Welke bril past bij mijn gezicht Specsavers?

Kies voor een montuur dat geen accent legt op het breedste punt van uw gezicht. Probeer ronde vormen te vermijden. Een hoekig montuur doorbreekt de ronde vorm in uw gezicht en zal u daarom goed staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op specsavers.nl

Wat voor bril past er bij mijn gezicht?

Als je brede jukbeenderen hebt met een smal voorhoofd en kin, dan staat een montuur met ovalen glazen of afgeronde hoeken je het mooist. Ook een glasbril zonder rand is een goede keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.nl

Welke bril past bij welk hoofd?

Als je een rond gezicht hebt, is je gezicht ongeveer even lang als breed. Daarnaast heb je een rond voorhoofd en een ronde kin. Als je een bril zoekt voor een rond gezicht, kan je het beste gaan voor een rechthoekige of vierkante bril. Die staan het beste bij jou!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearle.be

Welk montuur bij gezichtsvorm?

Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.be

Hoe kies je de juiste bril?

Samen met de opticien bepaal je welke bril het best bij je past.
 1. Hou rekening met jouw gezichtsvorm. ...
 2. Bepaal welke kleuren het best bij je staan. ...
 3. Ontdek de brillentrends van het seizoen. ...
 4. Maar kies wel een bril die past bij jouw persoonlijkheid. ...
 5. Breng de momenten in kaart waarop je de bril wil dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.pearle.be

Ontdek jouw gezichtsvorm en welke zonnebril & bril bij jou past

27 related questions found

Hoe moet een bril zitten wenkbrauwen?

Bril uitzoeken

Zorg ervoor dat de bovenste rand van het montuur de vorm van je wenkbrauwen volgt. Dat maakt dat de bril je natuurlijker staat. Ook is het belangrijk dat het frame meer dan de helft van je wenkbrauwen laat zien. Als de bril als het ware over je wenkbrauwen valt, kan dat een gek effect aan je ogen geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eyecare.nl

Hoe weet je of een bril te groot is?

Breedte en hoogte van de glazen

Is het glas te groot, ziet het er vaak niet mooi uit. De vuistregel daarbij is dat de glazen niet breder mogen zijn dan het gezicht en de wenkbrauwen niet mogen bedekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op misterspex.nl

Wat voor soort gezicht heb ik?

rond als je gezicht nagenoeg even lang als breed is, je een ronde kaaklijn en een ronde haarlijn hebt. Het breedste punt van je gezicht zit halverwege. vierkant als je een breed voorhoofd hebt en je gezicht vanaf de jukbeenderen naar de kaaklijn recht is. Je gezicht even lang of iets langer is dan het breed is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lidathiry.nl

Wat zijn de 7 gezichtsvormen?

Er zijn verschillende gezichtsvormen. Rond, vierkant, ovaal, hartvorm , peervorm en diamantvorm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op besthair.nl

Welke kleur bril bij een lichte huid?

Heb je een lichte, bleke huid met een koele ondertoon? Of donker haar en een bleke, rozige of olijfkleurige huid? Dan ben je waarschijnlijk een koel kleurentype. In dit geval staan monturen in koele, heldere kleuren jou het best.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.eyewish.nl

Welke bril bij wit haar?

Blond. Bij mensen met blond haar past doorgaans een montuur met een zachte kleur. Zachte kleuren zorgen er namelijk voor dat uw haar beter tot zijn recht komt zonder overheersend te zijn op uw gezicht. Donkere en kille kleuren zoals groen, blauw of lichtgekleurde metalen kunt u beter vermijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koningsoptiek.nl

Welke kleur bril past bij bruine ogen?

Bruine ogen

Om in je natuurlijke look nog meer te stralen, kun je een montuur uitkiezen met bruine of zwarte tinten. Wil je juist dat iedereen zich nog een keer omdraait als jij je bril op hebt? Ga dan voor een montuur met paarse, rode en blauwe tinten. Een gouden of zilveren montuur zal je ook heel goed staan!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.grandoptical.be

Is een bril wennen?

Wie voor het eerst een bril draagt moet vaak behoorlijk wennen. Ook bij een nieuwe sterkte of soort bril hebben de ogen én hersenen tijd nodig om zich aan te passen. En dat kan ongemak met zich meebrengen. Zoals hoofdpijn, misselijkheid of vermoeide ogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Wat doet een bril met je ogen?

