken aan 30.000 - 40.000 voor de voorbanden. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe weet je of een band nog goed is?

Controleer eerst de slijtage-indicatoren in de groeven van uw banden. Deze kleine horizontale staafjes zijn gelijkmatig verdeeld over de omtrek van uw band. Als uw band tot op het niveau van deze indicatoren is afgesleten, hebt u de minimale profieldiepte bereikt en dient de band te worden vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uniroyal.be

Hoe snel loopt een band leeg?

Elke autoband loopt langzaam leeg, omdat het rubber altijd iets poreus is. Maar dat is maximaal 3% per maand. Dus bij een druk van 3 Bar is dat 0,03 Bar. Dit kunt u op een normale drukmeter niet eens zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op automatdrachten.nl

Hoeveel lucht verliest een band per maand?

1 bar is 1 atmosfeer en dat is de druk van de buitenlucht. De bandenspanning van “normale” personenauto's varieert van ongeveer 1,8 bar tot circa 3,2 bar. Door deze overdruk in de band, en omdat rubber een doorlaatbaar materiaal is, loopt elke band altijd langzaam leeg met ongeveer 2 tot 5 % per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandopspanning.nl

Is Hankook een A merk?

Hankook is een Koreaanse bandenproducent die sinds 1941 actief is. Hankook is een bandenmerk dat banden maakt voor alle types auto's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandensupermarkt.nl

Wat zijn A merken autobanden?

A-merk autobanden (ook wel premium autobanden genoemd) als Michelin, Pirelli en Continental zorgen voor meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze banden genieten doorgaans een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en zijn ten opzichte van een B-merk band minder gevoelig voor slijtage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandenthuis.nl

Is Hankook een B-merk?

Ook het B-merk heeft tegenwoordig zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden. We zetten een aantal B-merken voor je op een rijtje; Fulda, Firestone, GT Radial, Hankook, Kumho, Nokian, Semperit, Uniroyal en Yokohama.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobandencheck.nl

Wat is het voordeel van 4 Seizoenenbanden?

All season banden

Ze combineren de functies van zomer- en winterbanden, waardoor u veilig kunt rijden in droge en natte weersomstandigheden in de winter en de zomer, evenals over sneeuw. Dit is het belangrijkste voordeel van all season banden ten opzichte van zomerbanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michelin.nl

Hoe duur is 1 autoband?

De gemiddelde prijs zal ongeveer rond de € 25,- per band liggen. Voor runflat banden wordt meestal een toeslag gerekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobandencheck.nl

Wat als autobanden te hard zijn?

Zowel een te hoge of te lage autobandenspanning kan gevaarlijke situaties opleveren. Een te hoge bandenspanning zorgt er namelijk voor dat een band sneller slijt. Bovendien heeft een band met te hoge spanning minder grip, trilt deze meer en is er vermindert rijcomfort. Daarnaast is de kans op een klapband groter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobedrijfthoonen.nl

Hoe kun je zien hoe oud je band is?

Op de zijkant van uw band staat een zogeheten DOT-code. De laatste vier cijfers achter de letters 'DOT' (Department Of Transportation), vertellen wanneer een band is geproduceerd. De eerste twee cijfers vermelden de productieweek, de laatste twee cijfers het jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rbi.nl

Kunnen autobanden te oud zijn?

Echter hebben autobanden natuurlijk wel een beperkte levensduur. Gemiddeld gaan autobanden tussen de 5 en 10 jaar mee, maar de daadwerkelijke levensduur is afhankelijk van een aantal factoren zoals; het rijgedrag van de bestuurder, de mate van onderhoud en de kwaliteit van de banden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobandencheck.nl

Hoeveel mm slijt een band per km?

Dat consumenten hiermee op kosten worden gejaagd, maakt het nog erger'', zegt Per de Vries, manager productmarketing van Michelin Benelux. De Vries: ,,Veel garagebedrijven adviseren om de banden te vervangen ruim voordat de door de wet bepaalde grenswaarde van minimaal 1,6 millimeter profieldiepte is bereikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl