Welke klachten bij pap 2?

Symptomen bij een Pap 2-uitslag
Je kunt zeker symptomen ontwikkelen door de afwijkingen die bij een Pap 2 gezien worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bloedverlies tijdens of na seks, tussen twee menstruaties door of na de overgang. Maar soms merk je er ook helemaal niets van.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Wat te doen als je Pap 2 hebt?

PAP 2: er zijn enkele afwijkende cellen gevonden, maar een aanvullend onderzoek bij de gynaecoloog is niet nodig. De cellen herstellen zich vanzelf. Wel wordt na zes maanden een nieuw uitstrijkje gemaakt. PAP 3a: er zijn cellen met een matig ernstige afwijking gevonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mmc.nl

Wat doet de gynaecoloog bij Pap 2?

Bij Pap 2 en HPV positief verwijst de huisarts je door naar de gynaecoloog voor een colposcopie (met een vergrootglas kijken naar en aankleuren van je baarmoedermond), maar behandeling is zelden nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cycle.care

Hoe snel van PAP2 naar Pap 3?

Na zes maanden wordt een nieuw uitstrijkje gemaakt en als dit weer Pap 2 is, volgt een verwijzing naar de gynaecoloog. Pap 3a: Er zijn licht afwijkende cellen te zien. Het is verstandig om voor verder onderzoek naar de gynaecoloog te gaan. Bij de helft van de vrouwen is een behandeling nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catharinaziekenhuis.nl

Hoe vaak komt Pap 2 voor?

Na 5 jaar krijg je een nieuw uitstrijkje. PAP2: Een aantal cellen ziet er iets anders uit dan normaal. Het uitstrijkje wordt na een half jaar opnieuw gedaan. Vaak is de uitslag dan normaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthcarecenter.nl

Een afwijkend uitstrijkje, wat nu?

23 related questions found

Hoe kom je aan pap 2?

Oorzaak van een Pap 2-uitslag

Uit onderzoek blijkt dan ook: des te meer seksuele contacten je hebt, des te groter is je risico op het virus. Ook als je jonger seksueel actief wordt, vergroot je je kans op een afwijkende uitslag bij een uitstrijkje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Kan pap 3 pap 2 worden?

De huisarts belt je met de uitslag, vaak gaat het om een pap3a (lichte of matige dysplasie), maar het kan ook een pap2 zijn of hoger dan pap3a, bijvoorbeeld een pap 3b.. Pap 3a komt het meest voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hhhpraktijk.nl

Hoe kom ik van het HPV-virus af?

Er is geen medicijn of behandeling om HPV humaan papillomavirus (humaan papillomavirus) op te ruimen. Het duurt meestal 1 tot 2 jaar voordat het virus helemaal weg is. Soms kan uw lichaam het virus niet goed opruimen. U blijft dan veel langer besmet en u heeft een grotere kans op baarmoederhalskanker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe kom je van het HPV-virus af?

Je kunt HPV niet helemaal voorkomen. Je kunt jezelf wel beschermen door een prik: de HPV-vaccinatie. Je bent dan alleen beschermd tegen soorten HPV waar je kanker van kunt krijgen. De kans dat je die soort HPV krijgt is door de vaccinatie veel kleiner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Kan je ook HPV krijgen zonder seks?

Je kunt het virus ook krijgen als je vrijt of voorspel hebt met iemand die besmet is. HPV wordt dan overgedragen via de handen, huid en mond. HPV komt veel voor. De persoon met wie je samen bent kan het virus dus bij zich dragen zonder dit zelf te weten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Wat zijn de symptomen van HPV-virus?

Symptomen van HPV

Vaak merk je niets van een besmetting met HPV. Meestal heb je geen klachten als je besmet bent. Bijna altijd ruimt je lichaam de HPV-infectie binnen 2 jaar weer zelf op. In sommige gevallen ruimt het lichaam het virus niet op en kan HPV genitale wratten en (op lange termijn) kanker veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Waarom gaat HPV niet weg?

Het virus kan dan in de cellen van het slijmvlies van de baarmoederhals gaan zitten. Bij de meeste vrouwen ruimt het afweersysteem HPV op. Als het afweersysteem HPV niet opruimt, kunnen er afwijkende cellen ontstaan. Dit heet dysplasie en kan het voorstadium van baarmoederhalskanker zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Wat als je partner HPV heeft?