Corrigerende brillenglazen buigen het licht dat door het oog komt en passen de refractie aan zodat de lichtstralen wel op het netvlies samenkomen: ze laten je weer scherp zien. Het brandpunt van de gebroken lichtstralen valt vóór het netvlies in plaats van erop, waardoor objecten van een afstand wazig lijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kieshelder.nl

Welk kapsel past bij een onderkin?

Als je een dubbele kin hebt die je liever verdoezelt, zal een bob tot de kin hier net de aandacht naar trekken. Dit zorgt ook voor meer volume aan de zijkant, waardoor je gezicht nog breder lijkt. Het is beter te kiezen voor een langer kapsel of een bob die tot boven je kin komt en de aandacht naar je ogen trekt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Hoe meet je de breedte van je gezicht?

Zo achterhaal je jouw gezichtsvorm

Natuurlijk kom je met in de spiegel kijken al een heel eind, maar echt zeker weten, is meten! Haal het meetlint tevoorschijn en meet je gezicht op de volgende punten: Breedte: de breedte van je gezicht kun je bepalen door de afstand van oor tot oor op te meten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearlestudio.nl

Welk kapsel bij kort voorhoofd?

Ga je voor kort, ga dan voor héél kort, of een coupe die je naar achteren stylet. Kies eventueel voor een kapsel met iets langere halspartij om je gezicht te verlengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Wat maakt een mooi gezicht?

In de vorm van het gezicht spelen twee componenten een rol: symmetrie en harmonie. Een grote gelijkenis van beide gezichtshelften wordt vaak als aantrekkelijk ervaren. Zelfs baby's kijken langer naar een symmetrisch gezicht dan naar een minder symmetrisch gezicht. De 'perfecte' symmetrie laat zich meten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.linkedin.com

Welk kapsel maakt je gezicht slanker?

Dit zijn kapsels die je gezicht optisch slanker maken
 1. Een bob kapsel of lob. Als je schouders zichtbaar zijn, lijkt je nek en je gezicht slanker en langer. ...
 2. Een pony die naar de zijkant wordt gedragen. ...
 3. De zijscheiding. ...
 4. Laagjes aan de onderkant van je haar. ...
 5. Slordige paardenstaart. ...
 6. Hoge knot. ...
 7. Lage knot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op esthetichealth.nl

Heb ik een mooi gezicht test?

De Beautycheck van Pretty Scale. Deze website maakt een analyse van jouw gezicht en bepaalt op basis daarvan hoe knap jij bent. Er wordt gekeken naar de symmetrie en de verhoudingen in jouw gezicht. Heb jij een heel symmetrisch gezicht en een neus, mond en ogen die niet te groot, maar ook niet te klein zijn?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cosmopolitan.com

Hoe zie je of een bril te klein is?

Zit de bril ook niet te strak tegen het gezicht aan? De bril moet stevig blijven zitten, maar niet knellen. Over het algemeen is de basisregel dat het montuur niet boven de wenkbrauwen uit moet komen en dat het montuur aan de onderkant niet je wangen moet raken. Dan heb je de goede maat te pakken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearle.nl

Wat voor montuur past bij mij?

Met de matchfinder voor brillen ontdek jij welke brillen het beste bij jou passen. We kijken naar de vorm van je gezicht, je haarkleur, de kleur van je ogen en jouw stijl. Op basis van jouw gegevens komen er minimaal 3 brillen uit de matchfinder. Deze brillen kun je online passen in onze virtuele paskamer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearle.nl

Hoe lang doe je met een bril?

De gemiddelde brildrager doet 3,8 jaar met dezelfde bril. Dat is behoorlijk lang als je bedenkt dat je jouw ogen best jaarlijks laat controleren. Beantwoord onderstaande vragenlijst om te achterhalen of jouw montuur en/of brillenglazen aan vervanging toe zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op glazoo.be

Hoe krijg je mooie volle wenkbrauwen?

Je kan je wenkbrauwen bijvoorbeeld optisch groter laten lijken door ze op te vullen, of te verven. Daarnaast kan het in model brengen met vaseline ook helpen met het creëeren van vollere wenkbrauwen. Wil je ze liever altijd vol hebben? Misschien moet je dan eens kijken naar microblading van de wenkbrauwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cosmopolitan.com

Wat zijn de perfecte wenkbrauwen?

De ideale wenkbrauwvorm wordt dikwijls bepaald volgens drie richtlijnen: De afstand tussen je ogen en je wenkbrauwen is vaak best even groot. Hou daarom een potlood verticaal langs je neusvleugel en duid het punt aan waar je wenkbrauw moet beginnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be