Welke leeftijd is strafbaar?

Bij seks met minderjarigen (onder de 16 jaar) of wilsonbekwamen is sprake van een klachtdelict. Dat wil zeggen dat het misdrijf strafbaar is en vervolging door het Openbaar Ministerie kan plaatsvinden als er een klacht is ingediend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jgzrichtlijnen.nl

Is 16 en 21 strafbaar?

Seks met minderjarigen is in Nederland ten strengste verboden. Iedere ontuchtige handeling waarbij een kind van jonger dan 16 jaar betrokken is, wordt een volwassene dan ook zwaar aangerekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zedendelict-advocaat.nl

Kan een 16 jarige met een 22 jarige?

Vanaf 16 jaar ben je seksueel meerderjarig en beschik je over 'seksueel zelfbeschikkingsrecht'. Dat betekent dat je vanaf 16 jaar voor de wet oud genoeg bent om toestemming te geven voor seksueel handelingen. Je mag dus seks hebben met iedereen ouder dan 16 jaar op voorwaarde dat jullie dit beiden willen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grenswijs.be

Is 17 en 22 strafbaar?

Er is wettelijk gezien niets dat je verbiedt een relatie te hebben met iemand die jonger of ouder is dan jij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumi.be

Welke leeftijd is seks strafbaar?

Seksuele handelingen tussen volwassen en kinderen

Het is strafbaar om als volwassene seks te hebben met een kind van 12 jaar of jonger. Tussen de leeftijd van 12 en 16 jaar wordt er eerst naar de situatie gekeken. Bijvoorbeeld naar het leeftijdsverschil tussen de jongere en de volwassene.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Voorlichtingsvideo sexting

31 related questions found

Is seks op 14 jaar normaal?

Ben je jonger dan 14 jaar? Dan mag je volgens de wet nog geen seks hebben en dan wordt de vrijpartij (met penetratie) automatisch bestempeld als een verkrachting. Ben je 16 jaar of ouder, dan mag je volgens de wet seks hebben als: iedereen toestemming geeft en dit dus echt zelf wil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fara.be

Kan een 16 jarige met een 24 jarige?

Vanaf je 16e ben je seksueel meerderjarig, dit houdt in dat je in staat wordt geacht toestemming te geven voor seksuele handelingen. Het is dan ook niet meer strafbaar om seks te hebben met een volwassen, alleen in speciale gevallen wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.kindertelefoon.nl

Is zoenen strafbaar?

Volgens de Hoge Raad is een gedwongen tongzoen nog steeds strafbaar, maar vanaf heden als aanranding en niet meer als verkrachting. Daarmee komt de maximale strafmaat voor een dergelijke gedraging uit op acht jaar cel in plaats van twaalf jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Kan een 16 jarige met een 26 jarige?

Ja hoor, jij mag volgens de wet verliefd zijn op wie je maar wilt..... Jij mag als 16-jarige best verkering hebben met iemand van 26.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kan een 15 jarige met een 20 jarige?

Antwoorden (2) Je hoeft je relatie niet uit te maken. Maar het is wijs om te wachten met seksueel contact tot ze 16 jaar is. Seks hebben met iemand van 15 jaar is volgens de wet verboden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Is 15 en 21 legaal?

Als jij en je vriend of vriendin allebei 15 jaar oud zijn en jullie willen allebei seks met elkaar, dan is dat niet strafbaar. Voorwaarde is dat de seks tussen jullie vrijwillig is. Dus dat je geen van beiden iets doet wat je eigenlijk niet wilt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat ben je als je 21 bent?

Vanaf die dag mag je stemmen, zelfstandig rijden als je een rijbewijs hebt, drank en wiet kopen, een bankrekening openen, geld lenen, een woning kopen en zelfs minister-president worden. Vanaf je 21ste verandert er niet meer zoveel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is een goede leeftijd om seks te hebben?

De gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor het eerst seks hebben (onder de vorm van geslachtsgemeenschap), is 15 jaar en enkele maanden. Dat betekent niet dat iedereen op die leeftijd seks heeft. Van iedereen die op 17-18 jaar al seks had gehad, was rond de 15 jaar de leeftijd van hun eerste keer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Is 17 jaar strafbaar?

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen een boete krijgen als ze een strafbaar feit plegen. Bijvoorbeeld voor vernieling of als zij zwartrijden in het openbaar vervoer. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete. Bij ernstigere overtredingen doet de rechter dat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is legaal als je 16 bent?

Als je 16,5 jaar bent mag je beginnen met autorijlessen. Je kunt een tractorcertificaat halen en mag dan een tractor besturen. Je kunt een eigen account aanmaken op YouTube. Vanaf je 16e mag je ook je bromfietsrijbewijs halen en brommer rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinderrechten.nl

Is 17 jaar minderjarig?

Als je jonger bent dan 18 jaar ben je minderjarig, je wordt gezien als een kind. Dat betekent dat je ouders (of voogd) voor je moeten zorgen, voor je moeten beslissen en moeten betalen voor je school en je levensonderhoud.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jiphaarlemmermeer.nl

Wat mag je nog niet als je 16 bent?

Als je 16 of 17 jaar bent, mag je bijna elk soort werk doen. Maar geen gevaarlijk werk. Je mag bijvoorbeeld niet werken met gevaarlijke stoffen. Bovendien mag het werk je niet tegenhouden om naar school te gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welke leeftijd mag je zoenen?

Luister, een eerste zoen is gemiddeld op de leeftijd van 14. Dit gemiddelde is dus berekent en het betekent NIET dat je gezoend moet hebben op je veertiende. Je zoent wanneer jij dit wilt ben je 12 jaar oud? Dan zoen je op je twaalfde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jongerenpuntveldhoven.nl

Hoe oud moet je zijn om te zoenen?

De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017. In 2012 was dat 14,4 jaar. Tussen 2005 en 2012 was de leeftijd waarop jongeren aan seks begonnen vrijwel gelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Wat doe je tijdens het zoenen?

Zoenen begint vaak met kussen: met dichte lippen kus je elkaar op de mond. Je beweegt je lippen en tast die van de ander af. Op een bepaald moment draai je je hoofd een beetje schuin, zodat jullie neuzen elkaar niet in de weg zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Kan een 15 jarige met een 18 jarige?

In de praktijk zal een 18-jarige in de meeste gevallen seks mogen hebben met een 15-jarige. Met name als er, zoals in jullie geval, sprake is van een vrijwillige relatie. In de praktijk zijn er waarschijnlijk weinig problemen te verwachten. Het is wel van belang dat partners in een relatie gelijkwaardig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoe groot mag het leeftijdsverschil zijn?

De regel? Je kan uitrekenen of het sociaal acceptabel is om een vrouw mee uit te vragen, door je eigen leeftijd te delen door twee en er vervolgens zeven bij op te tellen. Als jij dus 30 bent, mag je volgens de regel alleen daten met een vrouw die 22 jaar of ouder is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manify.nl

Welke leeftijd eerste erectie?

Vanaf zes maanden beginnen ze hun eigen lichaam te verkennen en raken ze ook toevallig hun geslachtsdelen aan. Jongetjes kunnen een erectie krijgen. Ook meisjes ontdekken dat het fijn is om hun geslachtdeel aan te raken en doen al vanaf negen maanden bewust.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Hoeveel seks heeft een man nodig?

Een echte norm bestaat niet

Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedrock.nl

Is 21 officieel volwassen?

In de meeste landen is die leeftijd 18 jaar, maar dit kan ook jonger (16) of ouder (21) zijn. In Nederland is men normaal gesproken vanaf 18 jaar meerderjarig, en vanaf 21 jaar geheel 'onafhankelijk'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org