"Het is absoluut niet zo dat mensen met HPV seksueel flink tekeer zijn gegaan. Het virus is echt heel normaal. Ook als je je hele leven slechts één seksuele partner hebt, kun je het van die partner krijgen." In de meeste gevallen is het niet ernstig als je het krijgt (zie vraag 4).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke vitamine tegen HPV?

Vitamine A, E, B-complex en de mineralen selenium en zink zijn in het specifiek belangrijk in de bestrijding van HPV. Vitamine A en E lijken veelbelovende effecten te hebben op terugbrengen van CIN afwijkingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op irisdegoede.nl

Hoe snel van Pap 1 naar Pap 2?

Bij pap 1 volgt een controle-uitstrijkje na 12 maanden. Is de uitkomst weer pap 1, dan volgt na 5 of 10 jaar een uitnoding voor het bevolkingsonderzoek. Is de uitkomst pap 2 of hoger, dan volgt een verwijzig naar de gynaecoloog. Bij pap 2 of hoger krijgt de deelnemer een verwijzig naar de gynaecoloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Wat betekent het als je onrustige cellen hebt?

Onrustige cellen zijn cellen die er anders uitzien dan normale cellen. Ze kunnen ontstaan door een infectie, bijvoorbeeld met HPV. Vaak ruimt het lichaam onrustige cellen vanzelf weer op. Onrustige cellen kunnen steeds meer gaan afwijken van normale cellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Kan ik mijn man besmetten met HPV?

HPV komt veel voor. De persoon met wie je seks hebt kan het virus dus bij zich dragen zonder dit zelf te weten. En dan kan jij het ook krijgen. Ook als je je hele leven met 1 persoon seks hebt, kan je het van die partner krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwf.nl

Hoe lang is HPV besmettelijk?

Besmetting. Besmetting kan plaatsvinden door te vrijen met iemand die HPV heeft. Condooms verminderen de kans op besmetting met HPV, maar het virus verspreidt zich ook via handen, huid en mond. HPV verdwijnt meestal vanzelf na ongeveer 1,5 jaar uit het lichaam, in die periode is diegene besmettelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenprikzogepiept.nl

Kan je HPV krijgen in een monogame relatie?

Je kunt ook HPV hebben gekregen via intiem contact zonder geslachtsgemeenschap. Ook bij een monogame relatie (samenleving met alleen de eigen man of vrouw) en bij seksuele onthouding is er een kleine kans op een HPV-infectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hpvkeuzehulp.nl

Hoe lang na besmetting HPV symptomen?

De incubatietijd (de periode tussen het moment van besmetting en het ontstaan van de klachten) voor deze typen HPV is één tot acht maanden en ligt gemiddeld rond de drie maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stadskliniek.nl

Kun je Pap hebben zonder HPV?

De cellen zijn normaal

Een normale uitslag is Pap 1. Als u meedoet aan het bevolkingsonderzoek kunt u de uitslag krijgen dat er geen HPV gevonden is. Geen HPV in een uitstrijkje geeft meer zekerheid dat er binnen 10-15 jaar geen baarmoederhalskanker ontstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stjansdal.nl

Kan je HPV opnieuw krijgen?

De onrustige cellen door HPV kunnen weer terugkomen na de behandeling. Dit gebeurt bij ongeveer 35 van de 100 vrouwen. Daarom komt u na de behandeling 2 keer per jaar op controle bij de gynaecoloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Hoe lang kan HPV slapend zijn?

De infectie verdwijnt in dat geval na ongeveer 1 jaar vanzelf zonder dat ze ooit werd opgemerkt. In sommige gevallen kunnen de virussen inactief in het lichaam aanwezig blijven zonder symptomen te veroorzaken. De drager kan de infectie dan wel overdragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Kan HPV kwaad?

In de meeste gevallen ruimt het lichaam HPV zelf op. Soms kan het tot ziekte leiden, waaronder verschillende soorten kanker of aandoeningen1. In Nederland krijgen ruim 1000 vrouwen en 300 mannen per jaar kanker door HPV. Hiervan overlijden elk jaar 450 vrouwen en 150 mannen1.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op msd.nl

Hoe groot is de kans dat je lichaam HPV niet opruimt?

Het duurt namelijk ongeveer 2 jaar voordat uw lichaam het virus opruimt. Een HPV-infectie is meestal niet erg. Vaak ruimt het lichaam het virus zelf weer op. 80% van de mannen en vrouwen raken in hun leven wel eens besmet met HPV.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl